23 Απριλίου 2019

Μας φάνηκαν πολλά τα χρόνια όταν μας είπε το 2012 « μετά από επτά χρόνια θα ξεκινήσουν τα τελικά τρομακτικά γεγονότα»

Η αιτία ήταν ένα άρθρο μας της 19 Νοεμβρίου του 2012 που ήλθε εις γνώση ενός ασκητή και ζήτησε να μας συναντήσει. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Εν συντομία τι ειπώθηκε: 
- «Την Ελλάδα θα την προδίδουν, θα την εξευτελίζουν στο έπακρο επί επτά ολόκληρα χρόνια, στο τέλος θα την σταυρώσουν και Οικονομία ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ θα αναστηθεί.» 
- «τότε θα ξεκινήσουν τρομακτικά γεγονότα σε όλο τον πλανήτη, να είστε πάντα έτοιμοι για την Βασιλεία των Ουρανών και για ότι επιτρέψει ο Κύριος» 

Τον συγκεκριμένο Γέροντα δεν τον πιστέψαμε καθότι μας φάνηκαν πολλά τα χρόνια και απροσδιόριστο το χρονικό διάστημα. 

Σήμερα αν και δεν είναι σωστό να ομιλούμε για ημεροχρονολογίες, αλλά παρακολουθώντας τα φοβερά γεγονότα των ημερών μας αναφέραμε τα παραπάνω και ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ.
Το άρθρο μας που έγινε η αιτία να γνωρίσουμε τον συγκεκριμένο ασκητή αναρτήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 2012 και μετά πολλές φορές και σε άλλες χρονικές περιόδους αναδημοσιεύθηκε, ανέφερε:  
Στο Σταυρό κρεμάσανε άδικα ένα έθνος, που έδωσε το φως της γνώσης στην οικουμένη. 

((σήμερον κρεμάται επί ξύλου))
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

((δείξον ημίν και την ένδοξο Σου Ανάστασιν))

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ γεννήκανε οι μέρες μας όλες. Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ των μνημονίων κυττάζει προς την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ και ψέλνει σιωπηλά.

((Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γήν κρεμάσας))
Σήμερα στο ΣΤΑΥΡΟ κρεμάσανε άδικα ένα έθνος που έδωσε το φώς της γνώσης στην οικουμένη.


((Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς))
Με επαίσχυντες συμφωνίες περικύκλωσαν τις ζωές μας με ακάνθια και τριβόλια.


((Ψευδή πορφύρα περιβάλλεται ο περιβάλλον τον ουρανόν εν νεφέλαις))
Με ψεύτικες υποσχέσεις ζώσανε έναν λαό που λούζεται καθημερινά από την αλήθεια του γαλάζιου ουρανού του.


((Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ))
Τα χαστούκια απανωτά, τα αδιέξοδα πολλά πάνω σ αυτούς που δείξανε στο κόσμο τι σημαίνει ελευθερία.


((Ήλοις προσηλώθης ο Νυμφίος της Εκκλησίας))
Με τα επώδυνα καρφιά των μνημονίων τους ακινητοποίησαν τις ζωές μας, εμποδίζοντας να γεννηθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.

((Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου))
Δεν τους έφθαναν μόνο αυτά, αλλά μας τρύπησαν και το συναίσθημα για να διαπιστώσουν αν αντιδρούμε ή αν είμασθε νεκροί. Γιατί και οι ίδιοι αμφιβάλουν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό το έθνος πέθανε. Αιμόρφυτους μας άφησαν, έκθετους και ντροπιασμένους στα μάτια της οικουμένης.

((Προσκυνούμεν σου τα πάθη Χριστέ))
Όμως όλη η φωτισμένη ανθρωπότης βλέπει και έρχεται για να συμπονέσει στα άδικα βάσανα αυτού του λαού της και συνάμα κλαίει γιατί εγγύς τα ίδια θα πάθει.
Να λοιπόν καιρός μετανοίας, να λοιπόν καιρός συναίσθησης και προβληματισμού. Να λοιπόν η πρώτη ελπίδα.


((Δείξον ημίν και την ένδοξον Σου Ανάστασιν))
Αφού διαπίστωσαν οι εθνοκτόνοι των λαών τον πνευματικό θάνατο, μας έβαλαν στο τάφο και τον σφράγισαν με τον λίθον των μνημονίων τους για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγουμε από εκεί, επικυρώνοντας για μία ακόμη φορά δίχως να το καταλάβουν την ένδοξο Ανάσταση αυτού του έθνους που έρχεται σύντομα …


Και φυσικά αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ πορεία είναι ΙΔΙΟΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας.

Και φυσικά δεν γνωρίζουν ότι ο Έλληνας ακόμη και νεκρός κουβαλάει μέσα του τον σπόρο της πίστης στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μαζί με το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

Αυτός ο σπόρος περιμένει και σήμερα να ποτισθεί με την συναίσθηση της μετανοίας και την ανθρωπιά του Έλληνα για να φυτρώσει και να πολυκαρπίσει το δένδρο του γένους μας.

Υπάρχουν ακόμα λευκές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία που πρέπει να γραφθούν από τους Έλληνες προς δόξαν ΘΕΟΥ και προς καταισχύνη των αντίχριστων δυνάμεων του αιώνος τούτου, του απατεώνος. ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ. 

