Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαΐου 2017

Ι.Μ. Καλαβρύτων: Ψήφισμα εναντίον της κατάργησης της αργίας της Κυριακής

Ι.Μ. Καλαβρύτων: Την εντονότατη διαμαρτυρία τους για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με σκοπό την κατάργηση της αργίας για 30 Κυριακές τού έτους εξέφρασαν στις 10 Μαϊου το πρωί δεκάδες ιερείς από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες». 

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Καλαβρύτων: Έχοντας την ευλογία τού Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, οι ιερείς ενημερώθηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο για το θέμα της καταργήσεως της αργίας για τριάντα Κυριακές του έτους, με προοπτική (όπως φαίνεται) την ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας στο άμεσο μέλλον.

Ακολούθως, άπαντες υπέγραψαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης πιο δυναμικών παρεμβάσεων και ενεργειών στο εγγύς μέλλον. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Συναχθήκαμε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως οι κληρικοί της Επαρχίας της Αιγιαλείας – Καλαβρύτων και με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας αποφασίσαμε τα κάτωθι: Μέσα στις συνεχείς προσπάθειες αποδόμησης και αποεκκλησιαστικοποίησης της ζωής εντάσσεται η εδώ και πολύ καιρό τώρα προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής.

Οι κυβερνώντες προχωρούν άμεσα στην κατάργηση της αργίας για τις τριάντα Κυριακές του έτους και σε λίγο η κατάργηση της αργίας θα επεκταθεί σε όλες τις Κυριακές τού έτους. 

Η αργία τής Κυριακής είναι εντολή τού Δημιουργού Θεού. Ο ίδιος ο Θεός δημιουργώντας τον κόσμο και τον άνθρωπο, σύμφωνα με την διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Γενέσεως, λέγει:

«Και συνετέλεσεν ο Θεός εν τη ημέρα τη έκτη τα έργα αυτού, α εποίησε, και κατέπασε τη ημέρα τη εβδόμη από πάντων των έργων, ων εποίησε. Και ευλόγησεν ο Θεός την ημέραν την εβδόμην και ηγίασεν αυτήν ότι εν αυτή κατέπαυσεν από πάντων των έργων αυτού, ων άρξατο ο Θεός ποιήσαι» (Γεν. Β΄, 2-3).

Εντολή, λοιπόν, του Θεού η ανάπαυση κατά την εβδόμη ημέρα. Ο άνθρωπος μιμείται, με την εργασία του, τη δραστηριότητα του δημιουργού Θεού. Με την αργία της έβδομης ημέρας μιμείται την ιερά ανάπαυση του Θεού.

Έτσι ο Θεός έδωσε στο Ισραήλ το Σάββατο ως σημείο, για να ξέρει ότι ο Θεός αγιάζει το λαό του (Εξ. 20, 12). Η Κυριακή θυμίζει τη νίκη τού Κυρίου, εκείνη την μεγάλη ημέρα της Αναστάσεως. Από την άλλη μεριά, μια και είναι η ημέρα της ευχαριστιακής ιεροτελεστίας, αναγγέλλει συνάμα και την επάνοδο του Κυρίου, την Δευτέρα Παρουσία του (Α΄ Κορ. 11,26).

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής που επιχειρείται, αποτελεί προσβολή και βλασφημία στο πρόσωπο του Αναστημένου Κυρίου μας, προς τιμήν του οποίου καθιερώθηκε η αργία, αλλά προσβολή και βλασφημία στον «κατ’ εικόνα» πλασθέντα άνθρωπο, χάριν του οποίου θεσπίστηκε η αργία τής Κυριακής.

Με το ψήφισμά μας αυτό διαμαρτυρόμεθα εντόνως και αγωνιζόμεθα όλοι ενωμένοι εναντίον της ισοπεδώσεως των πατροπαράδοτων αξιών στη χώρα μας, με την υπόμνηση ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, προκειμένου να διατηρήσουμε ακέραιο τον πνευματικό ιστό της πατρίδος μας.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην αποδόμηση και αποεκκλησιαστικοποίηση της ζωής της κοινωνίας, στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην επικράτηση μόνο των μεγάλων εμπορικών κέντρων και στη διάλυση της ιεράς οικογενειακής συνοχής και ευτυχίας.

Εκφράζουμε απαρασαλεύτως την προσήλωσή μας στην ιερά παράδοση της πίστεώς μας και στις πατροπαράδοτες αξίες κατά την Παύλεια ρήση «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις».

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους αδελφούς μας να αντισταθούμε! Κανένας να μην εισέλθει σε κατάστημα που τυχόν θα είναι ανοιχτό, την ημέρα της Κυριακής, για να ψωνίσει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον εμπορικό μας σύλλογο και σε όσους δυναμικά με την στάση τους αντέδρασαν και αντιδρούν στην υπούλως και υπογείως επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Σε όλους όσοι αντιστέκονται στο ξήλωμα του πνευματικού ιστού της Ελλάδος. Είναι απαραίτητη η τήρηση αυτής της θαρραλέας στάσεως για την πίστη μας, για την Πατρίδα μας.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκομένους θεσμούς και φορείς».

vimaorthodoxias.gr Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.