26 Απριλίου 2019

ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ..!

«ΚΥΡΙΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΝΤΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ…»

Διαβάζουμε, από τις ιστορικές καταγραφές των μαρτυρικών βασανιστικών θανάτων των πρώτων Χριστιανών, όντως, καταπληκτικές και θαυμαστές επί μέρους ιστορίες.

Συγκεκριμένα, στο μαρτυρολόγιο “της Αγίας Περπετούας και των συνοδών αυτής”, οι οποίοι εμαρτύρησαν επί Αυτοκράτορος Σεπτιμίου Σεβήρου, ανήμερα στα γενέθλια του Καίσαρα Γέτα, ανακαλύπτουμε και ένα εκπληκτικό γεγονός. Το εν λόγω περιστατικό, εκτός των άλλων, αποτελεί και ισχυρότατο κόλαφο, κατά της σύγχρονης παρηκμασμένης Ανθρωπότητας και των ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ επιλογών της...

Πριν προχωρήσουμε όμως σ’αυτό το γεγονός, αξίζει να δώσουμε ωρισμένα επί πλέον στοιχεία, αναφορικά με τους Αγίους αυτούς Μάρτυρες.

Εν πρώτοις, ας σημειώσουμε με έμφαση, ότι στην καταγραφή του συγκεκριμένου Μαρτυρολογίου συμμετείχαν δύο από τους Αγίους πρωταγωνιστές, δηλαδή, η Αγία Περπετούα και ο Άγιος Σάτυρος. Αυτοί κατέγραψαν μόνοι τους τις συγκλονιστικές περιπέτειές τους στις φυλακές της Βορείου Αφρικής, μέχρι και την τελευταία ημέρα, πριν από τον μαρτυρικό τους θάνατο!! Μάλιστα, η Αγία Περπετούα, στο τέλος της δικής της εκθέσεως, έγραψε τα εξής καταπληκτικά:

«Ταῦτα ἕως πρό μιᾶς τῶν φιλοτιμιῶν ἒγραψα. Τά ἐν τῷ ἀμφιθεάτρῳ γενησόμενα ὁ θέλων συγγραψάτω»!!!

Δηλαδή: «Αυτά μέχρι της παραμονής των αγώνων (τουτέστιν, του μαρτυρικού της θανάτου!!) έγραψα. Τα μέλλοντα να συμβούν στο Αμφιθέατρο, ας τα γράψει όποιος επιθυμεί!!!».

Εν συνεχεία, πρέπον είναι, να αναφέρουμε τα ονόματα όλων των Αγίων αυτών Μαρτύρων, που συνδεόντουσαν μεταξύ τους με συγγενικές και στενές φιλικές σχέσεις, αλλά κυρίως με τον πνευματικό σύνδεσμο της αγάπης προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Αυτοί ήσαν: 

Ο Ρεβοκάτος και η Φηλικιτάτη (πιθανώς σύζυγοι), ο Σατουρνίνος, ο Σεκούνδος, ο διδάσκαλός τους Σάτυρος και, ασφαλώς, η Βίβια Περπετούα!!!

Ακόμη να προσθέσουμε ότι, όλα αυτά τα διεφύλαξε και τα περιέλαβε στα περίφημα συγγράμματα και έργα του, ο φωτισμένος Χριστιανός απολογητής των χρόνων εκείνων, ο Τερτυλλιανός, και εξεδόθησαν από τις εκδόσεις ΕΠΕ (ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ». ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1978. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: «ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ». Σελ.:67-75 και 252-293).

Μετά, τις αναγκαίες αυτές διευκρινήσεις και υποσημειώσεις, προχωρούμε απερίσπαστοι στο συγκεκριμένο συγκλονιστικό ιστορικό περιστατικό, που καταγράφεται στο προαναφερθέν Μαρτυρολόγιο:

Ανάμεσα, λοιπόν, στους φυλακισμένους Χριστιανούς που επρόκειτο να εκτελεσθούν, ήταν και η μικρά Φηλικιτάτη. Η συγκεκριμένη, υποψηφία μάρτυς, ήταν έγκυος οκτώ μηνών, την ημέρα που την συλλάβανε και ως εκ τούτου σύμφωνα με τον Ρωμαϊκό Νόμο δεν έπρεπε ούτε να βασανισθή ούτε να εκτελεσθή, για να μην πεθάνει μαζί της και το αθώο έμβρυο!!!

Παραθέτουμε, από το πρωτότυπο το συγκεκριμένο μοναδικό κείμενο:

«Ἐκείνη γάρ συλληφθεῖσα ὀκτώ μηνῶν ἒχουσα γαστέρα (δηλαδή, η Φηλικιτάτη), πάνυ ὠδύρετο (επειδή δεν θα απέθνησκε για τον Χριστό!!!) – διότι οὐκ ἒξεστιν ἐγκύμονα θηριομαχεῖν ἤ τιμωρεῖσθαι –, μήπως ὓστερον μετά ἂλλων ἀνοσίων ἐκχυθῇ τό αἷμα αὐτῆς το ἀθῶον» (τουτέστιν, το αίμα του αθώου κυοφορούμενου παιδιού της!!!)

Η συγκλονιστική συνέχεια για την ηρωϊκή Φηλικιτάτη είναι ότι, μαζί με τους υπολοίπους μελλοθανάτους δεσμώτες Χριστιανούς, που ήσαν περίλυποι βλέποντας τα καυτά δάκρυα της, γιατί δεν θα έδινε το αίμα της για τον Χριστό (!!!), άρχισαν θερμή προσευχή, για να δώσει ο Θεός την καλλίτερη έκβαση, σύμφωνα με την αγία επιθυμία της ευλογημένης αυτής υπάρξεως. Και ο Θεός απάντησε αμέσως μετά την προσευχή τους, με θαυμαστό τρόπο.

