22 Απριλίου 2019

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για την Μακεδονία, την Ανθρωπότητα το χριστιανικό Πάσχα και την Βόρειο Κορέα.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ανθρώπινες Μακεδονικές Σχέσεις

Η εκστρατεία στην Αμερική και στον Καναδά λόγω του νέου Μακεδονικού Αγώνα απέδειξε άλλη μια φορά πόσο ισχυρές γίνονται οι ανθρώπινες μακεδονικές σχέσεις. Διότι η αγωνιστικότητα των ανθρώπων μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά μας ενώνει και δημιουργεί σχέσεις που ξεπερνούν τις απλές τυπικές επαφές. Οι κοινότητες λειτουργούν μαζί για να πετύχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, το οποίο είναι απαράδεκτο για τον Ελληνισμό και την Ιστορία. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης ενάντια στους Έλληνες Ομογενείς επειδή αντιστέκονται στην πολιτική της ιδεολογία, τους έχει ενώσει και ο καθένας αποδέχεται την αξία του άλλου λόγω του αγώνα που δίνει σε πρακτικό επίπεδο. 

Η ελληνική Ομογένεια δείχνει έμπρακτα ότι δεν πρόκειται να γονατίσει μπροστά στην κυβέρνηση που κάνει τις απεγνωσμένες της κινήσεις για να σωθεί. Κανένας πια δεν πιστεύει στα μέτρα, διότι βλέπουμε ότι πρόκειται για τεχνάσματα που επιδιώκουν να καλύψουν τους λανθασμένους χειρισμούς για το Σκοπιανό. Έτσι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενώσει την Ομογένεια εναντίον της και η δύναμη της Ομογένειας λειτουργεί καταλυτικά για όλο τον Ελληνισμό χωρίς εξαίρεση. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να περιμένει η κυβέρνηση κάποιον εφησυχασμό εκ μέρους των Ελλήνων που αγωνίζονται για το όνομα της Μακεδονίας.  

πηγή

Ο αγώνας των Ελληνοκαναδών


Ο αγώνας των Ελληνοκαναδών δεν περιορίζεται στον νέο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά ασχολείται με όλα τα εθνικά θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και ειδικά με την αιωνόβια γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είδαμε με τα μάτια μας την αγάπη τους για την πατρίδα και την ιστορία. Δεν ξεχνούν τίποτα από το παρελθόν, διότι ξέρουν ότι αυτό γεννά το μέλλον κι όχι μόνο το παρόν. Προσέχουν ακόμα και τα εξοπλιστικά θέματα, διότι γνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι για την άμυνά μας. Όμως τα 100 χρόνια από την έναρξη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τους έχουν σημαδέψει και αγωνίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά ενάντια στις επιθέσεις της λήθης.

Τίποτα δεν σταματά τους Ελληνοκαναδούς όταν πρόκειται να υποστηρίξουν τη μνήμη και την ιστορία του Ελληνισμού. Διότι κανένας δεν φοβάται τις κινήσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί μάταια να επιβάλλει και στην ομογένεια την καθυστερημένη ιδεολογία της. Επειδή όλοι θυμούνται τις θυσίες των Καναδών τόσο στην Καλλίπολη το 1915 όσο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Έτσι καμιά σταλινική προσέγγιση δεν μπορεί να τους πείσει όσο και να προσπαθεί.  

πηγή

Οι Ελληνοκαναδοί της Οττάβας και του Τορόντο

Τόσο στην Οττάβα όσο και στο Τορόντο είδαμε Ελληνοκαναδούς που αγαπούν με γνήσιο τρόπο την Ελλάδα και δεν φοβούνται να μπουν σε αντιπαράθεση ακόμα και με κυβερνητικά στελέχη που προωθούν μια βάρβαρη ιδεολογία. Διότι και στις δύο πόλεις οι Ελληνοκαναδοί συνεχίζουν να σέβονται τις παραδόσεις μας και αποτελούν μια σημαντική ομάδα του Καναδά που προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών. Μέσω του Καναδά προσφέρουν έμπρακτα βοήθεια στην Ελλάδα ό,τι και να γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν αποδέχονται με τίποτα μια πολιτική που προσπαθεί απεγνωσμένα να πληγώσει τη μνήμη του Ελληνισμού τόσο με το όνομα της Μακεδονίας όσο και με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Διότι η αμφισβήτηση της ύπαρξης της Μακεδονίας και της γενοκτονίας δεν είναι από τα πράγματα που μπορούν ν΄ αποδεκτούν οι Ελληνοκαναδοί και γι΄ αυτόν τον λόγο οι Έλληνες της Ελλάδας μπορούν να βασιστούν πάνω τους, διότι αποτελούν ένα στήριγμα και σε στρατηγικό επίπεδο. Στην Οττάβα και στο Τορόντο γνωρίσαμε ανθρώπους που μας γνωρίζουν εδώ και χρόνια επειδή τους αγγίζει ο Ελληνισμός και γι΄ αυτό έχει ενισχυθεί ο αγώνας μας. 

