9 Αυγούστου 2021

Χρυσοί στις καρδιές μας οι λεβέντες της εθνικής ομάδας πόλο!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού  
 
Παρά την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε η εθνική μας ομάδα πόλο και το απόθεμα ψυχής που κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο ηττήθηκε στον τελικό από τη Σερβία, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο τουλάχιστον τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια (χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018), λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Όμως η παρουσία της στον τελικό αποτελεί θρίαμβο και μέγιστη επιτυχία! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την ομάδα! Είχε προηγηθεί η νίκη στον ημιτελικό επί της εννέα φορές χρυσής Ολυμπιονίκη ομάδα της Ουγγαρίας, διαχρονικά της πιο επιτυχημένης ομάδας στο παγκόσμιο πόλο! Φάνηκε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής! Τα παλικάρια μας της εθνικής ομάδας πόλο δείχνοντας απαράμιλλο πάθος και αυταπάρνηση έγραψαν ιστορία!  
 
Είναι η πρώτη φορά που ανδρική ομάδα καταλαμβάνει μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες!! Ανέκαθεν το ελληνικό πόλο προσέφερε τεράστιες επιτυχίες, τόσο σε επίπεδο συλλόγων (π.χ. Ολυμπιακός 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες, Ολυμπιακός, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη δύο φορές πρωταθλήτριες Ευρώπης στις γυναίκες), όσο και εθνικών (π. χ. αργυρό μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, 2 χάλκινα μετάλλια της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα νέων, εφήβων και νεανίδων), αλλά ήρθε η στιγμή να σημειώσουμε τη μεγαλύτερη επιτυχία μας στο άθλημα!  
 
Το μέλλον ανήκει σε αυτήν την ομάδα που δημιουργεί προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον! Η επιτυχία αυτή δεν ήταν τυχαία αλλά ήταν επιστέγασμα προσπαθειών και οργάνωσης της ομοσπονδίας πόλο, από τα πιο μικρά ηλικιακά κλιμάκια έως τα μεγαλύτερα, εδώ και χρόνια! Δεν είναι τυχαίο ότι η εθνική ομάδα πόλο, μέχρι σήμερα που έφτασε στην κορωνίδα των επιτυχιών της, ήταν η πιο επιτυχημένη ελληνική εθνική ομάδα σε ομαδικό επίπεδο καθότι είχε τις περισσότερες παρουσίες- 16 με συνεχείς παρουσίες από την Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980- από κάθε άλλο ομαδικό άθλημα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων! Οι λεβέντες μας της εθνικής ομάδας πόλο γεύτηκαν τους καρπούς των προσπαθειών τους δείχνοντας ότι με συστηματική προσπάθεια, οργάνωση, απαράμιλλο πάθος, συνεργασία και συσπείρωση μπορεί να πετύχεις μεγάλες επιτυχίες!  
 
Επίσης, τεράστια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τα παλικάρια μας της εθνικής ομάδας πόλο προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που δεικνύει το ποιόν του χαρακτήρα τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους μους, είναι η απόφασή τους να δωρίσουν σε αυτούς τα 100.000 από τα 200.000 ευρώ από το πριμ που τους προσέφερε ο εφοπλιστής κ. Μαρινάκης για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Σημειωτέον οι απολαβές στο άθλημα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και δεν έχουν καμία σχέση με τις αμοιβές των αθλητών στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ είναι σημαντικό για αυτούς! Εξάλλου δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σύμφωνα με τους Αγίους της Ορθόδοξης εκκλησίας με τη φιλανθρωπία βοηθιέται σημαντικά η ψυχή μας για να σωθεί!  
 
Ακόμη, δοθείσης της ευκαιρίας αποδεικνύεται, ότι οι Έλληνες μπορεί να μεγαλουργήσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο αρκεί να δρουν σε ένα κρατικό σύστημα που επικρατεί η αξιοκρατία, η ισονομία, η ισοπολιτεία και το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στον καθένα να εξάγει τα χαρίσματα και τις ικανότητές του! Δυστυχώς αυτό το αγνοούμε στην πατρίδα μας! Εν κατακλείδι, η επιτυχία της εθνικής μας ομάδας είναι βάλσαμο στην ψυχή μας με τα όσα τραγικά βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες! 
 
Υ. Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πατέρα μου Θωμά, των παππούδων μου Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) και Βασιλείου Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940- 941), των γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα, Θωμά και ιερέα Δημητρίου Γκατζή, καθώς και των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννη και Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινή. Ακόμη, το αφιερώνω στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, στον θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου και στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου! Όποιος μπορεί παρακαλώ ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας δώσει να διαβαστούν σε Θείες λειτουργίες, καθότι βοηθιούνται σημαντικά αυτοί που μνημονεύονται και αυτοί που μνημονεύουν!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.