10 Αυγούστου 2021

Ο «κακός δαίμων» της Κυπριακής Δημοκρατίας: Απροκάλυπτα στοχεύει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της από μια συνομοσπονδία

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
 
Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ
 
Ο Βρετανικός «κακός δαίμων» δρα διαχρονικά πριν και μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την υποδαύλιση συγκρουσιακών καταστάσεων στην Κύπρο, εφαρμόζοντας την γνωστή και αποτελεσματική πολιτική του διαίρει και βασίλευε, πολιτική η οποία και διασφαλίζει την παρουσία των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. Σήμερα απροκάλυπτα στοχεύει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της από μια συνομοσπονδία δύο κυριάρχων κρατών υπό τον έλεγχο της κατοχικής Τουρκίας.  
 
Μετά την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρατηρείται αναζωπύρωση της αποικιοκρατικής τάσης της Βρετανίας η οποία επιδιώκει να διαδραματίσει ένα νέο ρόλο στη διεθνή σκηνή ως υπερδύναμη. Οι στόχοι και η στρατηγική καθορίζονται στο «Global Britain blueprint» το οποίο λάνσαρε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Η νέα εξωτερική πολιτική των Άγγλων έχει ως συνέπεια την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής σπουδαιότητας των βρετανικών βάσεων στο νησί. Το δόγμα «όποιος ενδιαφέρεται να ελέγχει τη Μέση Ανατολή και την Ασία και τις θαλάσσιες οδούς πρέπει να κατέχει την Κύπρο» καθόριζε και συνεχίζει να καθορίζει τη βρετανική πολιτική στο Κυπριακό.  
 
«Μια ενωμένη Κύπρος θα άρχιζε πολύ σύντομα να απαιτεί την επιστροφή των περιοχών των κυρίαρχων βάσεων. Η ΜΙ6 (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας) δεν ήθελε μια ειρηνική διευθέτηση στην Κύπρο. Επιδίωκε την στρατηγική του διαίρει και βασίλευε». Αυτά αναφέρει ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης, Craig Murray, ο οποίος χειρίσθηκε θέματα Κυπριακού ως επικεφαλής του Τμήματος Κύπρου στο Φόρειν Όφις μεταξύ των ετών 1992-94. (Ίδε άρθρο του δρος Λάμπρου Καούλλα στη Σημερινή, 25 Ιουλίου 2021, στο οποίο παραθέτει αναφορές στην Κύπρο του C. Murray από τον ιστότοπο του, www.craigmurray.org.uk-27 Νοεμβρίου 2016). Σύμφωνα πάντα με τον Βρετανό διπλωμάτη, η χώρα του χρησιμοποιεί την Κύπρο αποκλειστικά για να παρεμβαίνει στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή, πράγμα που δεν είναι προς το συμφέρον του απλού βρετανικού λαού. Πολλώ μάλλον, προσθέτουμε εμείς, του Κυπριακού λαού.
 
Η βρετανική διπλωματία εντατικοποιεί τις ενέργειες της υπογείως αλλά και φανερά δίχως αιδώ, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και, κυρίως, στα Ηνωμένα Έθνη και ιδιαίτερα στη Γενική Γραμματεία του διεθνούς οργανισμού προωθώντας λύση του Κυπριακού τουρκικών προδιαγραφών. Λύση η οποία θα αποτελέσει πηγή νέων προβλημάτων και αντιπαραθέσεων που θα επέτρεπε την απρόσκοπτη παρουσία και λειτουργία των βρετανικών βάσεων στο νησί. Ο βρετανικός παράγων, ως αυτόκλητος και απρόσκλητος pen holder για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία και απασχολούν το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, συντάσσει τα κείμενα των ψηφισμάτων και τις εκθέσεις του Γ. Γ. επιδιώκοντας την σταδιακή αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξουδετέρωση των δεσμευτικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την Κυπριακή Δημοκρατία να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτύχει τα αυτονόητα. 
 
Η Βρετανία έχει προ πολλού απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν αποτέλεσε ποτέ και δεν αποτελεί αμερόληπτο διαμεσολαβητή μεταξύ της κατοχικής Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η κακή πρακτική που κατάφωρα ζημιώνει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και δίκαια του Κυπριακού λαού και της χώρας του πρέπει να τερματιστεί. Θα πρέπει να μελετηθούν τρόποι για παραμερισμό της Αγγλίας από τον ρόλο του συντάκτη των περί Κύπρου κειμένων και να επιδιωχθεί η συμμετοχή και άλλων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διαδικασία. Όσον αφορά στο θέμα των κατάλοιπων της αποικιοκρατίας στο νησί, των βρετανικών βάσεων, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να εξετάσει τρόπους ώστε να πεισθεί η Βρετανία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο έχοντας υπόψη και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου περί αποαποικιοποίησης του Μαυρικίου.  
 
