1 Αυγούστου 2021

Επί τέλους! Ο Bill Gates βρήκε την κλίση του…

Γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς
 
Μια αγωνία την είχα! Έλεγα, δεν μπορεί… Από ‘δω το πάει, από ‘κει το πάει, θα βρει την κλίση του αυτό το παιδί… Ναι! Για τον Gates μιλάω. Μία οι υπολογιστές, μία τα εμβόλια… Κάπου έπρεπε να βρει αυτό που του ταιριάζει… Και το βρήκε! Εκεί! Κάπου στη μέση: 
 
Οι απόπατοι!!!
 
Μη γελάτε ρε! Ναι! Ο Μπιλάρας ο Gates, βρήκε την κλίση του στους απόπατους και στα καζανάκια! Και του ταιριάζει γάντι! Τέτοια σκατόφατσα, δεν μπορώ να τη φανταστώ αλλού… 
 
Μπήκα στην ιστοσελίδα του Μπιλάρα και… εθαύμασα!  
Αυτό το παιδί, έχει όραμα ρε φίλε…  
Το άρθρο είχε τίτλο: «Πλήρης καινοτομία: 10 χρόνια επανεφεύρεσης της τουαλέτας»!!!  
Μη με κοιτάτε… Κι εγώ μ@λάκας έμεινα όταν το διάβασα…  
 
Στην αρχή του κειμένου, γράφει:  
«Πριν από δέκα χρόνια, το ίδρυμά μας προκάλεσε τον κόσμο να επανεφεύρει την τουαλέτα.  
» Για να ευαισθητοποιήσω αυτήν την πρόκληση, μοιράστηκα μια σκηνή με ένα βάζο ανθρώπινων περιττωμάτων.  
» Ήπια νερό από λάσπη κοπράνων .  
» Και έπεισα και τον Jimmy Fallon να το πιει επίσης.  
» Όλα αυτά τα ακροβατικά προκάλεσαν γέλιο, αλλά ο στόχος μου ήταν να επιστήσω την προσοχή σε ένα σοβαρό πρόβλημα: κακή υγιεινή.»  
 
Ν’ αρχίσω από το τέλος;  
Βρε Μπιλάρα, είσαι σίγουρος ότι εξηγήσεις τα περί κακής υγιεινής στο Σωτηράκη τον Τσιόδρα; Για κοίτα το λίγο, γιατί κάτι σου ξέφυγε εκεί… 
 
Και τώρα, σοβαρά… έπρεπε να πιεις σκατόνερο για να μιλήσεις για υγιεινή; Τώρα βέβαια, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από σένα. Απλά τώρα επιβεβαιώθηκα για ποιο λόγο όταν ανοίγεις το στόμα σου μου έρχεται στο μυαλό ο… βόθρος!  
 
Και το πρόβλημα του Μπιλάρα είναι ότι 3,6 δις άνθρωποι ζούνε χωρίς τουαλέτα… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!!! Το ότι 2,7 δις ζούνε χωρίς τα στοιχειώδη προς το ζην, δεν τον πείραξε τον Μπιλάρα! Το ότι το 65% του πλανήτη ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν τον πείραξε τον Μπιλάρα! Το ότι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα, δεν τον πείραξε τον Μπιλάρα! ΟΙ ΧΕΣΤΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΑΝ!!!  
 
Ρε Μπίλι, μπας κι άνοιξες καμιά επιχείρηση με είδη υγιεινής και μας το κρύβεις; Μίλα βρε παιδί! Μίλα το φελέκι μου μέσα… Να ενημερώσουμε την Άντζελα αν είναι βρε παιδί! Μια λιγούρα την έχει η γυναίκα…  
 
Γράφει παρακάτω ο Μπιλάρας:  
«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η διάρροια και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την υγιεινή σκοτώνουν σχεδόν 500.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.»  
 
