20 Νοεμβρίου 2021

Στην Κίνα θανατώνουν τα κατοικίδια όσων νοσούν από κορωνοϊό

Μετά τη σύσταση προς τους πολίτες να στοκάρουν είδη βασικής ανάγκης και αφού σήμανε συναγερμό στη Ντίσνεϋλαντ στη Σαγκάη έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος που ανάγκασε επισκέπτες και προσωπικό να υποβληθούν σε τεστ, έρχεται ένα άλλο νέο από τον γίγαντα της Ασίας: καταγγελίες Κινέζων που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό ότι οι τοπικές αρχές θανατώνουν τα κατοικίδιά τους.
 
Όπως αναφέρει το Bloomberg, την Κίνα έχει συγκλονίσει το βίντεο του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός σκύλου του οποίου η ιδιοκτήτρια βρισκόταν σε καραντίνα, εγείροντας ανησυχίες στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει τον στόχο της για μηδενικά κρούσματα.
 
Το σκυλί που θανατώθηκε ανήκε σε Κινέζα η οποία δεν είχε νοσήσει αλλά είχε έρθει σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και γι’ αυτό οδηγήθηκε στις κρατικές εγκαταστάσεις καραντίνας. 
 
Το βίντεο έγινε viral στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Κίνας, και αργότερα η ιδιοκτήτρια δήλωσε ότι το Κόργκι της είχε πεθάνει, καταγγέλλοντας πως κατοικίδια και άλλων οικογενειών είχαν την ίδια μοίρα. Πριν από το βίντεο έχουν, ωστόσο, υπάρξει και άλλες καταγγελίες. 
 
Μια γυναίκα στην Τσενγκτού κατήγγειλε επίσης ότι οι γάτες της θανατώθηκαν αυτόν τον μήνα από αξιωματούχους αφού η ίδια τέθηκε σε καραντίνα, σύμφωνα με την South China Morning Post. 
 
Τον Σεπτέμβριο, μια γυναίκα στη Χαρμπίν η οποία προσβλήθηκε από τον ιό ανέφερε ότι οι τρεις γάτες της σκοτώθηκαν από τους κοινοτικούς εργαζόμενους από τους οποίους είχε ζητήσει να τις φροντίσουν ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς τα ζώα είχαν βρεθεί θετικά στον Covid-19, ανέφερε το Beijing News. 
 
«Επειδή δεν υπήρχε προηγούμενο παράδειγμα, ήθελαν να κάνουν ευθανασία στις γάτες και ήθελαν να τους δώσω γραπτή εξουσιοδότηση. Δεν συμφώνησα», είπε, προσθέτοντας ότι η ίδια ήθελε να λάβουν θεραπεία. 
 
Τοποθετούμενη για αυτή την υπόθεση, η Global Times, ένα ταμπλόιντ του Κομμουνιστικού Κόμματος, έγραψε: «Η πλειοψηφία του κινεζικού λαού πιστεύει ότι η ευθανασία των γατών είναι μια απαραίτητη απόφαση σύμφωνα με το νόμο για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας». 
 
Μετά την έκταση που πήρε το περιστατικό με το βίντεο της θανάτωσης του σκύλου, οι αρχές στο Σανγκράο, στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί, δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι που απολύμαναν την περιοχή έδωσαν στο ζώο «ασφαλή μεταχείριση» χωρίς να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη. 
 
Αυτή η δήλωση εξόργισε τους φιλόζωους καλλιεργώντας το φόβο ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ορισμένες επαρχίες εξοντώνουν κατοικίδια ζώα που θα μπορούσαν να έχουν τον ιό. 
 
Στην Κίνα δεν έχουν όλες οι περιοχές την ίδια πολιτική για την περίοδο της καραντίνας. Έτσι, ορισμένες πόλεις, όπως η Σαγκάη, επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να έχουν μαζί τους στην καραντίνα τα κατοικίδιά τους, ενώ άλλα μέρη υιοθετούν μια πιο σκληρή γραμμή. 
 
«Φοβάμαι πολύ τώρα. Ζω στην Τσενγκτού και έχω δύο κατοικίδια. Η οικογένειά μου τα λατρεύει», έγραψε ένας χρήστης στο Weibo. «Τώρα δεν τολμώ να φύγω πια από το διαμέρισμά μου και ο πατέρας μου δεν φέρνει καν το τηλέφωνό του στα ψώνια, σε περίπτωση που γίνουμε στενές επαφές», πρόσθεσε. 
 
Αν και η προέλευση του ιού πιστεύεται ότι προήλθε από άγριο ζώο, είτε απευθείας από μια νυχτερίδα είτε από έναν ενδιάμεσο ξενιστή, τα εξημερωμένα ζώα και τα ζώα που φιλοξενούνται σε ζωολογικούς κήπους δεν εμπλέκονται στην εξάπλωση του ιού. 
 
Ενώ τα ζώα μπορούν να κολλήσουν τον κορωνοϊό από ανθρώπους, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ίδια τον μεταδίδουν στον άνθρωπο. Τα περισσότερα ζώα που έχουν μελετηθεί έχουν χαμηλό ιικό φορτίο, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διέλευση του παθογόνου. Οι περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων μετά από επαφή με μολυσμένο κατοικίδιο ζώο είναι σπάνιες.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ...ΟΥΤΕ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΤΡΥΠΗΤΟ.
ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΜΠΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ...ΜΑ ΟΛΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΚΟΥΗΣ.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΠΑΡΚΟΟΥΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΛΗΣΟΥΝ !!!!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.