*Πρέσβης ε.τ. 
 



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Ποιοί αποδέχθηκαν το 1959 να παραμείνουν οι ηττημένοι αποικιοκράτες στην Ελληνική Κύπρο ως κράτος εν κράτει;;; Μετά από ένα τιτάνιο επικό νικηφόρο αγώνα 55-59 έθεσαν ταφόπλακα στο όραμα της ΕΝΩΣΗΣ και παρεχώρησαν βάσεις στην Αγγλία στα πλέον στρατηγικά σημεία της Κύπρου (SUIS GENERIS) ΔΕΚΕΛΕΙΑ, ΑΚΡΩΤΗΡΙ, ΤΡΟΟΔΟΣ, σταθμός Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο κλπ, με κυρίαρχη έκταση άνω των 300 τχ. Με βάση τις προδοτικές συμφωνίες ΖΛ, οι δόλιοι Άγγλοι όφειλαν να καταβάλλουν αποζημιώσεις στην ΚΔ για την χρήση των βάσεων... Μέχρι σήμερα οι οφειλές τους ανέρχονται σε δις ... και η ΚΔ νομικά αδρανεί ...Κάτσε γάϊδαρε ψόφα, ώσπου να βγει τριφύλλι ( Κυπρ. Παροιμία)
Sovereign Base Areas ή SBA) είναι δύο περιοχές στο νησί της Κύπρου υπό Βρετανική διαχείριση ως Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος, διοικούμενες ως Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι βάσεις κρατήθηκαν από τους Βρετανούς μετά από την ανεξαρτησία και την μετάβαση της Κύπρου από Αποικία του Στέμματος σε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο απαίτησε και πέτυχε την κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων, λόγω της στρατηγικής θέσης της Κύπρου στη Μεσόγειο Θάλασσα, προς όφελος των Βρετανικών συμφερόντων. «Μια αποικιοκρατική κηλίδα αίματος» είπε κάποτε και ο Χριστόφιας .. κάτι που έπρεπε να πεί κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα. ΦΕΥ!
Θα κάνω μόνο μια ενδεικτική επισήμανση διότι είναι μύριες οι προδοσίες των Άγγλων....
Το 1974 μέσω του μεγαλύτερου Ραντάρ ECHELON τους στον κόσμο στην κορυφή του Τρόοδους, υπέκλεπταν συνομιλίες της ΕΦ, εντόπιζαν τις θέσεις της και τα παραχωρούσαν στους συμμάχους τους εισβολείς Τούρκους..Ήταν οι ίδιοι που με παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου, στους ασυρμάτους της ΕΦ έλεγαν ότι (21 Ιούλιου 74- Επιχείρηση ΝΙΚΗ - ΝΟΡΑΤΛΑΣ) ότι τα Ελληνικά (10 πορτοκάλια) που προσέγγιζαν το υπό πολιορκία αεροδρόμιο Λσιας, ήταν τουρκικά με σκοπό τη κατάληψη του ... Αυτός ήταν και ο λόγος που τα Ελληνικά αεροπλάνα δέχτηκαν φίλια πυρά με τραγικές συνέπειες ... Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παρακολουθούν όχι μόνο την ΕΦ, αλλά και όποιες συνομιλίες ακόμη και του Προεδρικού της ΚΔ και τις παραχωρούν στους εισβολείς .... Θα ρωτήσει κάποιος. μήπως παρακολουθούν και τον στρατό της Ελλάδας.. Αυτονόητη η απάντηση ΝΑΙ. Και ο νοών νοείτω ....
* Το φίδι στον κόρφο μας, αγγλικό ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών συνδέεται άμεσα
με την Ανατολική βάση, στον Σταθμό Αγίου Νικολάου στη Δεκέλεια, όπου λειτουργεί ένα από τα "σημεία ακρόασης αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας" του δικτύου πληροφοριών του Συμφώνου UKUSA, γνωστού και ως Echelon, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «Σταθμός Υποκλοπής» με βεληνεκές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εγκατάσταση αυτή παρακολουθεί όλες τις τηλεπικοινωνίες όχι μόνον στην Κύπρο, αλλά και στη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, Βαλκάνια κ.α.. Οι απόρρητες καταγραφές εκπέμπονται μέσω δορυφόρου στην Αγγλία και στη συνέχεια μεταφέρονται στον κεντρικό σταθμό του συστήματος ECHELON που κάνει την διανομή των πληροφορίων ... και στους συμμάχους τους Τούρκους
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.... ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ..LATEST UNGUI IN HERBA...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.