22 Νοεμβρίου 2021

Ένας εμμονικός και αυταρχικός πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης 
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  
Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας  
Εmail: theofanis28@gmail.com  
https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs  
Ethnikosagwn.blogspot.com  
 
Κατερίνη, 19-11-2021  
 
Στις 18 Νοεμβρίου του παρόντος έτους ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιαζόμενους άνω τω 60 ετών! Αγνοώντας για άλλη μια πλέον τα δεδομένα που δεικνύουν ότι οι εμβολιαζόμενοι κολλούν το ίδιο εύκολα και μεταδίδουν, καθώς και νοσούν βαριά (στην Ελλάδα το ποσοστό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ που εμβολιάστηκαν ήταν 17,45% στις 18 Νοεμβρίου) στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους, καταπατώντας με πρωτοφανή τρόπο τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, λέγοντας ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων και τους ασκεί πίεση να εμβολιαστούν!
 
Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο εμμένει στον κοινωνικό διαχωρισμό και πυροδοτεί την κοινωνική γαλήνη φέρνοντας σε αντιπαράθεση τους εμβολιαζόμενους με τους ανεμβολίαστους! Ακόμη, επιθυμεί διακαώς να κτιστεί τοίχος ανοσίας που θα μας προφυλάξει από τον ιό τη στιγμή που περιοχές και χώρες, όπως το Γιβραλτάρ και η Σιγκαπούρη, με σχεδόν 100% εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων και οι αρχές αναγκάζονται να λάβουν μέτρα περιορισμού των δραστηριοτήτων) COVID-19 (βλέπε https://www.iefimerida.gr/kosmos/gibraltar-pio-emboliasmeno-meros-ston-kosmo-akyrose-hristoygenna να αναλάβει την ευθύνη)!  
 
Επιπρόσθετα, υποχρεώνει ο Μητσοτάκης τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αλλιώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα έχουν την ίδια απάνθρωπη αντιμετώπιση με αυτούς καθότι θα αποκλείονται αυτόματα από τις διάφορες κοινωνικές δράσεις με την παρέλευση 7 μηνών από τη λήψη της δεύτερης δόσης δεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον αυταρχισμό του και την παρεκτροπή του από το δημοκρατικό πλαίσιο!
 
Επιπρόσθετα, άνευ προηγουμένου είναι η απόφασή του να υποχρεώσει τους ανεμβολίαστους να προβαίνουν σε rapid ή σε μοριακό τεστ για να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς! Δηλαδή δε γνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετά άτομα (π.χ. άστεγοι, πολίτες σε εντελώς άθλια οικονομική κατάσταση) που γι’ αυτούς το αντίτιμο των 10 ευρώ που κοστίζει το ράπιντ τεστ είναι πολυτέλεια; Θα αντιδράσουν οι Μητροπολίτες, που έστρωσαν το χαλί γι’ αυτήν την απόφαση, ζητώντας του τουλάχιστον άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα να προβαίνουν σε δωρεάν ράπιντ τεστ ή θα κωφεύσουν;  
 
Λησμονεί ο πρωθυπουργός ότι παλιότερα υπόσχονταν ότι αρκούν δυο δόσεις εμβολιασμού για να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να ανακτήσει ο κόσμος την ελευθερία του εξού και ονόμασε το εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘Ελευθερία΄’!  
 
Αλλά ακόμη και αν δεκτούμε τον αντίλογο σύμφωνα με τον οποίο τα ιατρικά δεδομένα πλέον δεικνύουν ότι η κάλυψη από το εμβόλιο διαρκεί 6 μήνες και είναι απαραίτητη η 3η δόση (η πάλαι ποτέ ονομασθείσα προαιρετική και αναμνηστική) με ποια λογική ο πρωθυπουργός αποφασίζει αυθαίρετα ότι πρέπει να γίνεται μετά από 7 μήνες και όχι 6;  
 
Ακόμη, σε ποια ιατρικά δεδομένα βασίζεται ο Πρωθυπουργός και υποχρεώνει τις ηλικίες από 61 έως 65 ετών να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση τη στιγμή που στη Γαλλία αποφασίστηκε πρόσφατα η τρίτη δόση είναι υποχρεωτική για τις ηλικίες άνω των 65 ετών;! Αξίζει να επισημανθεί ότι και στις ΗΠΑ συνιστάται όσοι είναι άνω των 65 ετών να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση!  
 
Επίσης, όλες αυτές οι συχνές ιατρικές αναθεωρήσεις δεικνύουν και επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτούς που ισχυρίζονταν ότι τα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς είναι ένα πείραμα εν εξελίξει, όπου οι εμβολιαζόμενοι δέχονται αυτοβούλως να μετατραπούν σε πειραματόζωα, με αβέβαια αποτελέσματα που οι τελικές διαπιστώσεις θα φανούν με την πάροδο κάποιων ετών (π.χ. 3 ή 5 χρόνια)! Ακόμη, είναι απορίας άξιον με ποιο σκεπτικό απαγορεύει την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους των ανεμβολίαστων (π.χ. χώρους εστίασης και ένδυσης) με ράπιντ ή μοριακό τεστ, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στα άτομα να εργάζονται σε αυτούς τους χώρους με δύο τεστ (ράπιντ ή μοριακό) την εβδομάδα;  
 
Όλες οι παραπάνω αυταρχικές και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις δεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός βαδίζει στα τυφλά χωρίς να έχει ξεκάθαρο σχεδιασμό, ενώ έχει εγκλωβιστεί σε ένα κυκεώνα εμμονικών αντιλήψεων αδυνατώντας να δει την πραγματικότητα!  
 
Ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποποιηθεί των σοβαρών ευθυνών του- καίρια αποδυνάμωση του συστήματος υγείας καθότι τώρα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό και τον Μάρτιο – Απρίλιο λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό αποτέλεσμα της αναστολής εργασίας που επέβαλλε σε 7.000 υγειονομικούς και τη μη αντικατάστασή τους- για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, χρησιμοποιώντας, ως εξιλαστήριο θύμα μέχρι τώρα, τους ανεμβολίαστους και μελλοντικά ίσως και τους εμβολιαζόμενους άνω των 60 ετών που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση!
 
ΥΓ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς- Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου. Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Στυλιανή, τους θείους μου Ευάγγελο, Νικόλαο και Δημήτριο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!  
 
Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.