22 Μαΐου 2018

ΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ" ΣΑΝ ΛΑΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΒΟΡΡΑΣ -ΝΟΤΟΣ, ΠΑΛΙΑ -ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κλπ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ «ΜΠΟΥΤΑΡΙΑΔΑ».

ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΕΝΕΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΛΕΞΕΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΖΑΕΦ ΕΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ "ΙΛΙΝΤΕΝ" ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ.

Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ 

ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟ 1992. 

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ΟΠΩΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΕΙΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΒΥΘΙΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ ΜΙΚΗ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

«Με δεδομένο τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκαλέσει για την εθνική μας ακεραιότητα, η υποχώρηση στο όνομα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα mikistheodorakis.gr, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Αναλυτικά το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Οι λαϊκές μειοψηφίες δεν χαράζουν αλλά παραχαράζουν την ιστορία. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τουλάχιστον ως προς τα εθνικά θέματα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού χάρη στις εκλογικές αλχημείες των εθνικοφρόνων παρατάξεων που κατάφεραν να μας κυβερνούν από το τέλος του εμφυλίου έως σήμερα.

Μετά την επίθεση των Μνημονίων και με την ανάδειξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε κυβέρνηση, οι άλλοτε κραταιές παρατάξεις έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιες έσκαψαν για τους άλλους.

Τελικά όμως όπως αποδείχθηκε, η εθνικοφροσύνη είναι εφτάψυχη. Και θα έλεγα ότι έγινε με τους Συριζαίους ακόμα πιο επιθετική και ανάλγητη απέναντι στα λαϊκά κυρίως στρώματα εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης που είναι βέβαιο ότι δεν θα τολμούσαν και δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν οι εθνικόφρονες της Δεξιάς και του Κέντρου. Αυτή είναι η αλήθεια που φυσικά πονάει όσους αισθάνονται ακόμα αριστεροί.

Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο θέμα είναι το Πατριωτικό-Εθνικό μας συμφέρον. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Ζάεφ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι οι ακραίοι εθνικιστές της χώρας του, τους οποίους γνωρίσαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι αυτοί που εκφράζουν με κραυγαλέο τρόπο το «όνειρο» της Μακεδονίας του Αιγαίου. Όμως πιστεύω ότι το ίδιο «όνειρο» έχει ασφαλώς και ο κ. Ζάεφ όπως και το σύνολο των Σκοπιανών.

Με άλλα λόγια, με τον κ. Ζάεφ υπάρχει μεν μια οπωσδήποτε περισσότερο μετριοπαθής πολιτική, όμως στο βάθος δεν μπορεί παρά να πιστεύει κι αυτός στην αλυτρωτική πολιτική που εξ άλλου είναι και η μόνη διαφορά που τους χωρίζει από την Σερβία.

Η Μακεδονία του Αιγαίου σχηματίστηκε από τον Τίτο με στόχο να αποσπάσει όλη την Βόρεια Ελλάδα όπως το είχε επιχειρήσει προηγουμένως μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρώφ πείθοντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συνταχθεί μ’ αυτή την ενέργεια για ένα μικρό διάστημα.

Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν.

Τώρα διαπιστώνουμε ότι η νέα ονομασία που είχε προταθεί προ ημερών («Μακεδονία του Ίλιντεν»), έγινε αποδεκτή από την εθνικιστική αντιπολίτευση στα Σκόπια. Αυτό τι μας δείχνει; Δεν φανερώνει τάχα ότι το όνομα αυτό γίνεται ουσιαστικά όργανο στα χέρια των φανατικών των Σκοπίων, όταν θα επανέλθουν αύριο-μεθαύριο ως Κυβέρνηση με τις γνωστές ακραίες θέσεις;

Φυσικά εμείς που πρωτοστατήσαμε στις λαϊκές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, παραμένουμε πιστοί στις αποφάσεις του ιστορικού Συμβουλίου των Αρχηγών των Κομμάτων του 1992. Όπως είπα και στην ομιλία μου στο Σύνταγμα, την ιστορική νομιμοποίηση για το όνομα «Μακεδονία» μόνο εμείς, οι Έλληνες θα μπορούσαμε να τη δώσουμε. Αλλά αυτό θα μπορούσε να το κάνει όχι το 29% αυτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά αν είναι δυνατόν το 100% των Ελλήνων.

Με δεδομένο τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκαλέσει για την εθνική μας ακεραιότητα, η υποχώρηση στο όνομα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.