Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαΐου 2017

Θα στήνουμε σκιάχτρα να τρομάζουμε τα τουρκικά μαχητικά και θα συμπεριφερόμαστε ως μαριονέτες στο Ευρωκοινοβούλιο

Της Ελένης Θεοχάρους 

Είναι «οργισμένος» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Και δικαιολογημένα. Άργησε όμως. Αυτά που σήμερα εξοργίζουν τον Πρόεδρο από τις συμπεριφορές Έιντε, ο οποίος επιπλέον χρησιμοποιεί το Κυπριακό για δικές του πολιτικές φιλοδοξίες, και ο οποίος υποστηρίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας χρησιμοποιώντας σοφιστείες, φόρμουλες, τεχνάσματα, κάνει δηλαδή πλάτες στην Τουρκία, εμείς τα λέγαμε προ καιρού. 

Αλλά τα ελεγχόμενα από το Προεδρικό ΜΜΕ και οι διάφοροί αυτόκλητοι υποστηρικτές του και φανατικοί λυσολυσσικοί, μας πυροβολούσαν και μας αποκαλούσαν λυσοφοβικούς και εθνικιστές. Τώρα τι έχουν να πουν; Σιωπούν ένοχα. Τι να πουν; Ότι εν όψει εκλογών ο Πρόεδρος μετακόμισε στο στρατόπεδο των λυσοφοβικών και των εθνικιστών φουστανελάδων;

Είναι γνωστό ότι η Εθνική Φρουρά έχει διαλυθεί καίτοι η ισχύς της θεωρείται από τον Πρόεδρο παράγων που ενισχύει την θέση του στις συνομιλίες και η ΕΕ έχει πειστεί ότι θα αποδεχθούμε την όποια λύση. Τώρα θα στήνουμε σκιάχτρα να τρομάζουμε τα τουρκικά αεροπλάνα και θα συμπεριφερόμαστε ως μαριονέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βεβαίως, γνωρίζει καλά ο Πρόεδρος να κρατά όλα τα σχοινιά. Είπε λοιπόν στο 54ο Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ ότι η έγνοια του είναι η ειρηνική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Δεν είπε ότι τα όσα συνομολογήθηκαν μέχρι σήμερα καθιστούν αυτό το πράμα που ονομάζεται ΔΔΟ μη βιώσιμο. Δεν είπε ότι ακόμη και αν δεν αποδεχθεί καμία από τις νέες ιταμές απαιτήσεις της Τουρκίας, δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο το εν λόγω μόρφωμα.

Η αποτυχία της πολιτικής του, είναι εμφανής, αφού αντί ειρηνικής λύσης το Μπάρμπαρος και ο τουρκικός στόλος αλωνίζουν την κυπριακή ΑΟΖ. Για ποια λύση μιλά ο Πρόεδρος όταν έχει αποδεχθεί ότι τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου θα παραμείνουν εσαεί τουρκικά μέσω της «διζωνική δικοινοτικής ομοσπονδίας»; Ότι ακόμη και τα ελάχιστα εδάφη που θα επιστραφούν -αν επιστραφούν- και δεν καταληφθούν κι άλλα, θα έχουν ειδικό καθεστώς;
Αυτή είναι η λύση; Να μας επιτρέψει ο Πρόεδρος, αλλά αυτή δεν είναι λύση αλλά επικίνδυνη νομιμοποίηση της κατοχής.

Ο Πρόεδρος διατηρεί το διάλογο στη ζωή και ζητά καταγραφή συγκλίσεων γιατί δεν έχει σχέδιο Β. Γιατί δεν τολμά να πει στο λαό ότι απέτυχε; Διότι, τότε δεν θα μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία και διότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ που επένδυε άλλοτε στον Ερντογάν, άλλοτε στον ΄Ειντα και άλλοτε στον Ακιντζί θα πρέπει να παραιτηθεί μαζί του. Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας. Το ίδιο ισχύει και για την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Υπάρχει ακόμη ένας λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος θέλει τις συγκλίσεις. Θα πρόκειται στην ουσία για μια μορφή ενδιάμεσης συμφωνίας με απώτερο στόχο να δεσμεύσει και τον επόμενο Πρόεδρο, επί της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής για να αυτοδικαιωθεί!

Αυτή και αν είναι η πολιτική των εμμονών και της εγωιστικής ουτοπίας. Εφόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν κατάφερε να αυτοδικαιωθεί επί της δικής του διακυβέρνησης και να επαναφέρει ένα σχέδιο παρόμοιο με εκείνο του σχεδίου Ανάν, επιδιώκει τώρα να δικαιώσει τις λανθασμένες και αδιέξοδες πολιτικές του δεσμεύοντας τον επόμενο Πρόεδρο αφού ο ίδιος δεν ήταν ποτέ συνεπής στις δικές του δεσμεύσεις.

Η θέση μας είναι σαφής: Καμιά δέσμευση δεν αναλαμβάνουμε από εκείνες που ανέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη ΔΔΟ, την οποία ας μην αστειευόμαστε ο ίδιος μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα από την υφιστάμενη διαδικασία των συνομιλιών. Εμείς πάμε για την αλλαγή και την ελπίδα. Επί τούτου δεσμευόμαστε. 

* Πρόεδρος της Αλληλεγγύης 
apopseis.com
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.