13 Αυγούστου 2021

"Με διαφορά 20 χρόνων, τότε τον Πάπα τον έλεγαν αιρεσιάρχη, σήμερα τον λένε εκκλησία"

Συνέντευξη Τύπου στο Caravel κατά της ελεύσεως του Πάπα 27/04/2001
 
Στη συνέντευξη τύπου έλαβαν μέρος και μίλησαν κατά σειρά ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εκδότης του περιοδικού «Παρακαταθήκη», οι Πρωτοπρεσβύτεροι Καθηγητές π. Γεώργιος Μεταλληνός και π. Θεόδωρος Ζήσης, ο Οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μἀξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Διονυσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος (τότε) π. Σαράντης Σαράντος, Καθηγητής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.
 
Πρέπει να έλθει ο Πάπας στην Ελλάδα; ΟΧΙ ! ΑΠΘ 31/03/2001
 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝΤΩΝ ΕΊΝΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.
 
(Αποσπάσματα από το άρθρο μας «σήμερα αδελφοί γράφετε ΙΣΤΟΡΙΑ, τα βάλατε με το κεντρί όλων των εγκόσμιων εξουσιών» βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html) 
 
ΜΑΙΟΣ του 2001 ανήμερα της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, η Αθήνα υποδέχεται τον Ποντίφηκα της Ρώμης Ιωάννη Παύλο Β΄ μετά από 850 ολόκληρα χρόνια (κάποια στιγμή κάποιος ιστορικός Πάπας πέρασε από ένα Κυκλαδονήσι)  
 
Οι Αθηναίοι για πρώτη φορά στην ζωή τους, αν εξαιρέσουμε την γερμανοκρατούμενη περίοδο φαίνεται να είδαν τέτοια μέτρα αστυνόμευσης. 
 
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτισμένη με την ασφάλεια του μεγάλου επισκέπτη όχι μόνο έκλεινε δρόμους, αλλά απομόνωνε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Πόλης. 
 
Έτσι αν κάποιος ήταν άτυχος και η δουλειά του βρισκόταν σε οικοδομικά τετράγωνα που «σφράγιζαν» έπρεπε να περιμένει υπομονετικά ώρες. 
 
Μόνο ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ο Μεταλληνός δεν περίμενε.  
Ένα μήνα πριν ανακοινωθεί η επίσκεψη του ΠΑΠΑ με το γνωστό παρασκήνιο των δολιχοδρομιών που μεσολάβησε, κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε πνευματικά το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα. 
 
Με ομιλίες, συνεντεύξεις ενημέρωνε τον ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ για την ιστορική κρισιμότητα αυτής της επίσκεψης, τις «ευλογίες» και τις πνευματικές συνέπειες που θα είχε.  
 
Μαζί του τότε ήταν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα αρχιερείς. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να γίνουν υπόλογοι στα μετέπειτα δρώμενα της ιστορίας μας. 
Και έφτασε εκείνη η μεγάλη στιγμή της Ιστορικής επίσκεψης. 
Απογευματάκι με το όμορφο Αττικό φως, ο Ποντίφηκας στο Βήμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ στην Πνύκα και κάτω από αυτόν οι αρχές, οι εξουσίες και όλος ο καλός κόσμος της χρυσής μεταπολίτευσης.
 
Λίγα μέτρα πιο κάτω στην πλατεία της Μητροπόλεως των Αθηνών έμπροσθέν του Μητροπολιτικού Ναού, που φρόντισαν να του κλείσουν τις θύρες από νωρίς, για να μην εισέλθουν οι πιστοί που συνέρρεαν ακόμη και από την επαρχία για να ξαποστάσουν, να ανάψουν ένα κεράκι και να διαμαρτυρηθούν ή να ομολογήσουν ειρηνικά κατά της επίσκεψης αυτής. 
 
Παρόλα τα αστυνομικά μπλόκα, φυσικά για την ασφάλεια του υψηλού επισκέπτη, κατόρθωσαν καμιά δυο με τρεις χιλιάδες άτομα Πιστοί από τις ενορίες των Αθηνών και της Ελληνικής Επαρχίας να συγκεντρωθούν με εικόνες και εκκλησιαστικά λάβαρα για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά ψέλνοντας.
 
Οι αστυνομικοί που περιέβαλλαν την συγκέντρωση αυτή ήταν μουδιασμένοι από το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός, της παράξενης αυτής συγκέντρωσης.  
 
