23 Μαΐου 2018

Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΤΟΡΓΗ ΩΣ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΩΣ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστοφόρου

Η Μητρική στοργή είναι η πρώτη ανάγκη της Ζωής του κυοφορούμενου νεογνού, του βρέφους του παιδιού του εφήβου, του ώριμου ανθρώπου, του μεσήλικα του ηλικιωμένου, του γερασμένου παππού η γιαγιάς.

Είναι η Αρχη της Ζωής μας, όχι μόνο ως κυοφορούμενα, αλλά και ως επιθυμία Ζωής κάθε στιγμής.

Κάθε στιγμή που ζούμε, επιθυμούμε να ζούμε πρώτα και μετά ζούμε.

Αυτή η επιθυμία είναι πρώτα βιολογική, εντολή της Φύσεως μας και ύστερα προσωπική δηλαδή καρδιακή επιλογή μας.

Επιθυμία Ζωής, σημαίνει απο την αρχη Επιθυμία Αγάπης και αυτή η επιθυμία Ζωής και Αγάπης γενιέται απο την Μητρική στοργή.

Αυτή η Μητρική στοργή ειναι μετάδοση Ζωής που γίνεται απο την Μητέρα μας, με την σωματική εμφώλευση μας στην Μήτρα σαν κυοφορούμενα νεογνά με το ακούπισμα στο μητρικό στήθος μόλις αποχωριστούμε τη Μήτρα και βγούμε στον Κόσμο, γεννηθούμε, με τον θηλασμό, με την καθημερινή σωματική φροντίδα μας ως βρέφη: το τάισμα, το σκούπισμα το καθάρισμα του σώματος απο την μανούλα.


Πρέπει να διακρίνουμε το άγγιγμα που γίνεται στοργή που αρκεί για τη μετάδοση Αγάπης και Ζωής απο το παρατεταμένο χάδι που δίνει μηνύματα ερωτικά και μπερδεύει τη μητρική σχέση.

Η Μετάδοση της Ιερωσύνης απο τον Επίσκοπο και της Αφέσεως Αμαρτιών απο τον Ιερέα γίνεται με το άγγιγμα της χειρός διότι αρκεί, δεν γίνεται με χάδι.

Το παρατεταμένο χάδι είναι ερωτικό. Αυτή είναι η θέση του στην ερωτική σχέση. Η Μητρική αγκαλιά στη μεγάλη ηλικία και η διαρκής αίσθηση μετάδοσης Ζωής απο την Μητέρα μέχρι τον θάνατό μας.

Όλες αυτές οι εμπειρίες είναι Ζωή που αποθηκεύεται και ριζώνεται μέσα μας σαν η ρίζα του δικού μας δένδρου Ζωής, την οποία εμείς μεταδίδουμε στους άλλους.
Στους γονείς τα αδελφια τη συζυγο τα παιδιά μας τους φίλους μας στον κόσμο.


Η Μητρική στοργή είναι το κοινο απόσταγμα της σχέσης της κοινής καρδιακής και καθημερινής Ζωής του Πατέρα και την Μάνας μας, είναι ο καρπός του εις Σάρκα μία, που εύχεται ο Ιερέας στο Μυστήριο του Γάμου και γίνεται διότι το ευλογεί ο Χριστός με την μυστική παρουσία Του.

Γι αυτό μετα απο την Εντολή να Αγαπήσουμε τον Θεό με όλη της καρδιά μας στην Παλαιά Διαθήκη ειναι η Εντολή «Τιμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου ινα ευ σοι γένοιτε και μακροχρόνιος εί επι της Γής»

Αφου λοιπόν η Ζωή μας τροφοδοτείται απο την Μητρική στοργής που είναι το απόσταγμα της Αγάπης των Γονέων μας, άρα όταν αρχίζει η Μετάνοιά μας για την Αμαρτωλότητα μας απο την σχέση με τους Γονείς μας, πρώτα πρέπει να ξεκινά. 

Εάν δεν επιστρέψετε και γίνετε όπως τα παιδιά λέει ο Χριστός, δεν θα μπείτε στη Βασιλεία των Ουρανών.

Να, λοιπόν η Οδός της Μετανοίας: ο έλεγχος της καρδίας μας με βάση τις Εντολές του Χριστού ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. 