ΜΕ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ» 

Κάπου στην μέση της χρονικής αυτής διαδρομής της επταετίας που βιώνουμε μας διαμήνυσε Γέροντας και φυσικά το αναρτήσαμε. 

«- Τόσοι πολλοὶ εἶναι οἱ προδότες στὴν ἔρημη χώρα ποὺ θωροῦνται σὰν τὰ ἄστρα τοῦ Οὐρανοῦ καὶ τὰ φύλλα τοῦ Βασιλικοῦ. 
- Γέροντα γιατί τὸ λὲς αὐτό; 
- Ἐχθὲς βράδυ Κυριακῆς ἔβγαλα τὸν ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ἔξω ἀπὸ τὸ ἐκκλησάκι μου καὶ Σταύρωσα τὰ τέσσερα σημεῖα τοῦ ὁρίζοντα καὶ μετὰ διάβασα τὴν ἀκολουθία τῆς Μεγάλης Πέμπτης. Καὶ μετὰ ξεκίνησα τὸν ἀναστάσιμο ὄρθρο καὶ τὴν Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς.
- Στὴν προσευχή μου εἶχα τὰ ἄφραγκα φανταράκια μας στὰ σύνορα, τοὺς δάσκαλους καὶ τὶς δασκαλίτσες ποὺ ζοῦνε μὲ πενιχρὲς ἀπολαβὲς στὴν ἐπαρχία. 
- Στὰ μάτια μου περνοῦσαν οἱ δυστυχισμένοι τῶν Ἀθηνῶν ποὺ ψάχνουν στὰ σκουπίδια. 
- Στοὺς γιατροὺς καὶ τὶς νοσοκόμες καὶ τοὺς δημόσιους λειτουργοὺς ποὺ στὸ τέλος θὰ πληρώνονται μὲ τὸ φιλότιμό τους ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν ΘΕΟ. 
- Ἔτσι καὶ ἀλλιῶς παιδί μου μᾶς ἔχουν προγράψει οἱ δανειστὲς-τοκογλύφοι, τουλάχιστον νὰ φερθοῦμε μὲ ἡρωισμὸ καὶ ὄχι μὲ ἠττοπάθεια γιὰ νὰ λειτουργήσει αὐτὴ ἡ συμπεριφορὰ μᾶς ἐξιλεωτικὰ ἐνώπιόν του ΘΕΟΥ. 
- Ἡ Ἑλλάδα τὶς ἑπόμενες μέρες καὶ γιὰ λίγο ἀλλάζει σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα πρὸς τὸ χειρότερο. Τὴν σπρώχνουν σὲ κατηφόρα. 
- Ἀλλὰ στὴν κατηφοριὰ αὐτὴ μὲ ὅποιον συγκρουστεῖ αὐτὸς θὰ πάθει μεγάλη ζημιά. 
- Μᾶς ἑτοιμάζουν σκηνικὰ σὰν τῆς φίλης Ὀρθόδοξης Σερβίας καὶ τῆς Οὐκρανίας βλ. Κίεβο, Ὀδησσό. 
- Στὸ τέλος οἱ κακοῦργοι θὰ ἀποτύχουν καὶ ἡ ἀδικία θὰ γυρίσει στὸ κεφάλι τους. 
- Η ΠΑΝΑΓΙΑ τοῦτες τὶς στιγμὲς εἶναι πολλὴ σκεπτικὴ καὶ περιδιαβαίνει ὅλη τὴν ἐπικράτεια καὶ δὲν ἀφήνει ἐκκλησάκι γιὰ ἐκκλησάκι ποὺ νὰ μὴν τὸ ἐπισκεφτεῖ. Γιατί μέσα σὲ αὐτὰ τὰ ἐκκλησάκια της θὰ προστρέξει ὁ Πιστὸς Λαός της γιὰ νὰ βρεῖ τὴν ΧΑΡΗ ΤΗΣ. 
- Ἀκόμα λίγο θὰ κατεβοῦμε καὶ ὁ πηγαιμὸς τῆς πατρίδας μας στὸν Ἅδη παίρνει τέλος. 
- Θὰ εἶναι ἡ στιγμὴ ποὺ θὰ ζήσουμε τὸ μεγάλο Θαῦμα καὶ τὴν μεγάλη Ἐθνικὴ Μετάνοια. 
- Σιγὰ-Σιγὰ θὰ ἀνασηκωθοῦμε τὴν στιγμὴ ποὺ θὰ βλέπουμε τοὺς ἐχθρούς μας νὰ καταποντίζονται.
- Η ΕΛΛΑΔΑ θὰ λάμψει πολύ, μὰ πάρα πολὺ καὶ δὲν θὰ τὸ πιστεύουμε στὰ μάτια μας. 
- ΠΙΣΤΗ χρειάζεται καὶ ἡ πατρίδα μας θὰ μετακινήσει τὸ βουνὸ τοῦ Χρέους ποὺ τῆς ἐπέβαλλαν οἱ τοκογλύφοι. 
- Ὅταν ὁ Γέροντας κατάλαβε πὼς κλαίω σταμάτησε…» 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.