Τελευταίες αναρτήσεις

14 Μαΐου 2017

Ελληνικές φωνές από Αθήνα που τιμούν το έθνος..

Υπό Αρη Πετάση

Τελευταία ακούσαμε από Έλληνες Υπουργούς την γλώσσα του Θεμιστοκλή, αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα. Ένας εξ αυτών χαρακτήρισε όσους τον κατηγορούν για τις εθνοπρεπείς του θέσεις επί του  Κυπριακού σαν «νενέκους» και «βολεψάκηδες» που αναγνωρίζουν τον ελληνικό πατριωτισμό σαν εχθρό τους και είναι έτοιμοι να παραδοθούν στους Τούρκους αμαχητί.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται και οι μικρές, ευτυχώς, νομενκλατούρες: α.) όσων έχουν φαντασιώσεις πως είναι εθνικόφρονες επειδή φορούν φουστανέλα πριν τις εκλογές και πάνε σε εθνικά μνημόσυνα, ενώ στην πράξη ενεργούν αντίθετα και β.) όσων διαχρονικά ζουν με την αυταπάτη πως είναι αριστεροί /διεθνιστές--ειδικού τύπου όμως (special Cyprus edition) μια και είναι ένθερμοι υποστηριχτές των Αρχών Κίσινγκερ του 1976 για taksim (διχοτόμηση) της Κύπρου με διζωνική.

Για μεν τους πρώτους η λύση-υποδούλωση θα τους φέρει, «οικονομική έκρηξη» (αναφέρομαι στα δικά τους λόγια.)  Για μεν του δεύτερους η λύση-παράδοση θα «ενώσει λαό και τόπο!»  (αναφέρομαι στα δικά τους λόγια.)  Και οι δύο είναι εθισμένοι στην γονυκλισία από το 1974 και πριν την οποία θεωρούν κεκτημένο  δικαίωμα που «κέρδισαν» μέσα από την «πάλη» υπέρ της ΔΔΟ. Λένε και ψέματα όπως, «η λύση ΔΔΟ αποτελεί διαχρονική μας θέση,» γνωρίζοντας πως είναι οι Τούρκοι και ο Κίσινγκερ που ανακάλυψαν την ΔΔΟ σαν λύση-κτήνος, κατά τον Άγγλο ιστορικό Perry Anderson.

Με την απελευθέρωση της Ελλάδος ο πρέσβης της Ρωσίας πληροφορήθηκε πως ο Νικηταράς ζητιάνευε έξω από εκκλησία του Πειραιά -- νόμιμα και με κρατική άδεια επαιτείας (sic.) Ναι, σοβαρολογώ: άδεια επαιτείας. Έσπευσε λοιπόν ο Πρέσβης στην εκκλησία και βλέποντας την κατάντια του Νικηταρά του είπε, «Στρατηγέ μου, βλέπω πως περνάς άσχημες στιγμές.» Αφού τράβηξε πίσω το χέρι με το οποίο ζητιάνευε είπε στον πρέσβη, «εξοχότατε, ζω στην χαρά γιατί αναπνέω τον αέρα μιας ελεύθερης Ελλάδος.»

Βλέποντας το μέγεθος της αξιοπρέπειας του Στρατηγού ο Πρέσβης φεύγοντας άφησε δίπλα στον Νικηταρά ένα πουγκί γεμάτο λίρες προσποιούμενος πως του έπεσε. Αμέσως ο Νικηταράς του φωνάζει, «εξοχότατε, σας έπεσε το πουγκί. Πάρτε το γρήγορα πίσω μπας και το δει κανένας κλέφτης.» Τώρα, τι να πει κανείς γι’ αυτούς που ζητούν «λύση» για να ζήσουν την νιρβάνα της «οικονομικής έκρηξης.» Ο Νικηταράς ήταν συγγενής του Κολοκοτρώνη και ήταν καμωμένος από μέταλλο διαφορετικό από το μέταλλο όσων καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν στον Ιμπραήμ.

Μετά από εννιά χρόνια φυλακής στην Βιέννη ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης είχε μόνο δύο μήνες να ζήσει (και αυτούς μέσα στη φτώχια). Ρώτησαν λοιπόν τον Πρίγκιπα, «ποια είναι η μεγαλύτερη επιθυμία σας εδώ που φθάσατε;» «Να πάρετε την καρδία μου και να την θάψετε στην Ελλάδα» απάντησε σεμνά. Πράγμα που έγινε χρόνια μετά. Οι Αυστριακοί θεωρούσαν τον φτωχό, άρρωστο και ανήμπορο  Υψηλάντη ταραχοποιό (που μόλις ελευθέρωσαν για να μην πεθάνει στην φυλακή και εκτεθούν) και εχθρό των Αυτοκρατοριών. Εν τούτοις, μόλις πέθανε στάθηκαν ευλαβικά μπροστά στο μεγαλείο της αντίστασης του και με τιμές τον έθαψαν στο κοιμητήριο St Marx δίπλα από τον Μόζαρτ (Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart). Αργότερα τους έκανε παρέα ο ταφείς στο St Marx Josef Strauss. 

Η γονυκλισία ενώπιον των Τούρκων όχι μόνο δεν βοηθά αλλά αντίθετα προκαλεί το όνειδος και τον εμετό των Τούρκων. Μάταια εκλιπαρούν την φιλία του κατακτητή όσοι πηγαινοέρχονται στα κλεμμένα εστιατόρια της Κερύνειας για φθηνό φαγητό και εκδούλευση. Οι Τούρκοι χλευάζουν όσους δεν σέβονται τους εαυτούς τους και τιμούν όσους στέκονται με το κεφάλι ψηλά. Θεωρούν ελεεινούς όσους γονατίζουν μπροστά τους.

Με την άλωση της Κωνσταντινούπολης ο  Σουλτάνος Μωάμεθ Β’ στάθηκε με δέος μπροστά στους Κρητικούς πολεμιστές που είχαν διακριθεί στην άμυνα της Πόλης. «Υποκλίνομαι μπροστά στην ανδρεία σας. Πηγαίνετε ελεύθεροι πίσω στα σπίτια σας» τους είπε, και ακολούθως μερίμνησε για να μπουν οι ήρωες σε καράβια και να πάνε πίσω στην Κρήτη. 

Όσοι εκθειάζουν τον κατακτητή ή ψηφίζουν νομοσχέδια ενάντια στην εθνική μνήμη και ακολούθως βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε ψέματα ας μην νομίζουν πως επειδή ξεγελούν ανθρώπους ξεγελούν και την ελληνική ιστορία. Μπορούν όμως να ανανήψουν και να θέσουν τέρμα στον χλευασμό που εισπράττουν από  Έλληνες αλλά και από γνήσιους Τουρκοκύπριους που δεν θέλουν να παραδοθούν στην Τουρκία. Ας ενωθούν με τον λαό μας που δεν υποκύπτει και ας πουν το, «Περίελε ἀπ᾿ ἐμοῦ ὄνειδος καὶ ἐξουδένωσιν…» (118ος ψαλμός)-- «Διώξε από μένα το όνειδος και την καταφρόνηση με τα οποία οι άνθρωποι [Τούρκοι και Έλληνες] με περιβάλλουν…». 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.