20 Νοεμβρίου 2021

Άρχισε η αντιστροφή της πραγματικότητας!

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός, που κυριολεκτικά άλλαξε τον ρου της Ιστορίας όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Στην κυριολεξία μια χούφτα αγωνιστές, αποφασισμένοι να πολεμήσουν για την ελευθερία τους εναντίον ενός πολλαπλάσια υπέρτερου εχθρού, εναντίον μιας υπερδύναμης της εποχής και μάλιστα χωρίς να έχουν την υποστήριξη μιας άλλης μεγάλης δύναμης της εποχής, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Νίκησαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και απέκτησαν την ελευθερία τους.
 
Από τον Σάββα Καλεντερίδη
 
Τις επόμενες ιστορικές περιόδους απελευθέρωσαν και άλλα εδάφη τα οποία είχαν καταλάβει οι Οθωμανοί, υποδουλώνοντας τους Ελληνες που κατοικούσαν στα εδάφη αυτά για χιλιάδες χρόνια. Αδιάψευστος μάρτυρας η ελληνική γλώσσα, που παρά την έλλειψη παιδείας, αφού η οθωμανική διοίκηση όχι μόνο δεν μεριμνούσε για την παιδεία των υπηκόων της, αλλά στην ουσία την απαγόρευε, η καθομιλούμενη γλώσσα είχε διατηρήσει τα κύρια χαρακτηριστικά της ομηρικής αλλά και της αττικής διαλέκτου.
 
Τελικά, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την απελευθέρωση των εδαφών της με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, που μας παραχωρήθηκαν με τη Συνθήκη των Παρισίων, ως «αντίτιμο» του αίματος που έχυσε ο Ελληνισμός στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολεμώντας τους Ιταλούς και τους Γερμανούς. 
 
Όλη αυτή η πορεία της απελευθέρωσης των ελληνικών εδαφών, που τα κρατούσε σκλαβωμένα με τη βία των όπλων η οθωμανική διοίκηση, είναι καθαγιασμένη και εκφράζεται απόλυτα από τον Εθνικό μας Ύμνο, που είναι ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν, του Διονυσίου Σολωμού. 
 
Πολεμήσαμε για να απελευθερωθούμε από τη σκλαβιά, στην οποία μας κρατούσε με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο δυνάστης Οθωμανός, ο οποίος θεωρούσε τους χριστιανούς υπηκόους κατώτερα όντα. 
 
Αυτόν τον καθαγιασμένο αγώνα, 200 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, καταβάλλει προσπάθειες να ακυρώσει η σύγχρονη Τουρκία του Ερντογάν. 
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το συμπόσιο που διοργάνωσε το κρατικό Ιδρυμα Τουρκικής Ιστορίας, στη Σμύρνη, στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν και ο νομάρχης Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοζκέρ. Το συμπόσιο είχε ως θέμα «Οι σφαγές του Μοριά και οι αγριότητες των Ελλήνων στην Ανατολία». 
 
Τις ίδιες ημέρες, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας κάλεσε τον κόσμο να δει στον χάρτη τα σύνορα που είχε η Ελλάδα το 1832 και τα σύνορα που έχει σήμερα, για να αντιληφθεί ποιος ακολουθεί επεκτατική πολιτική. 
 
Αφήνουμε στο άρθρο αυτό στην άκρη τους Ελληνες καθηγητές πανεπιστημίου και διάφορους δημοσιολογούντες, που από τη μια προσπαθούν να μας πείσουν «πόσο καλά περνούσαμε με τον φιλεύσπλαχνο σουλτάνο και τους Οθωμανούς κατακτητές» και από την άλλη μιλούν κι αυτοί για «σφαγές που έκαναν οι Ελληνες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης», λες και ήταν δυνατόν να νικήσουν τον οθωμανικό στρατό που κρατούσε όπλα και τους είχε σκλαβωμένους, ραίνοντάς τον με… ροδοπέταλα. 
 
Όταν ο άλλος κρατάει όπλο και σε κρατάει σκλαβωμένο, δεν υπάρχει τρόπος να απελευθερωθείς, αν δεν πιάσεις το ντουφέκι και αν δεν πολεμήσεις σκληρά όχι απλά για να τον νικήσεις, αλλά για να τον κατανικήσεις. Και αυτό έκαναν οι Ελληνες επαναστάτες αλλά και ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, στους αγώνες για την απελευθέρωση ελληνικών εδαφών. Αν οι Τούρκοι δεν αντιστέκονταν, δεν θα τους σκότωνε κανένας. Αντιστάθηκαν για να συνεχίσουν να κρατούν σκλαβωμένα τα εδάφη μας και τους Ελληνες και πλήρωσαν το τίμημα της πράξης τους. 
 
Πάμε όμως στους Τούρκους, γιατί η Ελλάδα είχε πάντα τους… Εφιάλτες της. 
 
Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι με αυτές τις ενέργειες και με αυτή τη ρητορική. 
Επιδιώκουν την ακύρωση της Επανάστασης του 1821. Αυτός είναι ο στόχος τους, όσον αφορά το θέμα του Μοριά και των «επεκτατικών πολέμων» από το 1832 μέχρι την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Όσον αφορά το άλλο θέμα του συμποσίου, «τις αγριότητες των Ελλήνων στην Ανατολία», το 1919-1922, αυτό αναδεικνύεται για να αποκρούσουν αυτό που έρχεται και είναι η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. 
 
Και ενώ γίνονται όλα αυτά, ο Τούρκος απόστρατος πτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, σε τηλεοπτική εκπομπή στο CNN Turk, αποκάλυψε ότι τα σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων φτάνουν μέχρι την κατάληψη της Θεσσαλονίκης! 
 
Δηλαδή, από τη μια ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου, από την άλλη η «Γαλάζια Πατρίδα» που κόβει το Αιγαίο στη μέση, αφού η Τουρκία αρπάζει ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, και τώρα τα τουρκικά επιθετικά επεκτατικά σχέδια για κατάληψη της ελληνικής Θράκης και της μισής Μακεδονίας, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. 
 
Και όπως αντιλαμβάνεστε, επειδή έχουν ενοχοποιήσει τους ελληνικούς απελευθερωτικούς αγώνες, χαρακτηρίζοντάς τους επεκτατικούς, με μια τέτοια επιχείρηση κατάληψης μέχρι και της Θεσσαλονίκης, απλά οι Τούρκοι θα ισχυριστούν ότι… αποκαθιστούν την ιστορική τάξη. Για τους Ελληνες Εφιάλτες δεν θα μιλήσουμε σήμερα. 
 
Θα πούμε όμως ότι οι Τούρκοι όχι απλά αντιστρέφουν την ιστορική πραγματικότητα, αλλά έχουν κυριολεκτικά σαλτάρει, πουλάνε τρέλα και πραγματικά φαίνεται ότι έρχεται η ώρα να τους κόψει κάποιος μια και καλή τον… βήχα. 
Εσο έτοιμος, Ελληνα.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.