Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαΐου 2018

EarthTime: Η εφαρμογή που δείχνει πώς θα είναι η πόλη σου σε 100 χρόνια... (και λίγες σκέψεις για όλα αυτά....)

«Βιβλική» επιστημονική πρόγνωση: Βυθίζονται δυτική Θεσσαλονίκη, Μεσσήνη, Λεωφόρος Ποσειδώνος στην Αττική, αλλά… και η μισή Ν.Υόρκη.Εκατοντάδες παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, θα είναι …βυθός σε 100 χρόνια! Ο Μεσσηνιακός Κόλπος θα «καταπιεί» τη Μεσσήνη. Και ενώ στην Αττική αλλάζει η παραλιακή ζώνη από Γλυφάδα μέχρι Καστέλα, ανατριχίλα προκαλεί η εικόνα της δυτικής Θεσσαλονίκης να …εξαφανίζεται οριστικά κάτω από τη στάθμη του Θερμαϊκού, που θα φτάσει ως τα Γιαννιτσά! 

Παγκοσμίως, τεράστιες περιοχές, όπως στη Σαγκάη, στην Ολλανδια, η μισή Φλόριντα στις ΗΠΑ και μεγάλο τμήμα της Νέας Υόρκης, θα βρεθούν κάτω από το νερό! Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά επιστημονικής πρόγνωσης!

Πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ζουν σε περιοχές που… βυθίζονται! Στον χάρτη όπως διαμορφώνεται, ανά περιοχή, μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση χάρη σε ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που δείχνει τις επικείμενες μεταβολές παγκοσμίως βάσει της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας!

Το EarthTime , είναι ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο που συνδυάζει δορυφορικές φωτογραφίες της Γης με δεδομένα από πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν κινούμενες εικόνες, που δείχνουν πως ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, παράλληλα με την παγκόσμια θερμοκρασία, για να «καταπιεί» περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο NBC News ο Michael Mann, διευθυντής του Κέντρου Επιστήμης του Earth System του Penn State, ειδικός στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, “συνολικά, 650 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε γη που θα βυθιστεί ή θα εκτεθεί σε χρόνιες πλημμύρες έως το 2100 με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 6-8 πόδια”.

Το Earth Time δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετό καιρό από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά μόλις τώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται επειδή τα τεράστια φύλλα πάγου που έχουν σχηματιστεί εδώ και καιρό πάνω από τις μάζες των εδαφών -ειδικά η Ανταρκτική και η Γροιλανδία- λιώνουν καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες θερμοκρασίες. Καθώς ο πάγος λιώνει, το νερό ρέει στους ωκεανούς του κόσμου.

Επί του παρόντος, τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται με ρυθμό περίπου 3 χιλιοστόμετρων ετησίως. Τα κινούμενα μοντέλα EarthTime ξεκινούν με την τρέχουσα μέση παγκόσμια θερμοκρασία περίπου 12,7 βαθμούς Κελσίου και δείχνουν τι θα συμβεί εάν η μέση θερμοκρασία αυξηθεί κατά 4 βαθμούς, φτάνοντας στους 16,7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η επίπτωση φαίνεται πολύ έντονη. Ολόκληρες περιοχές πέριξ του δέλτα του Αξιού… Χαλάστρα, Ανατολικό, μέχρι και το Κλειδί Ημαθίας, σβήνουν από τον χάρτη!

Ο Θερμαϊκός Κόλπος γίνεται τεράστιος και τα Γιαννιτσά της Πέλλας, αποκτούν… παραλία!!! Σε άλλο παράδειγμα, μεγαλώνει και ο Μεσσηνιακός Κόλπος με τη θάλασσα να «καταπίνει» τη μισή Μεσσήνη!

Αλλά μπορεί ο καθένας να δει την περιοχή που θα τον ενδιαφέρει, μπαίνοντας στο Earth Time. Παγκοσμίως, το νέο διαδικτυακό εργαλείο προβάλλει τις επιπτώσεις σε πολλές περιοχές περιλαμβανομένης της Βομβάης και του Λονδίνου, αλλά οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι για νησιά όπως η Ταϊτή, το Τουβαλού και το Κιριμπάτι.

