Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαΐου 2018

Η Μολδαβία αντιστέκεται στην φασιστική ομοφυλοφιλική ατζέντα.

σ.σ. ΑΒΕΡΩΦ Εν αντιθέσει με την Εκκλησία της Ελλάδος που κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις και πέραν τούτου τίποτα, η Εκκλησία της Μολδαβίας δίνει μεγάλο αγώνα εναντίον της βίαιης επιβολής της ομοφυλοφιλικής ατζέντας. Στην Μολδαβία τα σχέδια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ…. έχουν κολλήσει ακόμη στις «παρελάσεις υπερηφάνειας». Για εμάς βέβαια αυτά είναι «παιχνιδίσματα», όπως «παιχνιδίσματα» είναι και η νομική αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15. Γνωρίζουν πολύ καλά εκεί στην Μολδαβία ότι άπαξ και μπει το νερό στ’ αυλάκι δύσκολα το γυρίζεις πίσω. Αξίζει όμως να δούμε και ποια είναι η στάση του Προέδρου της Μολδαβίας, για να κάνουμε την θλιβερή σύγκριση με τους εν Ελλάδι αρουραίους στη Βουλή.

***

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισινάου και Πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει μια προγραμματισμένη πορεία των ΛΟΑΤ στις 19 Μαΐου, αναφέρει η Interfax-Religion.

«Η παρέλαση αυτή μιας μειοψηφίας έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αξίες της πλειονότητας της κοινωνίας μας, της οποίας το 98% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί – τηρητές των διδασκαλιών του Ιερού Ευαγγελίου, σύμφωνα με το οποίο ο γάμος γίνεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας – όχι μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου», αναφέρει η ανακοίνωση του Μητροπολίτου, δημοσιευμένη στα Ρουμανικά στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Μολδαβίας.

Ο προκαθήμενος της Μολδαβικής Εκκλησίας κάλεσε τις δημοτικές αρχές της πρωτεύουσας να σταματήσουν τη διοργάνωση «Fără Frică» («Δίχως Φόβο») του Μαρτίου στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ των ΛΟΑΤ «Μολδαβία Υπερηφάνεια 2018», η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Μαΐου. Ο Μητροπολίτης κ. Βλαδίμηρος γράφει ότι θεωρεί τέτοιες εκδηλώσεις «επιθέσεις κατά της ηθικής, του ιερού θεσμού της οικογένειας και απειλή για τη νεότερη γενιά.» 

«Οι διοργανωτές αυτής της παρέλασης και οι ξένοι σύμβουλοί τους θα πρέπει ήδη να γνωρίζουν την τοπική πραγματικότητα από προηγούμενη εμπειρία, αφού παρόμοιες εκδηλώσεις προκαλούν βία και συγκρούσεις και στις δύο πλευρές», προειδοποιεί ο Μητροπολίτης.

Οι Ορθόδοξοι πιστοί σταμάτησαν επιτυχώς την παρέλαση του προηγούμενου έτους, η οποία έληξε από νωρίς. Ευτυχώς, η αστυνομία ήταν σε θέση να αποτρέψει κάθε βίαιη συμπλοκή.

Ο Πρόεδρος Ιγκόρ Ντόντον είχε προηγουμένως απορρίψει προσωπική πρόσκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για να συμμετάσχει στην πορεία και εξέφρασε την αντίθεσή του στη διάρκεια της πορείας, λέγοντας: «Εκφράζω κατηγορηματικά τη θέση μου κατά της διεξαγωγής μιας παρέλασης των ΛΟΑΤ. Ενημέρωσα τον έκτακτο και πληρεξούσιο πρέσβη των ΗΠΑ στη Μολδαβία James Pettit ότι αυτή δεν είναι μόνο η προσωπική μου θέση, αλλά η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Μολδαβίας. Τόνισα με σαφήνεια ότι οι ενέργειες αυτού του είδους έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μας αξίες, την Ορθόδοξη πίστη και τα ήθη μας. Δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές ούτε από εμένα προσωπικά, ούτε από την κοινωνία ως σύνολο».

Ο Μητροπολίτης κ. Βλαδίμηρος ολοκλήρωσε την έκκλησή του προς τις αρχές του Κισινάου με μια ειλικρινή ερώτηση: «Με μεγάλη θλίψη και ανησυχία ρωτάμε αν η προστασία των ‘προσωπικών δικαιωμάτων’ αυτής της μειοψηφίας μπορεί να επιτευχθεί με την ταπείνωση και την ισοπέδωση των αισθημάτων ηθικής της συντριπτικής πλειονότητας των Ορθοδόξων πολιτών μας».

Παράλληλα, η Εκκλησία ευλόγησε μια προγραμματισμένη πορεία που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο για την υποστήριξη της παραδοσιακής οικογένειας. 
*** 

Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ 
Πηγή Orthodox Christianity 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.