1 Αυγούστου 2021

Οι «φύλακες του ραγιαδισμού» θέλουν Αιγαίο κοινής χρήσης χωρίς σύνορα...

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
 
Σίγουρα αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι το απάνθισμα λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα πολλά τελευταία χρόνια με ''πεδίο βολής'' τα εθνικά θέματα και άξονες... εξορθολογισμού της Εξωτερικής πολιτικής μας τον ''κατευνασμό'' και τον ''νεορεαλισμό''.
 
Όπως αποδείχθηκε τελικά, οι κατ' ευφημισμόν όροι δεν μπόρεσαν να γλυκάνουν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής που τους χρησιμοποίησε σαν περίβλημα. Της πολιτικής της εξαπάτησης και της υφέρπουσας διπλωματικής ήττας.
 
Γιατί ήττα είναι να βαφτίζουμε ''εθνική αδιαλλαξία'' το ύψιστο χρέος μας να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τις ''κόκκινες γραμμές'' των συνόρων μας. Ήττα είναι να ενδίδουμε στις φοβικές προειδοποιήσεις των Τούρκων για τετελεσμένα. 
 
Ήττα είναι να επιλέγουμε, αντί του δρόμου του καθήκοντος και της φιλοπατρίας, το δρόμο που θα μας βγάλει στα Σούσα και τον ''Αρταξέρξη''. Το δρόμο που επιλέγουν οι αργυρώνητοι, οι τυχοδιώκτες και οι μισθοφόροι... 
 
Το δρόμο που μας υποδεικνύουν να ακολουθούμε οι εγχώριοι ''φύλακες του ραγιαδισμού'' και οι ντυμένοι ''φίλοι'' και ''σύμμαχοι'' εχθροί μας. Το δρόμο των εθνικών υποχωρήσεων που δημιούργησε ''γκρίζες ζώνες'' στο Αιγαίο και αποθράσυνε σε όλα τα μέτωπα τους Αττίλες του '74 οι οποίοι διαφημίζουν, κραδαίνοντας το λάβαρο της τουρκικής εισβολής, την κατοχική εκμετάλλευση της Αμμοχώστου. 
 
Όλα αυτά, που προδιαγράφουν δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα, τα έχουμε ανεχτεί και αποδεχθεί ήδη με το να κρατάμε σε θέσεις εθνικής ευθύνης ανθρώπους ανεύθυνους. Ανθρώπους τύποις ''αρίστους και ''έγκριτους'', που είναι στην ουσία ματαιοσπούδαστοι και ανελλήνιστοι. 
 
Και είναι ανελλήνιστοι γιατί οι ''πρακτικά εφικτές'' και ''ρεαλιστικές'' λύσεις τους εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την τουρκική επεκτατική πολιτική σε βάρος μας επί τη βάσει της λογικής του Καραγκιόζη ''τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου''. 
 
Εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα αναμασώντας τα περί ''συνεκμετάλλευσης'' των υδρογονανθράκων του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Μια προπαγάνδα η οποία στηρίζεται στην αφελή αντίληψη ότι το μοίρασμα των κοιτασμάτων ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία θα μετατρέψει το Αιγαίο σε ''κοινή λίμνη'' που θα αγκαλιάσει γεωπολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά αμφότερες. 
 
Φευ!.. Οι ''άριστοι'' των αρίστων από κυβέρνησης Κώστα Σημίτη μέχρι Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν καταλάβει ακόμη (ή παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν σκεπτόμενοι ιδιοτελώς) ότι η Τουρκία δεν θέλει στην ουσία συνεκμετάλλευση, αλλά όλο το Αιγαίο δικό της. 
 
Και αυτό το απέδειξε επανειλημμένα στέλνοντας μικρούς στόλους να αλωνίζουν στις ελληνικές θάλασσες (τις οποίες απεικονίζει σε χάρτες της ως τουρκικές) εξυπηρετώντας το σχέδιο δράσης των Ενόπλων Δυνάμεών της για αμφισβήτηση όχι μόνο των ακροτελεύτιων νησιών της ανατολικής μας Επικράτειας (με βάση τη θεωρία της ''περί εγγυτέρων νήσων''), αλλά και των θαλασσίων ζωνών μεταξύ 28ου-32ου Μεσημβρινού και όσων εκτείνονται δυτικά του 25ου και φτάνουν ως τις ακτές του Σουνίου... 
 
