6 Αυγούστου 2021

«Citius,Altius, Fortius»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*
 
Citius,Altius, Fortius (=Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα), ολοζώντανο σύνθημα που συμπυκνώνει τις αξίες του Ολυμπισμού. Προτάθηκε από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν. Αυτός το δανείσθηκε από τον Ανρί Ντινιάν, Γάλλο δομινικανό κληρικό, υπέρμαχο του αθλητισμού. Το σύνθημα ξεκίνησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά όμως δεν περιορίζεται η ισχύς του στους Ολυμπιακούς, αλλά αφορά κάθε αγώνα ζωής.
 
Στην Ελλάδα έχουμε ιστορικούς λόγους να ζήσουμε αφού η ελευθερία είναι «από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά». Έχει δίκαιο ο Μανώλης Κοττάκης («Δ» 29/7/2021), όταν εκτιμά ότι «εισάγεται σταδιακός στην Ελλάδα το υβρίδιο μιας δικτατορίας της μοναδικής σκέψης στο όνομα ενός νοθευμένου φιλελευθερισμού». 
 
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «μείωσε τις ροές» των λαθρομεταναστών. Η απορία είναι πώς, αφού μειώνονται οι ροές, το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε αφροασιατικό γκέτο; 
 
Η επιστροφή στην Τουρκία όσων εισήλθαν στην Ελλάδα από την γείτονα και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας προβλέπεται στην πρώτη κιόλας παράγραφο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, βάσει της οποίας η Άγκυρα παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ από τους Ευρωπαίους φορολογουμένους χωρίς όμως να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αφού εδώ και 17 μήνες αρνείται να τους δεχτεί. Κάποιες λίγες αρχικές επιστροφές σταμάτησαν ήδη από τις 15 Μαρτίου 2020, όταν η Τουρκία επικαλέσθηκε τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, όμως όλοι γνωρίζουν τον ρόλο που έπαιξε η απόκρουση των τουρκικών προσπαθειών να εκβιάσουν την ΕΕ μέσω των γεγονότων στον Έβρο. Την ίδια στιγμή πάντως που η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαπραγματεύεται «νέα συμφωνία» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα από αυτή!!! 
 
Η Τουρκία με την ψήφο της Ελλάδος εισπράττει πακτωλούς χρημάτων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών, τους οποίους όμως μεταβιβάζει «συστημένους» στην Ελλάδα. 
 
Ζούμε την εξαφάνιση, την απόλυτη εξαφάνιση από τα ηλεκτρονικά συστημικά ΜΜΕ κάθε αντίθετης άποψης. 
 
«Κυοφορούνται οργανωμένα ρεύματα μέσα στις σιωπές. Μη νομίζει κανείς πως, επειδή διασφαλίζονται η μονοφωνία της έκφρασης και το μονοπώλιο της ορθότητας, δεν γεννώνται νέες τάσεις. Υπάρχουν ήδη. Ο σταθμός ήταν ο αποκλεισμός της Ακροδεξιάς και η καταδίκη των μελών της σε φυλάκιση. Σήμερα, ακόμα και αυτοί που πανηγύριζαν έξω από το Εφετείο, πανεπιστημιακοί, όχι μόνον αναγνωρίζουν πως το φαινόμενο δεν νικήθηκε, αλλά προελαύνει ή “μοντέρνα” Ακροδεξιά. Ό,τι αποκλείεται, ηρωοποιείται» (Μ. Κοττάκης, «Δ» 29/7/2021). 
 
Θα κλείσουμε με τις σκέψεις του μακαριστού γενναίου Έλληνα, του Σαράντου Καργάκου: 
«Ο γνήσιος ελληνικός πατριωτισμός δεν έχει καμμιά σχέση με τον εκτρωματικό εθνικισμό και τον κωμικό σωβινισμό. Άλλωστε, ο όρος “οικουμενική” είναι αρχαιοελληνικός με αντίστοιχη τη λατινική universitas. Ας θυμηθούμε τις “Οικουμενικές Συνόδους”. Συνεπώς, αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο συνεπείς προς τον εαυτό μας, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο οικουμενισμός και όχι τον ακαλαίσθητο και ακατανόητο όρο παγκοσμιοποίηση! Μια επάνοδος στην Ελλάδα δεν είναι μόνο καλό για την Ελλάδα, είναι καλό για όλη την ανθρωπότητα. Η φυγή ενός λαού από την εθνικότητα του είναι σαν τη φυγή του σώματος από το δέρμα του».  
 
* Πρόεδρος Δημοκρατικής ΑναγέννησηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.