Τελευταίες αναρτήσεις

25 Απριλίου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για την Βόρειο Ηπειρο, τις ευρωεκλογές το Brexit, την καινοτομία και τοην γενοκτονία των Αρμενίων.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Επειδή είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο πλαίσιο μιας κοινής εκδήλωσης, πολλά χρόνια πριν γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής, ξέρουμε ακριβώς πόσα εμπόδια προσπέρασε για να φτάσει εκεί όπου είναι τώρα, και γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε σε αυτή τη ζωή. Έχουμε μέσα μας έναν άνθρωπο που αγαπά τους συνανθρώπους του, ένα βλέμμα καθαρό, μια γλώσσα σπαθί που δεν συμβιβάζεται με τίποτα και με κανέναν, διότι πολύ απλά δεν περιμένει τίποτα. 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει ένα ανθρώπινο όραμα και θέλει όντως να βοηθήσει τα ΑμΕΑ χάρη σε πρακτικές προτάσεις στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι όποιος τον βρίζει και προσπαθεί να τον πληγώσει με απαράδεκτο τρόπο κάνει ένα σοβαρό λάθος, διότι θα έχει τον Ελληνισμό απέναντί του. Ο ελληνικός λαός έχει τις ευαισθησίες του και πάντα προστατεύει τους αθώους όταν δέχονται επιθέσεις βαρβαρότητας. Όμως ο Στέλιος δεν είναι μόνο αθώος, είναι και Δίκαιος για πολλούς έτσι δεν θα αφήσουμε κανένα να τον πληγώσει χωρίς κόστος.  
Μαθηματικά της νοημοσύνης 

πηγή 

Υπουργείο κομματικής παιδείας

Δεν μας έφταναν οι προσπάθειες αλλαγής του βιβλίου ιστορίας πριν μερικά χρόνια, αλλά και η πιο πρόσφατη που γίνεται λόγω του Άρθρου 8 εδάφιο 5 που λειτουργεί ακόμα και χωρίς κύρωση του Προσυμφώνου, που δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος των Σκοπίων, πρέπει τώρα να δούμε και τροποποιήσεις λόγω εκλογικής αναμέτρησης της ανώτατης εκπαίδευσης, από ένα Υπουργείο κομματικής παιδείας που προσπαθεί πάση θυσία να βοηθήσει όχι μόνο το ιδεολογικό υπόβαθρο της κυβέρνησης, αλλά να εκμεταλλευτεί την εξουσία που έχει για πελατειακές σχέσεις και ψηφοφορικούς λόγους. Ότι δεν υπάρχει κανένα όριο στο πλαίσιο της ιδεολογίας το ξέραμε, αλλά τώρα μιλούμε για αλλαγές που προτείνουν χωρίς καμία ντροπή να εξαγοράσουν ψήφους και βέβαια χωρίς να υπολογίσουν τις επιπτώσεις. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτές οι απαράδεκτες προσπάθειες δεν θα αλλάξουν τίποτα στα αποτελέσματα, διότι όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για απεγνωσμένες κινήσεις που δεν είναι συντονισμένες. Όμως βλέπουμε με αυτές μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κομματισμός. 

πηγή 

Ασχετοσύνη και Brexit

Όταν βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι το θέμα του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να εκφραστεί ως ειδικός ο Πρωθυπουργός για να μας εξηγήσει την όλη κατάσταση που είναι ήδη αρκετά φορτισμένη από τις επιπτώσεις ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος. Έχει ενδιαφέρον πάντως να ακούμε κάποιον που είναι εκ φύσεως και δομικά λόγω ειδικής κατασκευής, όπως λέει ένας φίλος μας, να λέει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, λες και περίμεναν οι Άγγλοι αυτή την παρατήρηση. Στην πραγματικότητα βλέπουμε και πάλι μια κυβερνητική αστοχία που οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικής, αλλά και οπτικής για αυτά τα θέματα, διότι πολύ απλά όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς ένα κόμμα και δεν μπορεί μια κομματική προσέγγιση να εξηγήσει τα πάντα. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός ανήκει στους λόγους που η Μεγάλη Βρετανία δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού επιτρέπει στο πλαίσιο της λόγω της ελευθερίας που δίνει στα κράτη μέλη της να εμφανίζονται τέτοιοι πολιτικοί που νομίζουν ότι αποτελούν την πανάκεια του είδους.  