Απέναντι σ' αυτήν την άκρως επιθετική τουρκική πολιτική, εμείς - ''μπλεγμένοι στης ζωής τις αυταπάτες'' - αναλώνουμε τον πολύτιμο εθνικό χρόνο μας με ερμαφρόδιτες συμφωνίες για ''ήσυχα καλοκαίρια''. 
 
Αναλώνουμε τον πολύτιμο εθνικό χρόνο μας με τακτικές αναδίπλωσης στα πρότυπα της τακτικής υποχωρητικότητας και ενδοτισμού που είχε ''διδάξει'' και εφαρμόσει με επιτυχία στα Ίμια ο Κώστας Σημίτης. 
 
Έτσι φτάσαμε να τρέχουμε, ως σύγχρονοι Επιμηθείς, πίσω απ' τις εξελίξεις (βλ. ''τουρκολιβυκή συμφωνία'') και να ζητάμε παρέμβαση των ΗΠΑ και του ΟΗΕ (για νομικούς κι όχι ουσιαστικούς λόγους) μετά από πρωτοβουλίες σε βάρος μας της Τουρκίας, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι εκκρεμούν αποφάσεις του Ηνωμένων Εθνών που δικαιώνουν την Κύπρο εδώ και 47 χρόνια..
 
Τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι η επιστολή Δένδια (σχετικά με τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων) προς τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian (ο οποίος έχει τον τρέχοντα μήνα την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας) δεν μπορεί να ταρακουνήσει την Τουρκία και να την αναγκάσει να δεχθεί τα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού για την Αμμόχωστο και, γενικότερα, την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. 
 
Τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο ΟΗΕ ''σφυρίζει'' παράφωνα σε βάρος μας διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ''αγώνα'', παρά την τελευταία αυστηρή ρητορική καταδίκης (χωρίς κυρώσεις) του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της από κοινού ανακοίνωσης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ψευτοηγέτη Ερσίν Τατάρ για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. 
 
Η παραφωνία του Διεθνούς Οργανισμού έγκειται στο γεγονός ότι στις δύο τελευταίες εκθέσεις του για το Κυπριακό ο ΓΓ του Αντόνιο Γκουτέρες αποφεύγει την αναφορά ''σε δυο αυτοδιοικούμενες περιοχές'' (Ε/Κ-Τ/Κ) και χρησιμοποιεί την ορολογία ''έμφυτα δικαιώματα (inherent rights) των δύο πλευρών'', φράση η οποία συγκαλύπτει εντέχνως τον όρο ''κυριαρχική ισότητα''. 
 
Όρο που ενυπάρχει στο τελεσίγραφο Ερντογάν για αποδοχή (εκ μέρους Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων) των νέων τουρκικών τετελεσμένων με βάση το ''ίσο διεθνές καθεστώς'' της... διχοτόμησης. Και αυτό σημαίνει ότι, δια της πλαγίας, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενά του) περνάει σε δεύτερη μοίρα τις πρώτες αποφάσεις του 1974 οι οποίες ζητούσαν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων απ' το κατακτημένο τμήμα της Κύπρου. 
 
Με δεδομένα αυτά και άλλα πολλά, εμείς - σαν παπαγάλοι μαθητές που πάσχουν από ακρισία - συνεχίζουμε να πιπιλίζουμε την ελπίδα μας για λύση του Κυπριακού στον ΟΗΕ και να κλείνουμε μυστικές συμφωνίες με Αλβανία και Τουρκία για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας στη Χάγη με πεδίο εκποίησης το Ιόνιο (θαλάσσιες ζώνες)και το Αιγαίο (νησιά-ενεργειακά-αγωγοί). 
 
Η λέξη ''εκποίηση'' εδώ δεν είναι καθ' υπερβολήν ούτε, πολύ περισσότερο, ''λάσπη στον ανεμιστήρα'' που κινητροδοτείται πολιτικά με σκοπό να σκιάσει την Εξωτερική πολιτική μας. Είναι μια σοβούσα κατάσταση, δυστυχώς, που εκκολάπτεται στα παρασκήνια, ενώ γνωρίζαμε εξ αρχής ότι οι συμφωνίες αυτές οδεύουν προς εθνικά ασύμφορες απολήξεις. 
 
