8 Απριλίου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για την Μακεδονία, την Κρήτη, τα ενεργειακά και την κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η ενεργειακή Κρήτη

Με το τέλος των περιβαλλοντικών μελετών για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης, ο διαγωνισμός προχωρά επίσημα για την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια και κατά συνέπεια το όραμα της ενεργειακής Κρήτης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, πράγμα το οποίο θα αναβαθμίσει επί της ουσίας τον ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης αφού ο νόμος περί υδρογονανθράκων 2289/1995 και η τροπολογία 4001/2011 προβλέπει ότι το 5% των απολαβών του Ελληνικού Δημοσίου θα ανήκει σε αυτή, αλλά και το 20% για εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το φυσικό αέριο θα μπει στη ζωή μας και θα μας επιτρέψει να απαλλαγούμε από τους ρύπους που προκαλεί το ναυτιλιακό πετρέλαιο. Αυτό θα είναι και τουριστικά ένα πλεονέκτημα, διότι δεν θα έχει πια αυτούς τους ηλεκτρικούς σταθμούς με τα φουγάρα τους, αλλά αναβαθμισμένους που θα είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. 

Επίσης μας δίνει δυνατότητα να σκεφτούμε και κρητικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου για τον πληθυσμό. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια αναβάθμιση της περιοχής, η οποία μπορεί να αλλάξει με καινοτόμο τρόπο και τον πολιτιστικό τομέα αφού θα έχουμε πια πόρους και για την αναστήλωση των νεοκλασικών κτιρίων, την αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και την αναβάθμιση των εν δυνάμει μνημείων παγκόσμιας κληρονομίας που πρέπει να αποκτήσει η Κρήτη. Όλο αυτό το πλαίσιο σημαίνει ότι δεν πρόκειται μόνο για μια γεωπολιτική αλλαγή, αλλά και για μια αυξημένη ποιότητα ζωής που θα επηρεάσει όλους τους κατοίκους του νησιού. 

πηγή 

Το Αεροδρόμιο της Μακεδονίας

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν για ποιο λόγο το αεροδρόμιο της Μακεδονίας ονομάστηκε με αυτόν τον τρόπο και πότε έγινε. Είναι λοιπόν θλιβερό να βλέπεις έναν πρωθυπουργό να ντρέπεται να το ονομάσει με αυτόν τον τρόπο όταν βρίσκεται στα Σκόπια και να χρησιμοποιεί την ορολογία που αναζητούν εδώ και χρόνια οι Σκοπιανοί. Έτσι και πάλι φαίνεται ότι το Προσύμφωνο όχι μόνο δεν έλυσε τίποτα, αλλά παράγει συνεχώς νέα προβλήματα, διότι επιτρέπει στους Σκοπιανούς να ζητούν όλο και περισσότερα επειδή βλέπουν την άψογη υποχωρητικότητα της κυβέρνησης που ακολουθεί την τακτική της για την αποδόμηση του Ελληνισμού. 

Ήδη το Προσύμφωνο απέφευγε να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία και την έχει αντικαταστήσει με την έκφραση Βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους. Αλλά τώρα βλέπουμε τον υποστηρικτή της να μαζεύεται ακόμα περισσότερο για να μην ενοχλήσει το Δεύτερο Μέρος ακόμα και μια αναφορά στο Αεροδρόμιο της Μακεδονίας. Είναι ένα ερώτημα για το τι άλλο θα ζήσουμε έως την ακύρωση του Προσυμφώνου, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω για την προπαγάνδα της, διότι ακολουθεί κατά γράμμα τη θέληση του σταλινικού πυρήνα της, και θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο μέχρι να πέσει λόγω της επιλογής του ελληνικού λαού.

