4 Αυγούστου 2021

ΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν κάνει φοβερά στρατηγικά λάθη και ουσιαστικά ακροβατεί στο χάος. Είναι πολλά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του στην Τουρκία (δυσανασχέτηση του τουρκικού λαού, οικονομικά, γεωστρατηγικά, πολιτιστικά προβλήματα, ζητήματα εθνοτήτων, εχθρότητα μετά των γειτόνων της και κυρίως την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με τη μελλοντική πορεία της μέσα στα πλαίσια της Νατοϊκής και νέας ευρωασιατικής γεωπολιτικής ισορροπίας. Όσον αφορά τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε η Τουρκία είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος στον οποίο συγχωρεί κάθε παραστράτημα.
 
Όμως, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν κανέναν δεν βολεύει πλέον και πλησιάζει προς το μοιραίο τέλος του. Αρκετοί Ελληνες νομίζουν ότι με την πτώση του κακού Ερντογάν θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη διάδοχη κατάσταση. Όμως εδώ σφάλουν οικτρά, όπως έσφαλαν με την προοπτική του «καλού και φιλελεύθερου Ερντογάν» Όποια κατάσταση και να έλθει δεν θα πάρει πίσω τις ιδεολογικές θέσεις Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδος». Μόνο θα αλλάξει το λεξιλόγιο. Στην ουσία η Τουρκία θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά της Περιφερειακής Δύναμης με οποιαδήποτε κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
 
Και ενώ η Τουρκία θα αλλάξει ηγέτη αλλά η πολιτική της θα μείνει έναντι της χώρας μας αναλλοίωτη, εκείνο που θα αλλάξει είναι η στάση των ΗΠΑ και ασφαλώς και της Ε.Ε έναντι της διαδόχου καταστάσεως. Ο κίνδυνος που εγκυμονεί η αλλαγή για μας είναι προφανής. Οι ΗΠΑ ενδέχεται για να προσεταιριστούν το διάδοχο καθεστώς να θυσιάσουν τα Ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο και στην Κύπρο υπέρ της Τουρκίας. Επομένως, ας είμαστε τούτη τη φορά «προμηθείς» και όχι απατημένοι «επιμηθείς» Να συνεχίσουμε την ενίσχυση των Ε.Δ μας, να εμβαθύνουμε τις συμμαχίες με χώρες που μπορούν στρατιωτικά να μας βοηθήσουν, κάνοντας ανοίγματα σε όσες έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς. Γιατί καλοί και χρυσοί οι Αμερικανοί, αλλά ένας έμπειρος διπλωμάτης μου έλεγε ότι ποτέ μην εμπιστευτείς την Αμερικανική και Ισραηλινή διπλωματία, γιατί θα βρεθείς προδομένος. Να μην την πάθουμε λοιπόν όπως η χούντα Ιωαννίδη με τη CIA (Αττίλας 1) και ο «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής με τον X.Κίσιντζερ (Αττίλας 2) 
 
Αμφικτύων 
3/8/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.