Τελευταίες αναρτήσεις

15 Μαΐου 2017

ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΚΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Να κληθούν να καταθέσουν Σαμαράς και Αλαφούζος!
Πού είναι η Intracom και ο Κόκκαλης;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Την Πέμπτη 11 Μαίου 2017 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνέχισε την κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Τάσσος Τέλλογλου, στην δίκη που διεξάγεται για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens μέσω των οποίων εξαγοράζονταν κυβερνητικά στελέχη (Υπουργοί) προκειμένου να συνυπογράφουν την παραχώρηση έργων της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό Δημόσιο.

Στο σημείο αυτό θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, πως είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενη η Siemens που στις συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο είχε συμμετοχή κατά 50% και να μην είναι κατηγορούμενη η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη που είχε συμμετοχή το άλλο 50%;;

Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί! 

Τα έπαιρνε και ο Συνασπισμός της “αριστεράς και της προόδου”! 

Στην κατάθεσή του ο Τάσσος Τέλλογλου, μετά την αναβολή και τη διακοπή της αρχικής κατάθεσής του, έριξε βόμβες μεγατόνων! Κατάθεσε πως: “Αποδέκτες του 2% από τα μαύρα ταμεία σύμφωνα με τον Σίκατσεκ (σ.σ. μεγαλοστέλεχος της Siemens AG Γερμανίας, φερόμενος ως διακινητής των “μαύρων” ταμείων, σήμερα κατηγορούμενος στη δίκη) ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα. Στην πρώτη σύμβαση για τα ψηφιακά, το 1989-90, ο Ενιαίος Συνασπισμός είχε πάρει τότε λεφτά”! Επιπλέον σημείωσε: «…η κατάσταση άλλαξε το 1996 καθώς για “λόγους τάξης” τα “δώρα” υπολογίζονταν ως 10% επί του τζίρου!

Έτσι, ο κ. Τέλλογλου παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονταν στην Εξουσία επί δεκαετίες είχαν εισπράξει από τη Siemens ποσά που ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ! Δεν αρνήθηκε ότι μέσα στο payroll της Siemens ήταν και τα άλλα κόμματα όπως, ο Ενιαίος Συνασπισμός, επικαλούμενος τη γνωστή δήλωση τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση! 

Ο Κοροβέσης κατήγγειλε για χρηματισμό τον Συνασπισμό! 

Τον Αύγουστο του 2009 σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο Βουλευτής του Συνασπισμού της Α΄ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας (2007-2009), Περικλής Κοροβέσης αποκάλυπτε πως: “επί της κυβερνήσεως Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε”! Τίτλος της,  όχι τυχαίας εφημερίδος την εποχή εκείνη, αριστερής “Ελευθεροτυπίας” (18/8/2009)! Η οποία συνέχιζε στο ρεπορτάζ της: “Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο δεν είναι διακομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζανετάκη, επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διεθνής διαγωνισμός για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ενιαίου Συνασπισμού (Ελληνική Αριστερά), δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε”!

Επίσης από την “Ελευθεροτυπία” της Τρίτης 1η Ιουνίου 2010, διαβάζουμε:
«Τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, ο Περικλής Κοροβέσης επανέφερε το θέμα των σχέσεων του ενιαίου ΣΥΝ το 1990 με την εταιρεία Siemens ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος Φώτη Κουβέλη και Γιάννη Δραγασάκη (σ.σ. σημερινού Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τυχαίο;;) που ήταν υπουργοί της Οικουμενικής Κυβέρνησης, “κάτι να μας πουν, έστω να υπερασπιστούν τη θέση τους”! “Αν ήμασταν στην Αμερική θα καθόντουσαν κι αυτοί στο σκαμνί”, είπε ο Περικλής Κοροβέσης για τους Γιάννη Δραγασάκη (υπουργό της Οικουμενικής Κυβερνήσεως Ζολώτα) και Φώτη Κουβέλη (υπουργό της κυβέρνησης Τζανή Τζανετάκη)»! 

Ο Αλαφούζος ήταν δηλωμένος εχθρός του Μητσοτάκη! 

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν φανατικός εχθρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η αιτία λένε, πως ήταν τα προβλήματα που υπήρχαν την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τις πανελλαδικές συχνότητες τόσο του ραδιοφώνου όσο και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο οποίος βρισκόταν στα σπάργανα! Έτσι, διά μέσω της “Καθημερινής” και του ΣΚΑΙ χτυπά o Όμιλος Αλαφούζου ανελέητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Σε αυτήν την πολεμική, παίζουν πρωτεύοντα ρόλο οι δημοσιογράφοι Νίκος Κακαουνάκης και Γιώργος Τράγκας, δυο από τους σφοδρότερους πολέμιους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Αφού λοιπόν, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν έκανε τα χατίρια στον Όμιλο Αλαφούζου, έπρεπε να πέσει! Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ποτέ δεν συγχώρεσε τον Αλαφούζο και επιμένει να μιλάει μέχρι σήμερα για τα οργανωμένα και διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα που έριξαν την κυβέρνησή του! 

Σαμαράς και Αλαφούζος έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη! 

