11 Αυγούστου 2021

ΕΛΛΑΣ ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
 
Η Πατρίδα μας εδίδαξε στην ανθρωπότητα εδώ και 25 αιώνες την αξία της Δημοκρατίας, την αξιοκρατία στην επιλογή της Ηγεσίας και τις αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν τους Ηγέτες και γενικά τους πολίτες που έχουν την Ευθύνη των Κοινών.
 
Κατά τον 5ον αιώνα π.Χ. δηλ. κατά τον Χρυσούν αιώνα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, για να γίνει Βουλευτής ένας πολίτης στην Πόλη-Κράτος, όπως ήταν τότε, στην Αθήνα, ο νόμος προέβλεπε: 
 
Πρώτον: Να είναι Έλλην πολίτης, να κατέχει την Ελληνική Θρησκεία και Παιδεία.  
 
Δεύτερον: Να καταγραφεί όλη του η περιουσία ατομική και οικογενειακή μέχρι και τα σανδάλια που φοράει. 
 
Εάν ετηρούντο όλα τα παραπάνω ο πολίτης αυτός μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα για να γίνει Βουλευτής. 
 
Εάν στην συνέχεια, ο οποιοσδήποτε Βουλευτής πρότεινε και περνούσε νόμο, ο οποίος στην εφαρμογή του αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα. Εάν η περιουσία του δεν κάλυπτε το ποσόν, τότε το υπόλοιπο ποσόν το κάλυπτε ο εν λόγω πολιτικός εργαζόμενος σε δημόσια έργα. 
 
Αν όμως, ο νόμος που επρότεινε ο εν λόγω πολιτικός ζημίωνε ηθικά, ιστορικά, εθνικά ή εδαφικά την Πόλη-Κράτος, τότε ο νόμος προέβλεπε «Αυθημερόν τελευθησάτω…». Μπορείτε να φαντασθείτε τι θα γινόταν την εποχή εκείνη, εάν πολιτικός υπέγραφε συμφωνία σαν αυτήν των Πρεσπών; 
 
Αυτά τον 5ο π.Χ. αιώνα, τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους. Σήμερα τον 21ο αιώνα: 
 
.Ψάχνουμε να βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τα μεγάλα μας χρέει, εξ αιτίας της αλόγιστης πολιτικής, των τελευταίων 40 ετών. 
 
.Νοιώθουμε θλίψη και απογοήτευση από το γεγονός ότι, πολλές φορές η Αθήνα βυθίζεται, στις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις των Ελλήνων κάθε τόσο, τα καταστήματα καταστρέφονται από αταξικές ομάδες, ο τουρισμός, το ισχυρότερο μέσο εισροής εσόδων δεν είναι ότι το καλύτερο, η ανεργία καλπάσει, η φτώχεια κτυπά και σπίτια πλέον νοικοκυραίων , μπρος στην αδυναμία κρατικής θωράκισης. Και, τέλος μια συμπεριφορά κομμάτων και πολιτικών, σαν να ζουν σε άλλο πλανήτη. 
 
.Και! δεν ξέρω τι έφταιξε και η πατρίδα μας, η φωτοφόρος του ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι σήμερα για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «κακόν παράδειγμα προς μίμηση». 
 
Εγώ βέβαια δεν είμαι οικονομολόγος, σαν όμως προβληματισμένος πολίτης πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο, διότι από την απλή οικιακή οικονομία γνωρίζουμε ότι, όταν βγάζουμε «Α» χρήματα και ξοδεύουμε στο σπίτι μας «2Α» μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα πάμε οπωσδήποτε φυλακή το λιγότερο. Όσο και εάν επιεικής είμαστε στην κρίση μας, ακεραία την ευθύνη έχουν οι Κυβερνήσεις και ειδικότερα οι ηγέτες των τελευταίων τριάντα ετών οι οποίοι έφεραν την χώρα μας σ’ αυτή την κατάσταση.  
 
Ακούμε να λέει η Κυβέρνηση και μερικοί ειδήμονες ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, εμείς δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλουμε, αλλά τα γεγονότα άλλα μαρτυρούν. 
 
Οι Κυβερνήσεις με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, εδανείζοντο χρήματα για υποδομές και αυτά πήγαιναν, δυστυχώς σε αυξήσεις, για την άρδα ψήφων, έτσι όλοι μας ήμασταν ευτυχισμένοι. Σήμερα διερωτάται ο σκεπτόμενος Έλλην πολίτης, αυτά ποιος μπορεί να τα πληρώσει!!!! Κανείς. 
 
Έτσι χωρίς να το καταλάβουν και οι απερίσκεπτοι Πολιτικοί μας, η εξουσία μετακινήθηκε στο Κεφάλαιο και στους Συνδικαλιστές και στην ουσία διέλυσε το Κράτος μας στην λειτουργία του. 
 
Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η χώρα μας σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια. Δεν χρειαζόμαστε προστάτες για να μας πουλήσουν φθηνό χρήμα, ενώ εκείνοι το αγοράζουν φθηνότερα. 
 
Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ο ηγέτης εκείνος, ο οποίος θα πείσει τον Ελληνικό λαό ότι: «Πρέπει να τρώμε όσα βγάζουμε». 
 
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο, εάν η Πολιτική Ηγεσία της χώρας μας δώσει πρώτη αυτή το παράδειγμα.  
 
Αυτός ο Ηγέτης και αυτή η ηγετική ομάδα λείπει από την Χώρα μας, η οποία έδωσε το παράδειγμα προ 2.500 ετών για την συμπεριφορά του πρώτου πολίτη στην Δημοκρατία. Έστω και αργά, υπάρχει ελπίδα, διότι η κατάσταση της χώρας ελπίζουμε ότι κάποτε θα πείσει τους πολιτικούς μας ηγέτες ότι, πρέπει να αλλάξουμε, γιατί αλλιώς θα βουλιάξουμε. 
 
Τέλος! Με θλίψη στην σημερινή κρίσιμη φάση για την χώρα μας, της πανδημίας και των πυρκαγιών, παρακολουθούμε τις αλόγιστες ύβρεις, των με διαφορετική ιδεοληψία Ελλήνων και με τόσο μίσος, που όχι μόνο δεν πρόκειται να απαλλαγούμε, από την διχόνοια που μας κατατρώει, αλλά την συνδέουμε και με μίσος. Κρίμα στην ιστορική Πατρίδα μας και τους Έλληνες που έχουν τόσα πολλά άλλα χαρίσματα. 
 
Λέει ο ΣΕΝΕΚΑΣ: «Η σπουδαιότερη ανταμοιβή της Αρετής είναι η γαλήνη της συνείδησης και η μεγαλύτερη τιμωρία της Κακίας οι τύψεις της ενοχής». Υπάρχει άραγε σήμερα!!! 
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Ο λαός δεν πεθαίνει
Η Λευτεριά του Σολωμού κι η Αρετή του Κάλβου
ξανάρθανε στην πατρικιά τους γη του Εικοσιένα,
όπου «διπλή παράδεισο» κι όπου «γλυκύς ο ύπνος».
Κι η μια στης άλλης πέσανε την αγκαλιά και κλαίνε.
5
—Όχου! μανάδων κλάηματα και βρόντημ’ αλυσίδων
και των ηρώων τα κόκαλα στη λάσπη πατημένα! …
«Μητέρα η μεγαλόψυχη» των ξένων βιλαέτι!
Μάιδε πατρίδα κι ανθρωπιά και μνήμη· δε φελάνε!
Βγαίνουν από το τίποτα, στο τίποτα τελειώνουν.
10
Περαστικοί, χωρίς καμιά στο χώμα ετούτο ρίζα,
ζούνε το σήμερα. Το χτες και τ’ αύριο δεν υπάρχουν! …
Απ’ το παλιό μας πέρασμα σε γη και σε πελάγη
τ’ αχνάρι δεν απόμεινε μηδέ και τ’ όνομά μας.
Εδώ ’ναι ο τάφος μας κι εδώ της Ιστορίας ο τάφος!
15
Κι εδώ ’ναι η στάχτη ενός λαού, πού ηταν αιώνια φλόγα!
—Λαός δεν είν’ αυτό που βλέπετε, είναι πολιτεία.
Θα τονε βρείτε δουλευτή κι αγωνιστή σε κάμπο,
σε θάλασσα, σε φάμπρικα, σε κάτεργα, σε τάφους.
Αυτός πατρίδα κι ανθρωπιά, το σήμερα και τ’ αύριο
20
και το μεγάλο χτες. Και στ’ άγιο βήμα της ψυχής του,
σεις, Αρετή και Λευτεριά, στημένες στον αιώνα.
Κι είναι μαζί του όλ’ οι λαοί του κόσμου αναστημένοι
κι «όθε χαράζει, ώσπου βυθά», του ηλιού το δρόμο παίρνουν
για σε, Αρετή και Λευτεριά, με το σπαθί στο χέρι.

Αυτή την ιερή φλόγα που φώτιζε πνευματικά όλο τον κόσμο, εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ασεβείς, δεν την τιμήσαμε, την ξεχάσαμε και την αφήσαμε να απλωθεί σαν φωτιά δολοφονική για να μας εκδικηθεί. Ξεχάσαμε την ιστορία μας, τις ιερές μας παραδόσεις και αφήσαμε ανίκανους ταγούς που εμείς εκλέξαμε, σαν επίδοξους ολετήρες της Ελλάδας μας αλώσουν εκ των έσω.... Ντροπή μας ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ...... ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ... ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ... ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ .....ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ... ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ .... ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Παράλειψη.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.