Τελευταίες αναρτήσεις

9 Μαΐου 2017

Το «νέο» αντιαποβατικό όπλο του Ελληνικού Στρατού... βγαλμένο από τον προηγούμενο αιώνα....(οι προδότες διαλύουν τις Ενοπλες Δυνάμεις)

Του Γιάννη Πετρίδη 

Ενας Στρατός του οποίου ο εξοπλισμός έχει εγκαταλειφθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ενας Στρατός που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα από την Ανατολή. Ενας Στρατός που κάνει ότι μπορεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να υπερασπίσει νικηφόρα την πατρίδα απέναντι σε αυτόν που αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό έδαφος το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Παναγιά, οι Οινούσσες και τόσα άλλα νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους, κοιτίδας του Ελληνισμού. 

Με "αρχαία" όπλα, με αδιάφορες για την προστασία της πατρίδας πολιτικές ηγεσίες εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αλλά με πολλή καρδιά και την παραδοσιακή στρατηγική ευφυία των Ελλήνων πολεμιστών.

Κοιτάξτε το βίντεο: Απέναντι στο τουρκικό αεροπλανοφόρο, απέναντι στα ολοκαίνουρια ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, τα F-35 κλπ. τι θα αντιπαρατάξει τα επόμενα χρόνια ο Ελληνικός Στρατός απέναντι σε όλα αυτά; Ενα "αρχαίο" σοβιετικό ΤΟΜΑ, με μια ιδιοκατασκευή, δήθεν ως προστατευτικό ασπίδιο σε ένα σοβιετικό πυροβόλο των 23 χλστ., κατασκευής της δεκαετίας του '60 όλα! 

"Aντι-αποβατικές εκπαιδευτικές βολές κατά θαλασσίου στόχου" λέγεται η άσκηση και νομίζει κανείς ότι είμαστε σε ταινία για την απόβαση της Νορμανδίας, όπου με πυρά πυροβόλων θα αναχαιτιστεί ο εχθρικός στόλος! 

Τα τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ -1, τα μοναδικά ΤΟΜΑ που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός (και πάλι, κλάσεις ανώτερα από τα "κονσερβούτια" που ακούν στον κωδικό Μ113), με προσαρμογή στον πύργο τους ενός ρυμουλκούμενου δίδυμου αντιαεροπορικου πυροβόλο Zu-23-2 των 23mm είναι το βασικό ελληνικό όπλο υποστήριξης στα νησιά αυτή την στιγμή. 

Και το κεφάλι του χειριστή να... εξέχει πάνω από το "προστατευτικό" (;) ασπίδιο με ένα κράνος του Β' ΠΠ! 

Προφανώς για  την περίπτωση που οι Τούρκοι χειριστές, μαχητικών, αντιαρματικών, ελεύθεροι σκοπευτές, χειριστές πυροβόλων, πυραυλικών συστημάτων κλπ. έχουν πρόβλημα όρασης και δεν βλέπουν καλά τον στόχο... 

Ο ρόλος τους θα είναι η εν είδει «κινητού πυροβολείου» ανάληψη αποστολών για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και απόκρουση και εξουδετέρωση αντι-αεραποβατικών γεφυρωμάτων σε νησιά. 

Πρόκειται για μια κατασκευή με τις σχετικές μελέτες και εργασίες συνδυαστικής μετατροπής με υπάρχοντα μέσα, να τις έχει πραγματοποιήσει το 308 ΠΕΒ. 

Χρήστες του συνδυασμού ΒΜΡ -1/ZU-23-2, είναι το ISIS, οι Ταλιμπάν, κλπ. κλπ. 

Το κακό δεν είναι το "νέο" οπλικό σύστημα. Το κακό είναι ότι για τα επόμενα πολλά χρόνια λόγω των Μνημονίων που υπέγραψε ο Γ.Παπανδρέου τον Μάϊο του 2010, θα είναι το μοναδικό αντιαποβατικό/υποστήριξης πεζικού, όπλο και δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να δοθεί στον Ελληνικό Στρατό η δυνατότητα να εκτελέσει την αποστολή του. 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.