Όμως για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία είχε οριακή πλειοψηφία (152 Βουλευτές) έπρεπε να δράσει ο Αντώνης Σαμαράς και ο προστατευόμενός του Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης! Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς στις 30 Ιουνίου 1993 ίδρυσε τον πολιτικό σχηματισμό της “Πολιτικής Άνοιξης” (ΠΟΛ.ΑΝ) και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους προέτρεψε το Γιώργο Συμπιλίδη να ανεξαρτητοποιηθεί προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Όπερ και εγένετο, οπότε προκηρύχτηκαν εκλογές τον Οκτώβριο του 1993, και μας κατσικώθηκε στο σβέρκο το ΠΑΣΟΚ!

Αυτά, λίγο πολύ είναι γνωστά, αφού και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταγγείλει πως, ο Αντώνης Σαμαράς και άνομα συμφέροντα έριξαν την κυβέρνησή του!

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι την εποχή εκείνη, δηλαδή, πριν τη δημιουργία της ΠΟΛΑΝ και της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Αλαφούζος βρισκόταν καθημερινώς με τη μαύρη Porsche 911, έξω από την οδό Νυμφών στην Κηφισιά, όπου το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά! 

Είμαστε περίεργοι να μας απαντήσουν, στο που αποσκοπούσαν αυτές οι συχνότατες συναντήσεις;; Συνωμοτούσαν μήπως, για την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;; Οργάνωναν το “Δούρειο Ίππο”, δηλαδή την ΠΟΛΑΝ που θα έριχνε αυτήν την κυβέρνηση;;

Ωστόσο, να γνωρίζουν πως πιθανότατα να υπάρξουν μάρτυρες της δίκης της Siemens που θα επιβεβαιώσουν αυτή την πληροφορία μας!!

Να σημειωθεί ακόμη πως, στη γιορτή ίδρυσης της ΠΟΛΑΝ στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο σημερινός φυγόδικος κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens, πρώην Οικονομικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens, Χρήστος Καραβέλας μετά της συζύγου του Μάρθας! Ε, Αντώνη;; Κατά τύχη και αυτή η σύμπτωση;

Σήμερα ο Όμιλος Αλαφούζου υποστηρίζει τη ΝΔ του Κυριάκου! 

Έρχεται λοιπόν σήμερα, ο μάρτυρας – δημοσιογράφος (κατά το παρελθόν του Ομίλου Αλαφούζου), Τάσσος Τέλλογλου και μας λέει ότι τα έπαιρνε και ο “Συνασπισμός” της Αριστεράς!

Θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε, από τη στιγμή που δεν μπήκε στον κόπο η Έδρα της δίκης, εάν έχει στοιχεία γι΄ αυτόν τον χρηματισμό! Ή, αρκείται μόνο στις καταγγελίες του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση;; Έτσι, απλά ρωτάμε, γιατί εξ όσων γνωρίζουμε ο Όμιλος Αλαφούζου όπου και εργαζόταν ο κ. Τέλλογλου, μετά μανίας σήμερα υποστηρίζει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! 

Επιλεκτική η μνήμη του κ. Τέλλογλου! 

Ο κ. Τέλλογλου αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Μιχάλη Χριστοφοράκου: «Ο Χριστοφοράκος είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του στη Γερμανία ότι έδινε χρήματα στα πολιτικά κόμματα. Είχε πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση της μητρικής Siemens στη Γερμανία. Μάλιστα μια περίοδο συζητιόταν να αναβαθμίσουν τον Χριστοφοράκο προσφέροντάς του μια καλύτερη θέση ακόμη και εκτός Ελλάδος». Ως προς τον προϊστάμενο του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, τον Dr Young, ο κ. Τέλλογλου υποστήριξε: «ότι ήταν τυπικός ο ρόλος του και ότι ήταν “διακοσμητικό στοιχείο”! Ο Dr Υοung τοποθετήθηκε στην Ελλάδα επειδή είχε ένα σπίτι στη Πάρο, είπε! Τυπικά ήταν Πρόεδρος»!

Εμείς θα απαντήσουμε στην επιλεκτική μνήμη του κ. Τέλλογλου πως, ο Dr Young, μόνο διακοσμητικό στοιχείο δεν ήταν! Το σπίτι στην Πάρο το αγόρασε πολύ αργότερα! Ο Dr Young είχε στενή σχέση και φιλία με τον Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενο και Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens) από τις αρχές του ΄90 και ερχόταν συχνά πυκνά στην Αθήνα! Όπου, συναντιόταν και με τον επικεφαλής της Siemens Hellas Bernhard Dombek (ο οποίος παρότι υπόγραψε τις επίμαχες Συμβάσεις, εν τούτοις δεν είναι ούτε μάρτυρας στη δίκη)! 

Δίκη express ή ουσιαστική δίκη;; 

Το τονίζουμε για άλλη μια φορά! Από αυτήν τη δίκη μπορεί να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα για την Πατρίδα μας. Εφ΄ όσον το θελήσει η Έδρα της Δίκης, μπορούν να  οδηγηθούν στη φυλακή πολλά πολιτικά πρόσωπα του παρελθόντος, που ωστόσο παίζουν σημαντικό ρόλο και στα σημερινά δρώμενα της πολιτικής ζωής της χώρας!

Έτσι, θα ικανοποιηθεί ο λαός μας, που είναι ο μόνος που πληρώνει για τις αμαρτίες των μισθοφόρων πολιτικών της Ελλάδος!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.