πηγή 

Οι σκοποί της εταιρείας Π

Ιδρύσαμε την εταιρεία Π υψηλής νοημοσύνης για ανθρώπους που έχουν δείκτη νοημοσύνης υψηλότερο από 176 στην κλίμακα Stanford-Binet πριν δέκα χρόνια λόγω της εμπειρίας μας στις εταιρείες υψηλής νοημοσύνης Mensa (132), Tops (137), Oath (150), Glia (150) και Mega Foundation. Η αρχική ιδέα ήταν κλασσική στον τομέα, αφού ήταν η πρόσβαση που έδινε στον καθένα σε παγκόσμιο επίπεδο να βρεθεί με άλλους ανθρώπους που είχαν τις ίδιες ικανότητες και αυτό έγινε. 

Η Pi Society επιτρέπει διαλόγους υψηλού επιπέδου σε επιστημονικό, τεχνικό αλλά και καλλιτεχνικό πεδίο δράσης. Ασχολείται με κάθε είδος προβλημάτων που αφορούν στην Ανθρωπότητα, άλλωστε τα μέλη της κατέχουν περισσότερα διδακτορικά από το πλήθος τους και μάλιστα σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων. Επίσης το γεγονός ότι τα μέλη είναι από όλον τον κόσμο της δίνει τη δυνατότητα να βλέπει ολιστικά και πολυπλευρικά θέματα που είναι πολυπαραγοντικά και που εμπεριέχουν μια δυναμική πολυπλοκότητα. Έτσι η ικανότητα που εμφανίζεται μια φορά στο εκατομμύριο μπορεί να μοιραστεί και να αποτελεί κοινό παράγοντα μιας πολυμορφικής σκέψης που θέλει πραγματικά να επινοήσει καινοτόμες επιλύσεις δύσκολων προβλημάτων που ενδιαφέρουν την Ανθρωπότητα. 

πηγή 

Η Ανθρωπότητα των Αυτόχθονων λαών

Μέσω των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων λαών και της Διακήρυξης του 2007 από τα Ηνωμένα Έθνη, έχουμε πρόσβαση σε μία άγνωστη πλευρά της Ανθρωπότητας, διότι σπάνια ασχολούμαστε με τους Αυτόχθονες Λαούς και τα προβλήματα που έχουν να λύσουν σ’ ένα κράτος που έχει γεννηθεί στην περιοχή τους ακόμα και αιώνες μετά την παρουσία τους. Όμως αυτή η παρουσία και η ποικιλία της είναι ενδεικτική της φύσης της Ανθρωπότητας και μάλιστα πολύ περισσότερο από τα κράτη έθνη που βασίζονται πιο πολύ πάνω στην έννοια της κοινωνίας παρά στην ίδια την Ανθρωπότητα. 

Το πλαίσιο των Αυτόχθονων Λαών είναι λοιπόν πολύτιμο με αυτήν την έννοια, αφού δίνει έμφαση σε μία θεμελιακή διαφορετικότητα που αποτελεί καινοτομία για τον τρόπο σκέψης του Έθνους χωρίς ουσιαστικά κρατικό φορέα. Έτσι βλέπουμε πώς λειτουργεί και η Ανθρωπότητα απελευθερωμένη από αυτό το πεδίο δράσης και ταυτόχρονα πώς καταπιέζεται από τα κράτη που θέλουν να λειτουργήσουν δίχως ποτέ να σεβαστούν αυτό που διαφέρει από την οντότητά τους. Έτσι αντιλαμβανόμαστε καλύτερα και την ίδια την Ανθρωπότητα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο πολύτιμη είναι για αυτή η ύπαρξη των Αυτόχθονων Λαών.

πηγή 

Τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας στα Ηνωμένα Έθνη

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται αποτελεί ακόμα στόχο να μιλήσουμε σε ανοιχτή διάλεξη για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Διότι παρόλο που υπάρχει η Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948 και η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων Λαών από το 2007, η ίδια η έννοια της Ανθρωπότητας παραμένει περίπλοκη για τους θεσμούς. Επειδή είναι μια μοναδική συλλογικότητα και μια διαχρονική υπερδομή, τα Δικαιώματά της φαίνονται πιο αφαιρετικά, όχι μόνο σε πρακτική εφαρμογή αλλά και διανοητικά. 

