4 Αυγούστου 2021

Δύο άρθρα του Δρος Κωνσταντίνου Βαρδάκα για τις μεγάλες πυρκαγιές.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ λες και τα έλεγε για ΣΗΜΕΡΑ " «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε η φωτιά την πρώτη μέρα της νηστείας» 
 
ΦΩΤΟ από https://www.facebook.com/groups/2618216624885821/permalink/6285681098139337/
 
«Μετά τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στο Άγιον Όρος, είχα πάει να δω το γέροντα. Ήταν «θυμωμένος» και φώναζε. «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος). Λέγανε ότι θα σβήσει πιο μπροστά, γιατί δε φυσούσε και όμως έσβησε την τελευταία μέρα κι ας είχε αέρα. Λες και την οδηγούσε ένα χέρι, πήγαινε γύρω – γύρω από ‘κει που δεν την περιμένανε και παρέκαμπτε τις ζώνες ασφαλείας. Κάηκαν τα δάση! Κάηκε το κοσμικό φρόνημα;» 
 
*Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Πατήρ Παϊσιος μου είπε» του Αθανάσιου Ρακοβαλή 
 
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ  
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΣΙΟΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
"θα σας κάνουμε μάσκα για το αναπνευστικό" ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - αυτά γράφαμε πριν ένα μήνα και σήμερα - SOS από το Εθνικό Αστεροσκοπείο μετά τη φωτιά  

φωτο https://www.protothema.gr/greece/article 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Είναι πολλές φορές που τους λόγους των φωτισμένων ψυχών δεν μπορούμε και εμείς να τους κατανοήσουμε.
 
Έτσι στις 26 Ιουνίου του 2021 επισημάναμε κάτι που ακούσαμε από το 2017 (τότε φαινόταν παράδοξο): βλ. 
 
"ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ " ήρθε η ώρα να ρίξετε τις μπετονιές (του ΧΡΙΣΤΟΥ) στις γειτονιές" 
 
12- 12-2017 σε μια προσευχόμενη ψυχούλα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ "τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για ομολογία στην ΤΡΙΑΔΑ στην ΑΓΙΑ για να κερδίσετε την ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ" 
 
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ: 
"όλοι οι ΑΓΙΟΙ στην Ελλάδα επικοινωνούμε μεταξύ μας και σχηματίζουμε δίχτυ προστασίας που σαν ιστό θα παγιδέψουμε τον εχθρό" 
"αν ξέρατε τι γίνεται εδώ δεν θα ζούσατε με τον τρόπο αυτό"  
 
ΥΠΑΡΧΕΙ και κάτι άλλο αδελφοί που όταν μας το είπαν τότε, επειδή δεν το καταλάβαμε δεν το επισημάναμε και κακώς δεν το είπαμε ... 
 
Είπε ο ΑΓΙΟΣ επίσης σε αυτήν την προσευχόμενη ψυχούλα:  
"θα σας κάνουμε και μάσκα για να σας προστατέψουμε το αναπνευστικό"  
ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΟ και ο λογισμός πήγαινε σε σχέση με την μόλυνση της ατμόσφαιρας. 
 
Όπως επίσης είπε: 
"ήρθε η ώρα να ρίξετε τις μπετονιές (του ΧΡΙΣΤΟΥ) στις γειτονιές"  
 
ΣΗΜΕΡΑ  
SOS από το Εθνικό Αστεροσκοπείο μετά τη φωτιά: Μείνετε σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες 
 
Το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τη διασπορά καπνού σε όλη την Ελλάδα από τις 3/8/2021 και ώρα 14.00 μέχρι σήμερα 4/8/2021 στις 12.00 
 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟΥΣ.  
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ. 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.