15 Μαΐου 2018

Πονάει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθούν κάποιοι ότι ο Ντ. Τράμπ είναι καλός Πρόεδρος;

Του Δημήτρη Γ. Απόκη* 

Είναι κατανοητό ότι για κάποιους στην Αμερική, αλλά και διεθνώς, είναι επίπονο να βλέπουν την πορεία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, στο Λευκό Οίκο. 

Και σίγουρα δεν αναφέρομαι σε αυτά που αυτοί νομίζουν ότι αποτελούν σοβαρά θέματα, δηλαδή, το ανύπαρκτο σκάνδαλο με τη Ρωσία και την ιστορία με μια τρίτης διαλογής πορνοστάρ, που στην πραγματικότητα δεν απασχολούν τον μέσο Αμερικανό πολίτη, και τη συντριπτική πλειοψηφία των απλών πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα. 

Μήπως τελικά έχει έρθει η ώρα, όλοι αυτοί να παραδεχτούν ότι ο Τράμπ, είναι ένας καλός Πρόεδρος για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο; 

Η τραγική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει καταρρεύσει, τρεις Αμερικανοί όμηροι επέστρεψαν, από τη Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται ένα βήμα από την αποδοχή αποπυρηνικοποίησης, πέντε ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν συλληφθεί, και όλα αυτά μέσα στην τελευταία εβδομάδα. 

Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση, με δραστική μείωση των φόρων, από την εποχή του αείμνηστου Ρόναλντ Ρέηγκαν, δραστικά λιγότεροι παράνομοι μετανάστες, τοποθέτηση Ομοσπονδιακών Δικαστών, που εφαρμόζουν πιστά τις επιταγές του Αμερικανικού Συντάγματος, όπως και το νέο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, δραστική σε ιστορικά επίπεδα, μείωση της ανεργίας, και για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. 

Παρόλα αυτά οι υπάλληλοι του στρεβλού συστήματος της παγκοσμιοποίησης των τελευταίων δεκαετιών, παραμένουν βιτριολικοί στον πόλεμο τους εναντίον του Προέδρου Τράμπ. Στο εσωτερικό το συμβόλαιο εξόντωσης υπηρετούν, οι Δημοκρατικοί, και μαζί τους σε πλήρη αρμονία το ξεπερασμένο σύστημα του κατεστημένου των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι είναι γνωστοί με το παρατσούκλι, “Never Trump”. Ειδικά οι τελευταίοι είναι πολύ πιο σκληροί στο μίσος τους εναντίον του Προέδρου, σε σχέση με τους Δημοκρατικούς. 

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, έρχεται στο μυαλό μια αναφορά που είδα πρόσφατα σε ένα άρθρο, σχετικά με μια ρήση του Ράλφ Έμερσον, ο οποίος είχε γράψει. “Η λογική απαιτεί συνέπεια, αλλά οι λογικοί συνειρμοί μπορεί να αποδειχθούν λανθασμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι η προϋπόθεση του δεν είναι αλήθεια”. 

Οι άνθρωποι είναι ξεροκέφαλοι. Συγκεκριμένα, πέφτουν εύκολα θύμα δεσμευτικών προκαταλήψεων, όπου πρόσωπα πείθονται περισσότερο για τις θέσεις τους, όταν τις έχουν διακηρύξει δημόσια. Όσο πιο πολύ υπερασπίζουν τις απόψεις τους, τόσο πιο δύσκολο είναι να τις αναθεωρήσουν, ακόμη και όταν τα γεγονότα και τα στοιχεία τις διαψεύδουν. Ανόητοι ιδεολόγοι, ακόμα και όταν τους παρουσιάζουν στοιχεία που αντικρούουν τις θεωρίες τους, αρνούνται την πραγματικότητα για να τις υπερασπίσουν. 

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι και συντηρητικοί του κατεστημένου, αρνήθηκαν να στηρίξουν και να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τράμπ, στις προεδρικές εκλογές του 2016, για διάφορους λόγους. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι ένας Δημοκρατικός με συντηρητικό μανδύα. Κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι το προκλητικό στυλ του δεν θα του επιτρέψει να κυβερνήσει ως συντηρητικός και θα πλήξει την εικόνα των ΗΠΑ τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και διεθνώς. 

Μετά από 17 μήνες του Ντόναλντ Τράμπ στο Λευκό Οίκο, καμία από αυτές τις εικασίες δεν έχει αποδειχθεί αληθινή. Αντίθετα τα πραγματικά στοιχεία, δείχνουν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Διακυβέρνηση με αποτελέσματα στο εσωτερικό, ειρήνη μέσω πυγμής και δύναμης διεθνώς και για πρώτη φορά θετικά αισθήματα ελπίδας για το μέλλον στις καρδιές της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών πολιτών. 