Έχουμε καρδιακή τιμή προς αυτούς; Πολλοί εύκολα απαντούν: βεβαίως.
Αυτό είναι μια απώθηση της αληθείας και πλάνη διότι όλοι έχουμε παράπονα ή λανθασμένη σχέση.

Διότι απο τη μιά έχουμε την έλλειψη αγάπης, απο την άλλη το παραχάιδεμα ή την αδιάκριτη αδυναμία των γονέων μας σε κάποιο αδελφό μας ή εμάς, πάντως οι γονείς ως άνθρωποι είναι ελλειπείς και αυτή η έλλειψη μας δημιουργεί παράπονα θυμό θλίψη απαξίωση και μειονεξία καταξίωση και υπεροψία, πάντως ψυχική ασθένεια κάποια μορφής που μετα μεταδίδουμε στους άλλους.

Ο νόμος δράσης αντίδρασης στη υλική Φύση είναι όση η δράση τόση και η αντίδραση

Στην Ανθρώπινη Φύση είναι, ότι η αντίδραση είναι πολλαπλάσια της δράσης διότι η ανταπόδωση γίνεται η Ζωή μας που πρέπει να είναι πολλή για να μοιραστεί σε άλλους.

«Ινα Ζωήν έχωσιν και ΠΕΡΙΣΣΟΝ ΕΧΩΣΙΝ» λέει ο Χριστός!

Η Ζωή μας είναι ανταπόδωσις της Ζωής που πήραμε και είναι πολλαπλάσια της Ζωής που πήραμε διότι ο Θεός στη Φύση μας υγειώς έβαλε τον πολλαπλασιασμό: διότι υγειώς η Ζωή είναι Αγάπη και η Αγάπη πολλαπλασιάζεται στον δέκτη.

Δυστυχώς όμως η Ζωή μας έχει έλλειψη Αγάπης διότι Αγάπη ειναι η Ζωή της Αγίας Τριάδος και ποιός τολμά να πεί ότι έλαβε ή έδωσε την Αγάπη της Αγίας Τριάδος που είναι η μόνη υγιής Αγάπη; 

Ο Αγ Ιωάννης ο Θεολόγος ο μαθητής της Αγάπης του Χριστού στα γεράματα του σε μια θαυμαστή Τελειότητα που τον οδήγησε στη Μευάστασή του μευα θάνατο, έγραψε
«ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΩΜΕΝ, ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΜΕΘ ΗΜΩΝ»


Εάν ο τέλειος έβλεπε πρίν το θάνατό του την έλλειψη της Αγάπης μέσα του, διότι μόνο Θεός είναι Αγάπη, πόσο μάλλον εμείς;

Ακούοντας την Εντολή του Χριστού να βγάλουμε πρώτα το δικό μας δοκάρι, βλέπουμε πρώτα την έλλειψη Αγάπης που μεταδίδουμε γύρω μας και Μετανοούμε.

Το επίκεντρο των Αμαρτιών μας σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη Αγάπης των Γονέων μας που εχει σαν αποτέλεσμα να βλάπτουμε τους άλλους. Μετανοούμε που βλάπτουμε τον εσυτό μας και τους άλλους.

Συντρίβεται η Καρδία στη Μετάνοια και παίρνουμε την Άφεση των Αμαρτιών μας απο τον Χριστό στην προσευχή. 

Μετά συγχωρούμε πρώτα τους γονείς μας για την έλλειψη Αγάπης προς εμάς και ύστερα όσους μας έβλαψαν και μας βλάπτουν. 

Πάμε στην Εξομολόγηση που ακολουθεί την διαρκή Μετάνοια στην προσευχή κσι παίρνουμε την Άφεση Αμαρτιών μας απο την Εκκλησία.

Το Άγιο Πνεύμα μας συγχωρεί πρώτα και μετά μας θεραπεύει και σιγά σιγά εξυγιαινόμαστε.
Η εξυγίανσή μας επαληθεύει την Εντολή διότι η Τιμή των Γονέων που αρχίζουμε να απολαμβάνουμε, μας δίνει την Αληθινή Αγάπη Χαρά και Ειρήνη προς τον πλησίον τους γύρω μας και όλο τον κόσμο.
«Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου για να είναι γιά σένα όλα καλα και ευλογημένα και για να είσαι μακροχρόνιος στη Γή»


Ανδρέας Χριστοφόρου



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.