Αλλά πιο μουδιασμένο ήταν το συνεργείο του CNN που βιντεοσκοπούσε την διαμαρτυρία αυτή, παράλληλα με την ομιλία του Ποντίφηκα στην Πνύκα που βιντεοσκοπούσε ένα άλλο συνεργείο από τον ίδιο σταθμό. 
 
Μεγαλειώδης ήταν εκείνη η στιγμή που ανέβηκε ο ΠΑΠΑ – ΓΙΩΡΓΗΣ στα μαρμάρινα πεζούλια που βρίσκονται στην πλατεία της Μητροπόλεως (δεν στήθηκε άλλωστε καμμιά εξέδρα) και εκφώνησε από βάθος ΡΩΜΑΙΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
 
«σήμερα αδελφοί γράφετε ΙΣΤΟΡΙΑ, τα βάλατε με το κεντρί όλων των εγκόσμιων εξουσιών» 
 
Ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν στις καρδιές των παρευρισκόμενων και δάκρυα γέμισαν τους οφθαλμούς μας, λες και γνωρίζαμε τι θα ερχόταν στις ζωές και στην Ελλάδα μας τα επόμενα χρόνια. 
 
Κλείνοντας τα ελάχιστα αυτά στην μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός, να πούμε τούτο, την ώρα που μιλούσε ο ΠΑΠΑ- ΓΙΩΡΓΗΣ στα «μαρμαρένια αλώνια» της πλατείας Μητροπόλεως , την ίδια ώρα ομιλούσε και ο ΠΑΠΑΣ επί του Θρόνου του, που του έστησαν στην Πνύκα. 
 
Όμως το CNN, όπως μας είπαν φίλοι από τις ΗΠΑ έδειξε ολόκληρο τον λόγο του ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ, ενώ του ΠΑΠΑ μόνο αποσπάσματα. 
 
Όταν οι φίλοι μας ομογενείς ρωτήσαν την παραγωγή του σταθμού για την τηλεοπτική κάλυψη των χρόνων των δυο αυτών παράλληλων συγκεντρώσεων, τους είπαν ότι αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην συγκέντρωση που γινόταν στην πλατεία της Μητρόπολης των Αθηνών γιατί πρώτη φορά στην επαγγελματική τους καριέρα είδαν χριστιανούς να διαμαρτύρονται με εικόνες και λάβαρα κατά της επίσκεψης του Πάπα Ρώμης. 
 
Που να καταλάβουν φυσικά ότι η διαμαρτυρία δεν είχε να κάνει για πολιτικούς ή άλλους κοσμικούς λόγους ή πρόσωπα, αλλά κυρίως για πνευματικούς και δογματικούς λόγους. 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

MEMO.
Επαναλαμβάνω .... ο Πάπας και οι συν αυτώ δεν είναι αίρεση. Είναι αντιορθόδοξη οργάνωση, που μοναδικό στόχο είχε και θα έχει την Άλωση του Ορθόδοξου Ελληνικού Χριστιανισμού.
Αυτοί επέφεραν την αρχή του τέλους του Χριστιανικού Βυζαντίου το 1204 όταν οι Σταυροφόροι με εντολή του Πάπα, άλωσαν την Βασιλεύουσα την λεηλάτησαν απ' άκρη σ΄ άκρη, την ισοπέδωσαν και με τους κλεμμένους βυζαντινούς θησαυρούς που μετέφεραν στην Ρώμη ως λάφυρα, δημιούργησαν την πλασματική τους Αναγέννηση....Καμαρώνουν μέχρι σήμερα για τους κλεμμένους αμύθητους θησαυρούς που τους εκθέτουν ως ... Αναγεννησιακά τους μνημεία. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.

Πόσο ήταν το «πλούτος» της Πόλης και το θάμπωμα των σταυροφόρων όταν την πρωταντίκρυσαν, το περιγράφει ο Γάλλος στρατιωτικός και διπλωμάτης Γοδεφρίδος Βιλ(ε)αρδουίνος, που πήρε ενεργό μέρος στην Δ’ Σταυροφορία και έγραψε πολύτιμο χρονικό για την Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης:

«Τώρα μπορείτε να μάθετε πώς κοίταζαν επίμονα την Κωνσταντινούπολη εκείνοι που δεν την είχαν δει ποτέ, γιατί δεν μπορούσαν καθόλου να σκεφτούν πως μπορεί να υπάρχει σ’ όλον τον κόσμο μια τόσο πλούσια πόλη, όταν είδαν τα -ψηλά της τείχη και τους πλούσιους πύργους κι αυτά τα πλούσια παλάτια κι αυτές τις ψηλές εκκλησίες, που ήταν τόσο πολλές που κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν το ‘βλεπε με τα μάτια του, και ακόμα το μήκος και το πλάτος της πόλης που κυβερνούσε όλες τις υπόλοιπες. Και μάθετε πως δεν υπήρξε άνθρωπος, άνθρωπος τόσο ασυγκίνητος, που να μην ανατριχιάσει, κι αυτό δεν ήταν καθόλου περίεργο, γιατί ποτέ δεν ανέλαβαν άνθρωποι μια τόσο μεγάλη επιχείρηση από τότε που χτίστηκε ο κόσμος».