πηγή 

Η τρομοκρατική λογοκρισία της κυβέρνησης

Σε όλα τα επίπεδα της εκλογικής αναμέτρησης, επειδή η κυβέρνηση φοβάται τα αποτελέσματα επιχειρεί μέσω τρομοκρατικής λογοκρισίας να φιμώσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού σε σχέση με το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Βλέπουμε λοιπόν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τον έλεγχο που ασκεί πάνω στους θεσμούς για να μην υπάρχει μια μορφή αντίστασης. Όμως ο ελληνικός λαός σε γενικές γραμμές και σε μεγάλη πλειοψηφία συνεχίζει τον αγώνα της Μακεδονίας με κάθε τρόπο. 

Η κυβέρνηση θα ήθελε να μπορεί να εφαρμόσει από το τώρα το Άρθρο 6 με τα εδάφια 1 και 2 για να σταματήσει εκδηλώσεις που ενημερώνουν τον λαό για τα λάθη του Προσυμφώνου και τη στρατηγική του αντιμετώπιση, μάταια όμως. Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι εκδηλώσεις, διότι όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι απαραίτητες. Από την άλλη οποιαδήποτε εκδήλωση που οργανώνει η κυβέρνηση ή τα στελέχη της πρέπει να περιφρουρείται για να μην εισέλθουν μέσα μαχητές της Μακεδονίας που την ξεμπροστιάζουν με τα επιχειρήματα τους. Διότι είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που βλέπουν τις επιπτώσεις σε πρακτικό επίπεδο των λαθών του Προσυμφώνου που δεν διορθώνεται αλλά ακυρώνεται.

πηγή 

Άλλο ισχυρή αντιπολίτευση κι άλλο πατριωτική κυβέρνηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση χτυπάει δυνατά την κυβέρνηση πάνω στα λάθη που έχει κάνει και βέβαια λόγω του Προσυμφώνου των Πρεσπών που είναι απαράδεκτο. Σε κομματικό επίπεδο σίγουρα καλά κάνει αφού κερδίζει μονάδες στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το θέμα όμως για την Ελλάδα είναι να αποτελέσει μία πατριωτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Ο μόνος τρόπος να μας πείσει είναι ν’ αρχίσει να εξηγεί ότι δεν είναι μόνο ενάντια στο Προσύμφωνο, αλλά ότι ετοιμάζεται επίσημα να το ακυρώσει αλλιώς δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά για το εθνικό θέμα. Και δεν μας επαρκεί η αρνητική άποψη από τη στιγμή που σέβεσαι μια ψηφοφορία που δεν σέβεται τον ελληνικό λαό. 

Η Μακεδονία έχει ανάγκη από μία έμπρακτη βοήθεια για να σωθεί το όνομά της. Τα ωραία λόγια δεν αλλάζουν τίποτα αν δεν τα ακολουθούν οι ανάλογες και οι κατάλληλες πράξεις. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να είναι ισχυρή κυβέρνηση ας ξεκαθαρίσει τη θέση της κι ας πει σε όλους ότι παλεύει επίσημα για την ακύρωση του Προσυμφώνου, επειδή αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί αφού ακόμα και έτσι θα έχει μέσα του σοβαρά αρνητικά στοιχεία κατά του Ελληνισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ακυρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

πηγή 

Ο ενεργειακός χρόνος της Ελλάδας είναι πολύτιμος

Όσοι σπαταλούν τον χρόνο μας σε ενεργειακά θέματα, εργάζονται ενάντια στον Ελληνισμό. Οι καθυστερήσεις για τις υπογραφές συμβολαίων τόσο στο Ιόνιο, όσο νότια της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης είναι απαράδεκτες από όποια μεριά και να εξετασθεί το θέμα. Έχουμε τις κοινοπραξίες Repsol – Ελληνικά Πετρέλαια και Exxon Mobil – Total – Ελληνικά Πετρέλαια που ακόμα περιμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για να προχωρήσουν τις έρευνες των υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, και η κυβέρνηση για καθαρά λόγους ιδεολογικούς, κομματικούς και τοπικισμού, καθυστερεί το όλο θέμα. Δεν διαχειρίζεται ορθολογικά τους πόρους μας, ενώ προσποιείται ότι αναζητά λύσεις για τα οικονομικά θέματα. 