Δηλαδή, την νεαρά έγκυο Φηλικιτάτη κατέλαβαν οι ωδίνες του τοκετού, που ήσαν πολύ ισχυρές και λόγω του ότι ήταν στον όγδοο μήνα και επειδή ευρισκόταν στις τραγικές συνθήκες της φυλακής. Κάποιος μάλιστα, απ’ αυτούς που υπηρετούσαν στην φυλακή, της απηύθυνε τον λόγο και της είπε: «Εάν τώρα πονάς τόσο, τι θα κάμης καθώς θα ριφθής στα θηρία τα οποία περιφρόνησες, όταν δεν θέλησες να θυσιάσεις στα είδωλα;;»

Και εκείνη, παρά τους πόνους της, του αποκρίθηκε με βαθειά πίστη και εμπνευσμένα:
«Τώρα, ό,τι πάσχω, το πάσχω εγώ. Εκεί (δηλαδή στο Αμφιθέατρο), ΑΛΛΟΣ θα είναι αυτός που θα πάσχει για χάρη μου, διότι εγώ τώρα πάσχω για την Αγάπη Του!!!».

Η συνέχεια ήταν ότι, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο παρέλαβε μιά από τις αδελφές της, για να το αναθρέψει σαν κόρη της!!

Και, βέβαια, η ευλογημένη Φηλικιτάτη, έδωσε το αίμα της για τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό μας, μαζί με τους υπολοίπους Χριστιανούς φυλακισμένους. Στην αρχή, εξαπέλυσαν εναντίον αυτής και της Περπετούας ένα άγριο ταύρο, που τις ετραυμάτισε βαρειά με τα κέρατα του και στην συνέχεια τις εσφαγίασαν οι δήμιοι με τα σπαθιά τους!!!
  
Η μνήμη, όλων αυτών των Αγίων Μαρτύρων, εορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου.

Τι να προσθέσουμε, μετά από αυτές τις ιστορικές και εκπληκτικές καταγραφές;;;

Απλά και μόνο να τονίσουμε δωρικά:

— Πρώτον, την ανδρεία και το σθένος των νεαρών Χριστιανών απέναντι στην θηριωδία των ειδωλολατρών αρχόντων και του φανατισμένου ειδωλολατρικού όχλου!!!

— Δεύτερον, τον σεβασμό προς το ανθρώπινο αθώο έμβρυο, των “Ρωμαϊκών Νόμων”, αν και οι Νομοθέτες ήσαν ειδωλολάτρες!!

— Τρίτον, την κακουργηματική συμπεριφορά, απέναντι στα αθώα και ανεύθυνα έμβρυα, κυρίως των δήθεν “πολιτισμένων” Δυτικών κοινωνιών, που κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται “Χριστιανικές”..!

— Τέταρτον, την επίσης, εγκληματική και κακουργηματική συμπεριφορά και ημών των… Ορθοδόξων Χριστιανών Νεοελλήνων, απέναντι στα κυοφορούμενα έμβρυα και μάλιστα θεσμοθετημένα...! Υπενθυμίζουμε ότι, μετά τον κακουργηματικό και εθνοκτόνο αυτό Νόμο του 1986, μέχρι τις αρχές του 2018, βάσει των επισήμων στοιχείων κατακρεουργήθηκαν 13.000.000 (δεκατρία εκατομμύρια) αθώα έμβρυα...!

— Πέμπτον, ότι κανείς δεν αμφισβητεί τα απάνθρωπα εγκλήματα των ειδωλολατρών (και όλων διαχρονικά των διωκτών) κατά των Χριστιανών και εν γένει της Εκκλησίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Εκεί, όμως, επρόκειτο για τα συμφέροντα των Ειδωλολατρικών Αρχών και την μανία του ειδωλολατρικού κόσμου, που είχε μεγαλώσει, μέσα σε χιλιετίες σκότους και φανατισμού… Τα κακουργήματα και οι απάνθρωπες δολοφονίες, κατά των ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΩΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ (!!!), όμως, που διαπράττονται επί καθημερινής βάσεως στις Χριστιανικές κοινωνίες και (εννοείται) στην τρισταλαίπωρη Πατρίδα μας, είναι άπειρες φορές ειδεχθέστερα και φοβερώτερα..!

Μετά από τα ανωτέρω, έχουμε ή δεν έχουμε καταντήσει πολύ χειρότεροι από τους ειδωλολάτρες;;;

Προκαλούμε ή δεν προκαλούμε επί συστηματικής βάσεως τον Παντοδύναμο και Παντεπόπτη Θεό;;; 

Και, τέλος, πώς μπορούμε να ζητάμε το έλεος και την φιλανθρωπία Του, όταν συνεχίζουμε ακάθεκτα και αμετανόητα τα φοβερά αυτά κακουργήματα - που ανέρχονται, όπως προαναφέραμε σε πολλά εκατομμύρια στην Πατρίδα μας και εκατοντάδες εκατομμύρια (..!), σ’όλο το Δυτικό Κόσμο -, και ΔΕΝ επιτρέπουμε να δουν το φως της ημέρας τόσες αθώες ανθρώπινες υπάρξεις;;;

Έστω και την ύστατη ώρα, ας αλλάξουμε πορεία, ας μετανοήσουμε ειλικρινά και ας βάλουμε τέλος στα φοβερά αυτά εγκλήματα μας, που τόσο πολύ αντιπαρατίθενται στην ΑΠΕΙΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΥ…

π.Α.Γ.Π. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.