Τελευταίες αναρτήσεις

12 Μαΐου 2018

Τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός της ΕΕ στην κυβερνοασφάλεια: Τσουχτερά πρόστιμα…

Σε ισχύ τέθηκε ο πρώτος κανονισμός της ΕΕ για τον κυβερνοασφάλεια με τους διαπραγματευτές να εξετάζουν τις λεπτομέρειες ενός δεύτερου νομοσχεδίου που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερους κανόνες. 

Ο νέος κανονισμός θα απαιτήσει από τις επιχειρήσεις που εκτελούν «βασικές» υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων, της ενέργειας, των μεταφορών και της υγείας να ενημερώνουν τις εθνικές αρχές, σε περίπτωση που υποστούν σοβαρές παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο, διότι εναλλακτικά προβλέπεται η επιβολή προστίμου. 

Επί του παρόντος, μόνο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει το επίπεδο των προστίμων της βάσει του κανονισμού – μέχρι 19 εκατομμύρια ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν από άλλες χώρες να εισαγάγουν υψηλές κυρώσεις. 

Οι χώρες της ΕΕ κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς όσον αφορά στην επιβολή του νόμου – και δεν ήταν όλες έτοιμες να οριστικοποιήσουν τους κανόνες τους λίγο πριν την προθεσμία της Τετάρτης, δήλωσε αξιωματούχος. 

Συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια προτείνει ο Ansip 

Την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο του σκανδάλου με το Facebook. 

Εντούτοις, αξιωματούχοι της Επιτροπής προσπαθούν ήδη να χρησιμοποιήσουν τη δυναμική του πρώτου νόμου περί κυβερνοασφάλειας, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορη πρόοδος. 

Το νομοσχέδιο, γνωστό ως cybersecurity act, θα παρέχει στην ENISA περισσότερη χρηματοδότηση και ισχύ, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα σύστημα σε ολόκληρη την ΕΕ για την πιστοποίηση του επιπέδου ασφαλείας των συσκευών που συνδέονται με το Διαδίκτυο. 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδιος για τις ψηφιακές πολιτικές, Andrus Ansip, χαρακτήρισε την οδηγία NIS (Network and Information Systems) ως «ισχυρή βάση στην οποία πρέπει να βασιστούμε» προτού τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος. 

Η νομοθεσία μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των εθνικών διπλωματών και της Επιτροπής. 

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής υπογράμμισε ότι πριν από την προθεσμία της Τετάρτης ότι «τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο» στην εφαρμογή της οδηγίας NIS σε επίπεδο εθνικής νομοθεσίας. 

Εκτός από την υποχρέωση των εταιρειών να αναφέρουν περιστατικά στον κυβερνοχώρο, εάν λειτουργούν βασικές και ψηφιακές υπηρεσίες, η νέα νομοθεσία απαιτεί από τις χώρες της ΕΕ να συγκροτήσουν ομάδες εμπειρογνωμόνων που θα ανταποκρίνονται σε παραβιάσεις και θα συντονίζονται με παρόμοιες μονάδες σε άλλα κράτη μέλη σε περίπτωση σοβαρής επίθεσης. 

Η Επιτροπή επεσήμανε ότι το δίκτυο των εθνικών εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή μετά την επίθεση της WannaCry τον Μάιο του 2017. 

Από την πλευρά του, ο Βρετανός Επίτροπος, Julian King, ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχιστεί η συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα κυβερνοασφάλειας ακόμη και μετά το Brexit. 

«Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο δεν στοχεύουν ενάντια σε καμία συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά στρέφονται εναντίον όλων μας και τις αξίες που μοιραζόμαστε», ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ,
EurActiv.com
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Θέλουν να κυνηγήσουν τους χάκερς που έχουν εγκληματική συμπεριφορά;
Καλώς...
Αλλά μέχρι εκεί...
Αν είναι με προσχημα αυτό να αρχίσουν το "κυνήγι μαγισσών" κατά της ελευθερίας του λόγου των ιστολόγων τότε αλλάζει το πράγμα...
Εγω προσωπικά θεωρώ επείδη πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο ενέργειας και τις εντολές της Νέας Τάξης (των μυστικών λεσχών και στοών) ..ότι χεστ.....καν για τους χάκερς...

Να μας κλείσουν το στόμα θέλουν...
Και εκεί θα το πάνε...

Αναμείνατε προσεχώς...
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.