Τα ίδια γίνονται και σε εθνικό επίπεδο αφού λόγω κυβέρνησης η Ελλάδα είναι η πιο αργή στην τριπλή συμφωνία με την Κύπρο και την Αίγυπτο, αλλά επίσης και στη στρατηγική γέφυρα όπου παίζουν η Κύπρος και το Ισραήλ, ειδικά τώρα που όλοι μιλούν πια για τον αγωγό EastMed και για το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, διότι αποτελούν και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και μάλιστα επίσημα, Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI). Αυτό πρέπει να έχουμε στον νου μας για το επόμενο στάδιο μετά τις εκλογές.

πηγή 

Η επόμενη κυβέρνηση

Η επόμενη κυβέρνηση εκτός από το να είναι επιτέλους πατριωτική θα πρέπει να παίξει ενεργά στους τομείς της στρατηγικής και της ενέργειας, αντί να περιμένει τα πάντα από την οικονομία και την πολιτική, οι οποίες είναι απλώς επιφαινόμενα των επιλογών των πρώτων. Θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην τελική αδειοδότηση του θαλάσσιου οικοπέδου 10 που βρίσκεται κοντά στο Κατάκολο, της θαλάσσιας περιοχής Ιόνιο, των θαλάσσιων περιοχών ΝοτιοΔυτικά της Κρήτης και Δυτικά της Κρήτης. Διότι καθυστερεί και για τον πρώτο γύρο αδειοδότησης και για τον δεύτερο. Άλλωστε και ο τρίτος γύρος καθυστερεί και αυτός με απαράδεκτο τρόπο. Θα πρέπει επίσης να προωθήσει επιτέλους ενεργά το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia - Intreconnector, αλλά και τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Διότι αυτά τα θέματα είναι εθνικά και θα αλλάξουν τα γεωπολιτικά δεδομένα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αναβαθμίσουν την πατρίδα μας και να είναι επιτέλους ένας από τους μεγάλους παίκτες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άρα η επόμενη κυβέρνηση, θέλει δε θέλει, θα έχει τα δεδομένα για να παράγει ένα ουσιαστικό έργο για τον Ελληνισμό. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης Ν. Λυγερός - Τιμής ένεκεν στην Αμερικανική Επανάσταση. Longfellow's Wayside Inn. Sudbury, MA, 06/04/2019 ΕΔΩ

Part I - N. Lygeros: "The future of Hellenism, the Balkans, Eastern Mediterranean". Hellenic Center, 6506 Bells Mill Rd, Bethesda, MD 20817, Wednesday April 10, 2019 ΕΔΩ 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM με τον Δ. Φιλιππίδη, Μέρος I. 12/04/2019 ΕΔΩ 
Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM με Δ. Φιλιππίδη. Μέρος ΙΙ, 12/04/2019 ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με Μ. Τελλίδη. CFMB 1280 AM - Montreal. 13/04/2019 ΕΔΩ  

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη, 15/04/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Αμερικάνικη Άνοιξη. Bryant Park, New York, 15/04/2019 ΕΔΩ 

Part I - Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η Βόρειος Ήπειρος ως αυτόχθονος λαός". 25-14 Broadway, Astoria NY. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ. Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ΕΔΩ

Part 2 ΕΔΩ

Part I - Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μακεδονία, το πρόβλημα ονοματολογία - Στρατηγική Ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών". Ελληνική Κοινότητα Οττάβας. Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ΕΔΩ 

Part II ΕΔΩ

Part I - Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η αιωνόβια γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου". Μακεδονικό Πολιτιστικό Κέντρο 406 Danforth Ave, Toronto, 2ος όροφος. Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, ΕΔΩ

Part II ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Δ. Φιλιππίδης: Ιστορικό ΒορειοΗπειρωτικού Αγώνα Νέας Υόρκης, 15/04/2019 Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η Βόρειος Ήπειρος ως αυτόχθονος λαός". 25-14 Broadway, Astoria NY. Ηπειρώτικο Σπίτι. Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.