27 Νοεμβρίου 2021

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Δολοφονούν εν ψυχρώ την ελληνική οικονομία και κοινωνία!

Εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις
 
 
Το κόστος ενέργειας είναι βασικό κριτήριο ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας. Είναι όμως και στοιχείο κλειδί για την επιβίωση των νοικοκυριών.
 
Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, όχι μόνο δεν έχει προηγούμενο, αλλά ισοδυναμεί με «εκτέλεση» της κοινωνίας και της οικονομίας. 
 
Ο λογαριασμός ρεύματος αποτελεί μια ανελαστική δαπάνη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Κανείς δεν καίει ρεύμα «για πλάκα», αντίθετα η ηλεκτρική ενέργεια είναι κύριο εργαλείο για την λειτουργία των επιχειρήσεων και την επιβίωση των πολιτών. 
 
Όταν λοιπόν μία επιχείρηση που πλήρωνε 19.000 € στους λογαριασμούς ρεύματος, καλείται τώρα να πληρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 41.000 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να λειτουργεί.  
 
Βασίλης Βιλιάρδος
@ViliardosV

Μικρή βιομηχανία που πλήρωνε πέρυσι 19.000 € λογαριασμό ρεύματος, της ήλθε τώρα 41.000 €! Είναι δυνατόν να παραμείνει ανταγωνιστική και να μην κλείσει; Δυστυχώς οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα οδηγούνται ξανά στη χρεοκοπία!
 
Όταν ένας αγρότης αντί για τα 100 € που πλήρωνε για να ποτίσει το χωράφι του, καλείται να πληρώσει 300, απλά θα σταματήσει να ποτίζει. 
 
Πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή θα καταστραφεί. Το εμπορικό ισοζύγιο θα εκτιναχθεί, διότι τα τούρκικα και τα βουλγάρικα προϊόντα που είναι ακριβώς δίπλα μας, θα είναι άκρως ανταγωνιστικά. Η Βουλγαρία πληρώνει μισή τιμή στο ρεύμα, η Τουρκία το ένα τρίτο. 
 
Η οικογένεια όμως που πλήρωνε 100 € λογαριασμό ρεύματος και τώρα θα κληθεί να πληρώσει 250, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. 
 
Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να υπόσχεται ανάπτυξη, η οποία με τέτοιο κόστος ενέργειας δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, ας ξυπνήσει και ας προστατεύσει επιτέλους επιχειρηματίες και νοικοκυριά. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ .
ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Κ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΟΛΑ !
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ ΑΙΩΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Κ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΝΤΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.