Στις ΗΠΑ, η πόλη της Νέας Υόρκης, το Τσάρλεστον και αρκετές πόλεις στη Φλόριντα είναι μεταξύ των μητροπολιτικών περιοχών όπου οι επιπτώσεις των αυξανόμενων θαλασσών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραματικές.

Από τις 25 μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις που είναι πιο ευάλωτες στις παράκτιες πλημμύρες, οι 22 είναι στη Φλόριντα! Στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν περισσότεροι κάτοικοι που ζουν σε μελλοντικό… βυθό, από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα συμβάλει σε εντονότερους και συχνότερους τυφώνες, καθώς οι καταιγίδες θα ξεκινούν από ένα υψηλότερο επίπεδο.

Στην Ευρώπη, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Κάτω Χωρών, όπου περισσότερο από το ένα τέταρτο βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, θέτοντας το σε υψηλό κίνδυνο για πλημμύρες.

aftodioikisi.gr
https://earthtime.org/#stories

ΣΧΟΛΙΟ

Δώστε λίγη προσοχή....
Η εφαρμογή προωθεί την...... επιστημονική φαντασία....
Μην ξεχνάτε ότι οι θεωρίες για κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση του πλανήτη είναι προερχόμενες από την Νέα Τάξη.... ώστε να επιφέρουν παγκόσμια υπακοή σε όσα επιδιώκουν οι νεοταξίτες....

Ακόμα και να ισχύει μια περιβαλλοντική αλλάγή για την οποία σίγουρα δεν ευθύνεται ο άνθρωπος αλλά οι φυσικές δυνάμεις στο αέναο κύκλο των δισεκατομμυρίων ετών της Γης, όλα όσα περιγράφονται θα γίνουν σε βάθος χιλιετιών και με τοσο αργούς ρυθμούς που οι άνθρωποι (αν υπάρχουν τότε) θα τα αντιμετωπίσουν με ευκολία.... και προσαρμοστικότητα όπως χαρακτηρίζει το ανθρώπινο γένος απο τα γενοφάσκια του...

Μην ανησυχείτε λοιπόν με τις "επιστημονικοφανείς" μπαρούφες.... με πονηρό και ύποπτο παρασκήνιο...
Καμία πόλη δεν θα κοιμηθεί με έδαφος και θα ξυπνήσει με θάλασσα.....

Δυστυχώς όλο αυτό όπως καταλαβαίνεται έχει σαν κύριο στόχο τα παιδιά μας που θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο πλήρους και ελεγχόμενης παραπληροφόρησης που ήδη ξεκινάει από τα σχολεία...

Τελευταία ελπίδα είναι το διαδίκτυο στο οποίο μαλλίαζει καθημερινά η γλώσσα μας ή καλύτερα η ηλεκτρονική πέννα μας προσπαθώντας να κάνουμε κυρίως τους νέους μας να είναι καχύποπτοι σε όσα τους λένε....

Μπορεί διάφοροι συνομοσιωλόγοι να μιλάνε για ακρότητες και υπερβολές στα όρια της φαντασίας προκαλώντας χάος και δημιουργώντας την αίσθηση της χαοτικής παραπληροφόρησης που ωφελεί την ΝΤ (και ίσως από αυτήν προέρχεται) και έχει σαν σκοπό αυτό που ήδη συμβαίνει, το να θεσπίζονται κανόνες για τα fake news....

Η ΝΤ ξέρει την δουλειά μια χαρά.... με τα fake news θα φιμώσει όχι μόνο τους συνομοσιωλόγους αλλά όλες τις αντίθετες φωνές...

Ηδη εφαρμόζεται αλλά στο μέλλον θα ενταθεί....