πηγή 

Εφαρμοσμένη Καινοτομία

Όταν ακούμε τη λέξη καινοτομία έχουμε την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι το αφαιρετικό και ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε την εφαρμογή της στο άμεσο περιβάλλον μας, όμως η πραγματικότητα είναι θεμελιακά διαφορετική. Διότι η εφαρμοσμένη καινοτομία είναι παντού γύρω μας σε βαθμό που δεν το περιμένουμε και αυτό είναι που μας ξαφνιάζει τελικά. Το περιβάλλον μας ακόμα και το άμεσο δεν είναι πια ανεξάρτητο από την καινοτομία. Πιστεύουμε ότι πρόκειται μόνο για τεχνολογία και δεν βλέπουμε την καινοτομία που εμπεριέχει, έτσι θεωρούμε ότι αυτές οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες. Όμως υπάρχει τεχνολογία χωρίς καινοτομία και βέβαια καινοτομία δίχως τεχνολογία. Η εφαρμοσμένη καινοτομία είναι επίσης και τρόπος σκέψης. Με αυτήν την έννοια μπορεί να συνδυαστεί τόσο με την πλάγια σκέψη όσο και με την έξυπνη παιδεία. Το αποτέλεσμα φαίνεται μέσω των έξυπνων παιχνιδιών που μπορούν ακόμα και δίχως τεχνολογία εκτός από τη βασική, να παρέχουν έξυπνες χρήσεις λόγω της καινοτομίας της κατασκευής τους που πάντα έχει ένα μαθηματικό υπόβαθρο για να υποστηρίξει την εμβέλεια και το βάθος της.  

πηγή 

Η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων

Φέτος η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει αποκτήσει μια προστιθέμενη αξία λόγω της απόφασης του Γάλλου Προέδρου να την μετατρέψει σε εθνική ημέρα για τη Γαλλία. Έτσι αυτή η αιωνόβια γενοκτονία αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ακόμα κι αν η Τουρκία κάνει κάθε προσπάθεια για να το αποτρέψει. Οι κινήσεις της όμως είναι μάταιες, διότι οι Αρμένιοι Ομογενείς αλλά και η ίδια η Αρμενία κάνουν τεράστιες κινητοποιήσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι δείχνει το παράδειγμα της αντίστασης στη βαρβαρότητα που δεν τα καταφέρνει όταν οι Δίκαιοι είναι συντονισμένοι και παράγουν έργο Ανθρωπότητας. 

Φέτος που γίνεται αιωνόβια και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε συνδυαστικά, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε σε πρακτικό επίπεδο την τριάδα γενοκτονιών μαζί με τη γενοκτονία των Ασσυρίων. Οι εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι διεκδικήσεις των Αρμενίων τόσο για την αναγνώριση, την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας και βέβαια τη διεθνοποίηση, έχουν αλλάξει θεμελιακά τον αγώνα της Ανθρωπότητας κατά της βαρβαρότητας και με αυτήν την έννοια οι Αρμένιοι αποδεικνύουν ότι είναι λαός μαχητής. 

πηγή 

Η Βόρειος Ήπειρος στα Ηνωμένα Έθνη

Παραδοσιακά θεωρούμε ότι το πρόβλημα της Βορείου Ηπείρου αφορά αποκλειστικά στη σχέση που υπάρχει μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Όμως ήδη το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας αποδεικνύει ότι αυτό δεν στέκει αφού δεν το έχει υπογράψει η Ελλάδα. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει ακυρωθεί από καμία μεταγενέστερη συμφωνία και δεν έχει εφαρμοστεί είναι καθαρά ένα εσωτερικό πρόβλημα. Αν όμως συνειδητοποιήσουμε ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι ένας από τους Αυτόχθονους Λαούς επειδή ζουν σ' ένα κράτος που έχει ιδρυθεί μετά την παρουσία τους τότε βλέπουμε ότι μπορεί να διεκδικήσουν και τα Δικαιώματα που έχουν αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη το 2007. Αυτό γίνεται συμπληρωματικά με όλα όσα έχουν γίνει ήδη και αυτή η διεκδίκηση λειτουργεί ενισχυτικά. Είναι λοιπόν καλό να ενεργοποιηθεί η αρμόδια επιτροπή στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους Βορειοηπειρώτες και ειδικά αυτούς της Ομογένειας που ζουν Αμερική στην Νέα Υόρκη. Αυτός ο Αγώνας είναι βέβαια δίκαιος αλλά και στρατηγικός, αφού δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο για περισσότερες δράσεις. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής 

Δείτε επίσης Ν. Λυγερός - Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου. Τορόντο, 18/04/2019 ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.