Τελευταίες αναρτήσεις

18 Μαΐου 2017

ΠΡΙΝ Η ΑΥΓΗ ΝΑ ΦΕΞΕΙ

Στον καιρό της Κατοχής
δρούσαν οι παπατζήδες
άλλοι στην οδό Αθηνάς
άλλοι στην Ομόνοια
και στων τραμ τους προφυλακτήρες
εμείς οι τζαμπατζήδες

Όταν ο Στρατός απέκρουε του ΚΚΕ
τις συμμορίες
και ηρωικά πολέμησαν τα ΛΟΚ και οι Διλοχίες
τότε εμφανιστήκαν και κάτι μεγάλοι καρχαρίες!!
άλλοι το Σχέδιο Μάρσαλ έκλεβαν
και άλλοι της Ούνρα τη βοήθεια
με τα κλεπτοκρατικά κόμματα μαζί
κατά κεκτημένη συνήθεια

Την εποχή της χούντας
μηδαμινό το φαγοπότι
ο στρατιωτικός κώδικας
την ηθική βάζει πρώτη

Οι πραξικοπηματίες  αν μη τι άλλο
πέθαναν στην ψάθα
οι δημοκρατικοί όσο κι’ αν έψαξαν
κρυμμένα δεν βρήκαν στην ντουλάπα

Η δραχμή διεθνώς έγινε σεβαστή
και στο λαό τη σκορπίσαν
κολλητοί των χουντικών
μικροδουλίτσες μόνον τσιμπολόγησαν

Λούφα και παραλλαγή
όσοι ζούσαν παρανόμως
ο φόβος της Μακρόνησος
και ο στρατιωτικός ο νόμος
θηριώδης η ΕΣΑ ήταν «παιδονόμος»
και ο «πάσα είς» σεβάστηκε το νόμο
και τον αστυνόμο

Τότε τα ταμεία γεμίσαν
οι δουλειές όλες ανθίσαν
ελευθερία μεν δεν είχαμε
ευημερία όλοι είχαν

Η χούντα διαλύθηκε
ήρθε η Δημοκρατία
μαζί της έφερε πολλά καλά
έφερε και την κλεπτοκρατία

Η κομματοκρατία άνθισε
άδειαζε τα ταμεία
το κράτος χρεοκόπησε
έφεραν την γερμανοκρατία

Κι’ ενώ το σκάφος βούλιαζε
και έπεφτε στα βράχια
ο καπετάνιος μοίραζε δανεικά λεφτά
στα κομματόσκυλα πλήρωνε τα πιάτα

Μέχρι που το πλοίο βούλιαξε
και χτύπησε στα βράχια
οι πλούσιοι έβγαλαν τα πλούτη στην ξηρά
και τους φτωχούς τρώνε  τα ψάρια

Μετά οι αισχροί μαζεύτηκαν
να το παίξουν δήθεν  ‘δημοκρατία’
οχλοκρατία έφτιαξαν του σατανά
φωνές ο πρόεδρος ξεφωνητά:
«φρουρά , φρουρά…»
και τους 300 να πιάσει κάποια ..  Διλοχία

Όμως στο τέλος κάποιο συμβάν
που δεν είχανε προβλέψει
ο λαός στην αγχόνη τους οδήγησε
πριν η αυγή να φέξει.

*Αμφικτύων
18/5/2017

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς- Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.