Είσαι χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος, δηλώνεις Ελληνας, ξεμπροστιάζεις γιόγκες, διαλογισμούς, βουδισμούς και είσαι εχθρός της Πανθρησκείας και του Οικουμενισμού, βλέπεις τον Πάπα σαν αιρεσιάρχη, είσαι κατά των ομοφυλόφιλων και της διαστροφής (σοδομισμούς, παιδοφιλίες και κτηνοβασίες), είσαι ενάντια σε εκτρώσεις, σε ευθανασίες, σε ελεύθερα ναρκωτικά, σε κλιματικές αλλαγές και υπερθερμάνσεις, μιλάς για αεροψεκασμούς, βλέπεις ύποπτα τα εμβόλια, ξεμπροστιάζεις τις παγκόσμιες ημέρες και τις παγκόσμιες εντολές κάθε είδους, προωθείς την εθνική συνείδηση και τα εθνικά κράτη και κατακρίνεις πολυπολιτισμούς, υποκριτικούς αντιφασισμούς και αντιρατσισμούς, είσαι από αυτούς που τολμάνε να αποκαλούν τους "πρόσφυγες" ως λαθρομετανάστες, θέλεις να μην υπάρχουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, αλλά όλοι οι άνθρωποι να ζούν ελεύθεροι στις πατρίδες τους με τα ήθη και τα έθιμά τους, πας κόντρα στην Παγκοσμιοποίηση, κατηγορείς τις ύποπτες ΜΚΟ, βλέπεις καχύποπτα όλες τις παγκόσμιες και διεθνείς οργανώσεις κάθε είδους οικονομικές, κοινωνικές, υγείας, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, κλπ (π.χ. ΟΗΕ, UNICEF, UNESCO, Π.Ο.Υ., ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Μεγάλους χρημοατοοικονομικούς Οίκους, FIFA, FIBA, IAAF, UEFA, ΔΟΕ κλπ), βλέπεις την Eurovision σαν πανηγυράκι της ανωμαλίας και προώθηση της πολυπολιτισμικότητας κόντρα στην εθνική ταυτότητα, ξεμπροστιάζεις το Χόλυγουντ και την ελεγχόμενη απο την ΝΤ κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία που πρωθούν συνεχώς ταινίες "πολιτικής ορθότητας" κάνοντας πλύση εγκεφάλου στην νεολαία, ξεμπροστιάζεις τον ύποπτο ρόλο των ελεγχόμενων από την ΝΤΠ, μεγάλων ΜΜΕ και του Τύπου, είσαι κατά του πλαστικού χρήματος και υπέρ των μετρητών, είσαι κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που μας τις πλασάρουν με σκοπό το πλήρες ηλεκτρονικό μας φακέλωμα;.....  (και πολλά άλλα που δεν αρέσουν στους Ροτσιλντ, Σόρος, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, μασωνικές στοές, κλπ).....

Εσυ λοιπόν που έχει τέτοια συμπεριφορά δεν θα έχεις διαδικτυακά προφίλ...
Θα σου κλείσουν το Facebook, το Υoutube, το Google, το Twitter, το Instagram, κλπ.... και φυσικά θα σου μπλοκάρουν και ότι ιστολόγια μπορεί να έχεις....

Ετοιμαστείτε λοιπόν φίλοι μου.....
Το μέλλον έρχεται και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για όλους μας....
Θα κληθούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας παραπληροφόρησης....
Μέχρι να βρεθεί εκείνη η ευλογημένη γενιά που θα ελευθερώσει το ανθρώπινο γένος από το αίσχος....
Κι αν αυτό δεν γίνει, τότε θα φτάσουμε γρηγορότερα στους έσχατους καιρούς όπου θα αναλάβει το ξεκαθάρισμα ο ίδιος ο Χριστός μας, μετά την μεγάλη αποστασία και την έλευση του βδελύγματος της ερημώσεως, δηλαδή του αρχηγού όλων αυτών που σήμερα προετοιμάζουν τον δρόμο του.... τους οποίους ανέφερα παραπάνω και τους οποίους μπορούμε να αποκαλούμε εύκολα σαν Νέα Τάξη Πραγμάτων...

Μέχρι τότε λοιπόν αντίσταση και να είμαστε κοντά στον Χριστό μας....

ΘΑΝΟΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.