Κι αυτό γιατί η μεν πρώτη (Αλβανία) μάς ζητά για αντάλλαγμα την υπογραφή ''συνυποσχετικού αποζημίωσης για περιουσίες που τελούσαν υπό μεσεγγύηση από τον καιρό του πολέμου'' [βλ. αποζημιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων στους Τσάμηδες, με συνοδευτικά εδαφικές διεκδικήσεις απ' την Ελλάδα (Ηγουμενίτσα, Πάργα και άλλες περιοχές της Ηπείρου)]. 
 
Η δε δεύτερη (Τουρκία) μάς ζητά για αντάλλαγμα (προκειμένου να καθίσει στο Τραπέζι διαπραγματεύσεων της Χάγης) την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (αίτημα που είχε κοινοποιήσει μέσω επιστολής στον ΟΗΕ πρότινος και δημοσιεύθηκε ήδη) και την υπογραφή συνυποσχετικού από μας, με το οποίο θέλει να δεσμεύσει το Διεθνές Δικαστήριο να εφαρμόσει την αρχή της ''ευθυδικίας''. 
 
Να παρακάμψει, δηλαδή, τα κυριαρχικά δικαιώματα που μας παρέχει το Διεθνές Δίκαιο [Συνθήκες Λωζάνης (1923)-Παρισίων (1947) και η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS, 1982)] ''για λόγους αμοιβαίου συμφέροντος των δύο χωρών''... 
 
Συμφέροντος αποκλειστικά δικού της, στην ουσία, επί τη βάσει της δόλιας λογικής του ''Τα εμά εμά και τα εσά εμά''. Όλα αυτά τα... ''συνυποσχετικά'' που καλούμαστε να υπογράψουμε με παρέμβαση τρίτων [βλ. υπόδειξη στην Ελλάδα από Γερμανία και ΗΠΑ για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας (Σεπτέμβριο του '20), για να φτάσουμε στην... ''Ιθάκη'' της Χάγης] συνιστούν, ασφαλώς, προσπάθεια απόσπασης κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. 
 
Με δεδομένο αυτό, η εκλεγμένη κυβέρνηση των Ελλήνων θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα οπλισμένη με πατριωτισμό, φιλότιμο και αποφασιστικότητα στη γραμμή της μη παραχώρησης σπιθαμής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε κανέναν. 
 
Γιατί, όπως είχα τονίσει σε παλαιότερο άρθρο μου, η μάνα ΕΛΛΑΣ δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός Μητσοτάκη και Τσίπρα για να την εκποιήσουν... Δεν είναι ιδιοκτησία τους για να παζαρεύουν κρυφά ή φανερά την εκχώρηση δικαιωμάτων της φέρνοντας τον λαό προ τετελεσμένων. 
 
Έχουν ορκιστεί να τηρούν απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και να υπερασπίζονται τις Θερμοπύλες του έθνους από κάθε επιβουλέα. Να υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια χωρίς να υποχωρούν στις έξωθεν ή εγχώριες πιέσεις (''συμβουλευτικές'' ενίοτε των ανιστόρητων του ενδοτισμού), οι οποίες δεν εκπροσωπούν σε καμιά περίπτωση τη λαϊκή βούληση, αλλά τα συμφέροντα των ξένων ''εντολέων'' ή των εχθρών μας. 
 
Ως εκ τούτου ΔΕΝ εξουσιοδοτούνται απ' τους Έλληνες να συναινέσουν στην 'καζάν-καζάν' ''συνεκμετάλλευση'' του Αιγαίου με τους Τούρκους, που σκοπό έχει - με τη σφραγίδα της Χάγης - να το μετατρέψει σε θάλασσα κοινής χρήσης χωρίς σύνορα από εκεί που είναι ''σφραγισμένη'' ιστορικά και πολιτιστικά η ελληνικότητά του και έχει οριοθετημένες τις θαλάσσιες ζώνες του με βάση Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις. 
 
Η ευθύνη της εξουσίας είναι βαριά. Πιο βαριά όμως είναι η ιστορική της ευθύνη που προϋποθέτει σεβασμό στον εαυτό μας και τα όσια και ιερά της πατρίδας μας τα οποία δεν παζαρεύονται και δεν χαρίζονται σε κανέναν όσο φοβικοί, αδύναμοι και δειλοί αν είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας, οι οποίοι έχουν δυστυχώς την ψευδαίσθηση ότι τα επικοινωνιακά ''ταρατατζούμ'' μπορούν να απαλύνουν ακόμα και μια επονείδιστη εθνική ήττα... 
 
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.