12 Αυγούστου 2021

Σεβασμός της Πατρίδος

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης
 
Ενώ μετά το 1974 και μέχρις σήμερα, εισέρευσαν εις την χώρα μας, ως μέλος της ΕΟΚ/Ε.Ε., τεράστια κονδύλια πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, όχι μόνο χρεοκόπησε αυτή, αλλά παράλληλα επι δεκαετίες εγκαταλείφθηκε και η αμυντική θωράκιση της Πατρίδος μας, εξαιτίας της αρρωστημένης και αθεράπευτης πια καταστροφικής απέχθειας και μίσους όλου του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας απέναντι μιας μόνο 7-ετούς Περιόδου.
 
Όμως η απέχθεια και το αστείρευτο μίσος ενσταλάχτηκαν και μετουσιώθηκαν εν συνεχεία σε διαστροφή, διαφθορά, διαπλοκή, δυσωδία και δυσκαμψία, που επί 5 σχεδόν δεκαετίες παρακώλυαν την δημιουργία και λειτουργία ενός Σύγχρονου Κράτους Δικαίου εφάμιλλο και ισότιμο εκείνων των Χωρών-Μελών της Ε.Ε., αλλά παράλληλα και την ανάπτυξη μίας υγιούς και ανταγωνιστικής ισχυρής Οικονομίας, η οποία θα εξασφάλιζε και μια αυτόνομη, ισχυρή αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Η Πατρίδα μας εξαιτίας της εγκληματικής έλλειψης και παράλειψης όλων αυτών, εκτίθεται έκτοτε, δυστυχώς, αφενός μεν διεθνώς σε εκβιασμούς, πιέσεις, ταπεινώσεις και υποχωρήσεις, αφετέρου δε διακυβεύονται και αυτά τα εθνικά συμφέροντά της. Με τις ατέρμονες τώρα απειλές και τις παράλογες, ανύπαρκτες ιστορικώς, εδαφικές διεκδικήσεις των τριών (3) βορείων γειτόνων της και ταυτόχρονα της εξ ανατολών μεγάλης Συμμάχου αυτών Τουρκίας, οι οποίοι τώρα αποβλέπουν συστηματικά εις την εξόντωση του Ελληνισμού και αφανισμό της Πατρίδος μας και της Κύπρου από τον Πολιτικό Χάρτη του Πλανήτη.
 
Εκ των ανωτέρω υπάρχει τεράστια πολιτική και εθνική ευθύνη του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας – και τα δεκανίκια αυτού ! – αυτών των μοιραίων «Ηρόστρατων της καταστροφής της σύγχρονης Ελλάδος», που ευθύνονται για την πολύ δεινή κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας, η οποία και αυτή συστηματικά και επιμελώς αποκρύπτεται!
 
Η επί 5 δεκαετίες αποδυναμωμένη οικονομικά και αμυντικώς αθωράκιστη πια χώρα μας, οι πολιτικοί της με την ολέθρια αφέλεια και πλάνη τους έτρεφαν μάλιστα και φρούδες ελπίδες, ότι με την ένταξη της Πατρίδος μας εις την ΕΟΚ/Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα εξασφάλιζαν και την συμπαράσταση και υπεράσπιση αυτής και της Κύπρου από τους Ευρωπαίους πολίτες και τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ! Πότε επιτέλους θα διαβάσουμε Θουκυδίδη, και το ότι βασικός κανόνας εις την Διεθνή Πολιτική είναι, ότι δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο τα εθνικά συμφέροντα; Η ομολογημένη από όλους πρόσφατα αποτυχημένη επί δεκαετίες αφελής, ολέθρια και άκρως επικίνδυνη για την Πατρίδα μας «πολιτική του κατευνασμού απέναντι των εχθρών μας», επιδείνωσε σε επικίνδυνο βαθμό και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος.
 
Ο Γεώργιος Κονδύλης (1879-1936) όμως έλεγε: «Αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο»! 
 
Αλλά ως γνωστόν, οι ενοχές όλων ποτέ δεν ανέχονται όμως ούτε την αλήθεια, απεναντίας μάλιστα είναι και αμετανόητοι, σφοδροί πολέμιοι αυτής!  
 
Η Δημοκρατία και η Πατρίδα όμως είναι αλληλένδετες έννοιες και οντότητες, και ότι όλοι οι πολίτες οφείλουν να υπερασπίζονται εσαεί αυτές με εθνική ευθύνη, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.  
 
Εδώ και σχεδόν 22 χρόνια, από τα άρθρα μου, τα γραφόμενα και τις σκέψεις μου, είμαι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και απανταχού της γης, όπου υπάρχουν Ελληνες, νοιώθω τώρα ως Ελλην τεράστια οργή, πόνο και θλίψη και για όσα συμβαίνουν και μόλις πρόσφατα εις την αξιολάτρευτη δύσμοιρη χώρα μας (τεράστιες πυρκαγιές και βιβλικές καταστροφές, Πανδημία, προσφυγικές ροές, διερευνητικές με την Τουρκία, ενεργειακές πηγές, ΑΟΖ, επεμβάσεις της Τουρκίας εις την Κύπρο, κ.α.) και ότι μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη και πόσο φίλος και μεγάλος λάτρης είμαι της Πατρίδος μας, του Πολιτισμού και της Ιστορίας της και γνώστης της τεράστιας συνεισφοράς αυτής εις την Ανθρωπότητα.  
 
Εάν όμως π.χ. δεν συμμετείχαν εις την μεγαλειώδη και νικηφόρο προσπάθεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί συνεχίζουν να ασεβούν, να την επικρίνουν και να την κουράζουν ακόμη και τώρα, με όλη τους την συμπεριφορά, μάλιστα εδώ και 2344 χρόνια; Η Πατρίδα μας όμως, εδώ και πολλές χιλιετίες, σε όλη την διαδρομή της, κατήγαγε περίλαμπρες νίκες και έγραψε πολλές χιλιάδες χρυσές σελίδες με τις οποίες εμπλούτισε την Παγκόσμια Ιστορία και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Όλοι αυτοί, παρόλα αυτά, γιατί την εχθρεύονται και μισούν, γιατί έστω δεν την σέβονται; 
 
Τι να τους κάνει όμως τους ‘Ελληνες. Φίλους με οράματα χρειάζεται η Πατρίδα μας!  
 
Με εκτίμηση και σεβασμό, 
 
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης 
 
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης, και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.