Η πραγματικότητα (Reality), διαλύει τον εικονικά πλασμένο κόσμο (Virtual Reality), των τελειωμένων υπαλλήλων ενός συστήματος που έχει καταρρεύσει και αρνείται να το αποδεχθεί. 

Είναι καιρός όλοι αυτοί οι τραγικοί και επικίνδυνοι υπάλληλοι να αλλάξουν πορεία, εκτός και επιδιώκουν το κακό της Αμερικής και το κακό του διεθνούς συστήματος. Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν και να ελπίζουν σε αποτυχία του Προέδρου Τράμπ, μόνο και μόνο για να πουν ότι είχαν δίκιο στις προβλέψεις τους, αλλά κυρίως για να διατηρήσουν τα προνόμια και το φαγοπότι που απολάμβαναν ως πιστοί υπάλληλοι ενός διεφθαρμένου και βαθιά αποτυχημένου συστήματος. 

Δεν είναι κακό, αντίθετα, αποτελεί προτέρημα για κάποιον, να αλλάζεις άποψη όταν τα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία το καλούν. Η δόλια επιμονή στήριξης μιας ψευδούς εικόνας, όχι μόνο δεν αποτελεί αρετή, είναι έγκλημα. 

Ας το παραδεχτούν, ο Ντόναλντ Τράμπ, μέχρις στιγμής, είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος για την Αμερική, και τον υπόλοιπο κόσμο. 

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο και μας δείχνει την οπτική γύρω από την διακυβέρνηση Τράμπ, ενός ανθρώπου (του κ Απόκη) ο οποίος σπούδασε στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ.... έζησε ή και ζει στις ΗΠΑ όπου και υπηρετεί σε διάφορα πόστα....

Συνεπώς είναι μια ελληνική φωνή με αμερικανική χροιά....
Οπως σχεδόν όλοι οι αμερικανοί βλέπει την μια όψη του νομίσματος και όχι την ανάποδη....

Σαφώς ο Τράμπ ήταν και είναι προτιμότερος από όλους τους προηγούμενους προέδρους και φυσικά από την συνυποψήφια του Χίλαρυ...
Είναι επίσης σαφέστατο ότι ο Τράμπ είναι συνεπής μέχρι στιγμής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις... (πράγμα σπάνιο μεν, αλλά που εξηγείται από το ότι ο Τράμπ δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός).... 

Κι επίσης όπως ανέμενε η Νέα Τάξη (μυστικές λέσχες και στοές) είναι όντως σχετικά απρόβλεπτος....

Ωστόσο εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε και την αντίθετη οπτική γιατί κι εκεί κρύβονται αλήθειες....
Ο Τράμπ παρόλο που εμφανίζεται υπέρμαχος κατά της Παγκοσμιοποίησης και συνεπώς της Νέας Τάξης.... τελικώς την υπηρετεί...

Κανείς άλλος πρόεδρος δεν τόλμησε να μεταφέρει εδώ και δεκαετίες την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.... Το έκανε ο Τράμπ...
Ο Τράμπ στηρίζει γενικώς σε υπέρμετρο βαθμό το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων όμως έχει πετύχει και κάτι που άλλοι πρόεδροι θα το έκαναν δύσκολα...

Δίχασε τους Αραβες.... και γενικώς τους Μουσουλμάνους.
Το θέμα πάντως είναι ότι στηρίζει τους εβραίους σε τέτοιο βαθμό που αισθάνονται την άνεση να βομβαρδίζουν σχεδόν τους πάντες χωρίς να απειλούνται με αντίποινα....
Νομίζω ότι οι Ισραηλίτες κατάλαβαν ότι θα πρέπει να εκμεταλλευθούν αυτή την στάση των ΗΠΑ και να ξεκαθαρίσουν με αρκετούς αντιπάλους τους.... και πιθανώς με το ίδιο το Ιραν...

Για μένα προσωπικά το μόνο άγνωστο σημείο είναι η στάση του Τράμπ απέναντι στα μεγάλα χρηματοοικονομικά συμφέροντα και τους Οίκους...
Αν με αυτούς τα βρεί... και δεν τους κυνηγήσουν θα μακροημερεύσει....
Αν συγκρουστεί μαζί τους θα ισχύσουν 2 σενάρια....
Ή θα καταφέρουν να τον ρήξουν με τεράστια σκάνδαλα.... ή αν δεν το μπορέσουν αυτό θα τον "καθαρίσουν" βιολογικώς.... (βλέπε Λίνκολν, Κέννεντυ....)
Μια φορά να τους νικήσει είναι μάλλον αδύνατον....

Είδομεν....

ΥΓ. Επίσης να μην ξεχάσουμε και την Ρωσία....
Ο χαρακτήρας του Τραμπ έχει πολλά κοινά με τον Πούτιν κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο..... διότι οπως είναι γνωστό τα ετερόνυμα έλκονται και τα ομόνυμα απομακρύνονται...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.