Θες ν’ ασχολείσαι με την ιατρική και θες να μας πλασάρεις κι εμβόλια τρομάρα σου… Λοιπόν… Μπιλάρα… άκου αγόρι μου: η διάρροια ΔΕΝ είναι ασθένεια! Είναι σύμπτωμα ασθένειας! Το κατάλαβες; Να σ’ το εξηγήσω, ή να τ’ αφήσω γιατί με την περιγραφή θα ξερνάμε όλοι σαν τα γατιά εδώ πέρα;  
Όχι ότι έχεις πρόβλημα απ’ ό,τι κατάλαβα, αλλά λέμε τώρα… Άσπρο πάτο, που λένε και στο χωριό μου…  
 
Πάμε παρακάτω…  
Μπιλάρα, θα σου πω ένα μυστικό, αλλά να μείνει μεταξύ μας, ναι;  
Σσσσς! Άκου προσεκτικά: τα 500.000 παιδάκια που πεθαίνουν το χρόνο -με προσέχεις, έτσι;- ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ, ΒΛΗΜΑ! Όχι γιατί δεν έχουν χέστρες, αλλά γιατί δεν έχουν φαγητό! Κι όταν δεν έχουν φαγητό, τι να την κάνουν τη χέστρα; Να σπάνε το κεφάλι τους να βρουν σε τι χρησιμεύει; Δεν τους φτάνει το πρόβλημα της πείνας, θες να τους βάλεις και σπαζοκεφαλιές κι από πάνω;  
 
Κι ο Μπιλάρας συνεχίζει ακάθεκτος τ’ αλύπητα χτυπήματα…  
«Η πανδημία COVID έχει χρησιμεύσει επίσης ως μια ισχυρή υπενθύμιση των επειγόντων εργασιών που πρέπει να κάνουν τα νοικοκυριά και οι πόλεις για τον περιορισμό και τη θεραπεία θανατηφόρων παθογόνων.  
 
» Αλλά αυτή η κρίση αποχέτευσης μπορεί να λυθεί.»  
Ννννναι… Έφτασα στα 50 μου και με αυτά που γράφεις έχω αρχίσει να σκέφτομαι στα σοβαρά το ενδεχόμενο να πέσω στα ληγμένα ναρκωτικά για να μπορέσω ν’ αντέξω…  
 
Δηλαδή, αν γεμίσουμε τον τόπο χέστρες, λύσαμε και το πρόβλημα του covid; Γιατί βρε μάνα μου δε μας το ‘λεγες νωρείτερα να γλυτώσουμε και τα εμβόλια οι άνθρωποι; Γιατί μας βασανίζεις έτσι; Ωραία! Τώρα το λύσαμε! Με 3.000 χέστρες σα χώρα, θα μηδενίσουμε τα κρούσματα ή να βάλω κι άλλες; Να το πω στο Μπακογιάννη να κάνει την Πανεπιστημίου μία ατέλειωτη χέστρα; Ξέρει αυτός! Έχει εμπειρία από τέτοια… Περίπατος και χέσιμο, πάνε μαζί γι’ αυτόν…  
 
Τώρα τι να περιγράψω άλλο; Έχω ολοκληρωθεί ως αρθρογράφος και ως άνθρωπος με αυτές τις δηλώσεις. Μα το Γιαραμπή! Το μόνο που μένει, είναι ένα ποίημα του Γεωργίου Σουρή, να ‘ρθει να κλείσει όλο αυτό το σουργελάκι που διαβάσαμε σήμερις…
 
Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα, 
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα. 
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος 
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.  
 
Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο 
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο. 
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε, 
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.  
 
Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος, 
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος. 
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο 
ό, τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.  
 
Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ, 
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω, 
απ’ τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.  
 
Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε 
Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε, 
μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω 
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.  
 
Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος 
κι απ’ το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!
 
Γεωργίου Σουρή, «Μυρωμένοι στίχοι»  
 
Να σημειωθεί παρακαλώ ότι διαχωρίζω τη θέση μου από το άρθρο μου αυτό… Ανεπίτρεπτα πράματα αυτά που έγραψα για τον Μπιλάρα… Άπαπα! Πάω να βάλω πιπέρι στο χέρι μου για τιμωρία…  
See you…
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΣΟΥΜΕ ....ΜΠΙΛΑΡΑΣ Κ ΞΕΡΟ ΣΚΑΤΟ !!!
....αλλά ο στόχος μου ήταν να επιστήσω την προσοχή σε ένα σοβαρό πρόβλημα: κακή υγιεινή.»....
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...... ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ..... κακή υγιεινή !!.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.