Πώς ν’ αντισταθούν οι βουλιμιώντες και άξεστοι βάρβαροι σταυροφόροι σε τέτοιον πειρασμό; Εφ’ ω και έφεραν σε αίσιο πέρας την «επιχείρηση», κυριεύοντας τη «Βασιλεύουσα».

Όσον αφορά και την Άλωση το 1453 από τους επίσης βαρβάρους Μωαμεθανούς, οι παπικοί και τα χέρια ένιψαν, αλλά και έτριψαν....

ΙΔΟΥ.
Ο Λεονάρδος ο Χίος ήταν καθολικός επίσκοπος Μυτιλήνης, που παρέμεινε εντός των τειχών της Κωνσταντινούπολης ως θεατής, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιορκίας και ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της Άλωσης. Στη διάρκεια αυτής συνελήφθη, δραπέτευσε και ενάμιση μήνα μετά έγραψε, από τη Χίο, στην οποία κατέληξε, αναφορά ...«κλαίγοντας και στενάζοντας» για τα συμβάντα προς τον Πάπα Νικόλαο Ε’. Σε αυτή, αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στους Χριστιανούς Βυζαντινούς..

Επιχαίροντας θεωρούσε ως ουσιαστικότερη αιτία πτώσης της Πόλης την άρνηση των Βυζαντινών Χριστιανών Ελλήνων ηγετών και των Ορθόδοξων κατοίκων της να αποδεχτούν την Ένωση των Εκκλησιών υπό την πρωτοκαθεδρία του Πάπα, θεωρώντας ουσιαστικά την Αλωση "θεϊκή τιμωρία". Περιγράφει ωμά την πολιορκία και τις βαρβαρότητες των κατακτητών, που επακολούθησαν, ενώ ζητά από τον Πάπα να ξεκινήσει σταυροφορία επανάκτησης της Πόλης ώστε η Κωνσταντινούπολη να υπαχθεί οριστικά στην Καθολική εκκλησία... Ο τότε Πάπας συμφώνησε μαζί του ότι ήταν θεϊκή τιμωρία των Βυζαντινών και ουδέν έπραξε και κατά την Άλωση και μετά από αυτή.....ΚΑΙ ΕΑΛΩ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ....
Σημειώνω ότι εξαίρεση αποτελεί ο μοναδικός καθολικός, ο Πελλοπονήσιος Έλληνας καρδινάλιος Ισίδωρος, που υπερασπίσθηκε την Πόλη και απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, χωρίς να τον λάβει υπ΄όψιν κανείς! (Η «Έκκληση προς όλους τους πιστούς του Χριστού» - Ad universos Christifideles de expugnatione Constantinopolis), ο οποίος μόλις, που διέφυγε την αιχμαλωσία από τους Τούρκους
A.A.
www.ledrastory.com

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

500 Εκκλησίες και μοναστήρια χριστιανικά ορθόδοξα σύλησαν και λεηλάτησαν οι βάρβαροι τούρκοι το 1974 στην Ελληνική Κύπρο... 5000 χριστιανούς κατέσφαξαν, 37% των πάτριων εδαφών υπό κατοχή. Πρόσφατα μολύνθηκε μαζί με άλλες εκκλησίες χριστιανικές η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.... στην Κωνσταντινούπολη... Η Ρωμαιοκαθολική ... "εν χριστώ αδελφή εκκλησία" ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ... ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ... ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙ..... ΚΑΙ...
Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου.
– Αυτή η σιωπή σου είναι ομολογία.
Ευριπίδης

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...και ο Πατήρ
Κωνσταντινος Στρατηγοπουλος

πρωτοστάτησε, επίσης στον αγώνα
ενάντια στην ανόσια υποδοχή
τού πάπα
από την τότε
εκκλησιαστική "ηγεσία"...

και ο τής Γρηγορίου τότε ηγούμενος
Γεώργιος και άλλοι
μη φοβουμενοι τίς συνέπειες...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.