Έτσι το όραμα μιας διάλεξης εντός των Ηνωμένων Εθνών παραμένει δύσκολο, διότι χρειάζεται μία προετοιμασία ακόμα και σε θέματα οργάνωσης, διότι πολύ απλά είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με την έννοια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαρκούν μόνο που δεν δίνουν πρόσβαση στην Ανθρωπότητα και ο λόγος είναι απλός: επικεντρώνονται στις ψηφίδες και όχι στο ψηφιδωτό. Η έννοια του Δικαιώματος της Ανθρωπότητας γενικεύει την αντιμετώπιση του Lemkin για το θέμα της γενοκτονίας που οδήγησε στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει κι ένα νέο πεδίο δράσης για πρακτικές εφαρμογές του όλου πλαισίου των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας. 

πηγή 

Έγκλημα κατά του χριστιανικού Πάσχα στη Σρι Λάνκα
  
Ξέραμε ήδη από καιρό ότι υπάρχουν ισχυρά θρησκευτικά ρεύματα ενάντια στον Χριστιανισμό στη Σρι Λάνκα, διότι υπάρχουν ακραίες θρησκευτικές ομάδες στη χώρα, αλλά τώρα πέρασαν σε ένα άλλο στάδιο ακόμα πιο βάρβαρο, αφού αυτή η τρομοκρατική επίθεση που έγινε με πολλαπλό τρόπο είχε ως στόχο τον αφανισμό των πιστών την ώρα της λειτουργίας των εκκλησιών, για να είναι όσο περισσότερα δυνατόν τα θύματα. Είναι εμφανές ότι οι θύτες δεν ήθελαν να προκαλέσουν απλώς ένα πλήγμα, αλλά αυτή η επίθεση μέσω της οργανωμένης βαρβαρότητας της να αποτελεί είδηση που θα διαδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι ώστε η απήχηση της να είναι η μέγιστη. 

Επίσης το γεγονός ότι αυτή η πολλαπλή επίθεση έγινε την ώρα του Πάσχα και μάλιστα την Κυριακή, έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα, διότι είναι από τους κυριότερους χριστιανικούς εορτασμούς. Έτσι οι ακραίες θρησκευτικές ομάδες που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, αλλά ειδικά προς τους Χριστιανούς. Και γίνεται κατανοητό ότι αυτή η πίστη γίνεται στόχος εξόντωσης για την τρομοκρατία. Αλλά ξεχνούν ότι πιστεύουμε στην Ανάσταση μετά τη Σταύρωση.

πηγή 

Οι επιπτώσεις των αμερικανικών περιορισμών στη Βόρεια Κορέα

Από το 2016 έχουμε φτάσει στον πέμπτο γύρο των περιορισμών που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών λόγω της επιρροής των Η.Π.Α. Στην αρχή πολλοί έλεγαν, επειδή το πίστευαν ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά, όμως τώρα όλοι παραδέχονται ότι χτυπούν με τρόπο αποτελεσματικό την οικονομία της Βόρειας Κορέας και μάλιστα ότι αποτελούν πλήγμα στην ανώτατη τάξη που υποστηρίζει φανατικά τον κομματισμό του κράτους. Διότι οι κατώτερες τάξεις είχαν ήδη προσαρμοστεί κι επέλεγαν μη επίσημες αγορές. Ενώ ένα 20% που παρέμεινε, λόγω ιδεολογίας, πιστό στην κρατική αγορά έχει δεχτεί την μεγαλύτερη επίθεση σε οικονομικό επίπεδο και αυτό ενοχλεί την κομμουνιστική κυβέρνηση που θέλει με ύπουλο τρόπο να συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Τα μέτρα ενάντια στη Βόρεια Κορέα αναδεικνύουν ότι η οικονομία είναι ευάλωτη και ότι δεν αποτελεί μία πανάκεια ακόμα και για τους υποστηρικτές της. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει ένα κύμα ανθρώπων που αμφισβητεί άμεσα τις επιλογές της βορειοκορεατικής κυβέρνησης και βέβαια τον κομματικό της πυρήνα. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης:

Ν. Λυγερός: Βόρειος Ήπειρος: από την Κέρκυρα στα Ηνωμένα Έθνη. Νέα Υόρκη, 15/04/2019 Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η Βόρειος Ήπειρος ως αυτόχθονος λαός". 25-14 Broadway, Astoria NY. Ηπειρώτικο Σπίτι. Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.