Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαΐου 2017

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 - Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 2016

«Προβληματίζεται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

Σοκάρισε το πρωτόγνωρο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στους Βουλευτές κκ Κασιδιάρη της Χ.Α. και Δένδια της Ν.Δ. για όσα μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακόμη περισσότερο για όσα… ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ!…

Σας θυμίζω ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου του 2016 μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακούσαμε την απίστευτου περιεχομένου λεκτική κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στους  Βουλευτές, (εν ενεργεία Υπουργού και τέως Υπουργού αντίστοιχα), κκ Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργιάδη (Ν.Δ.)

Σε σχόλιό μου που φιλοξενήθηκε τότε στα Blogs είχα βάλει για τίτλο:
«Έπονται ποτήρια και…καρέκλες;» 

Για το περσινό περιστατικό δεν μάθαμε, ίσως επειδή δεν υπήρξαν εκατέρωθεν δημόσιες δηλώσεις, πώς κατέληξε εκείνη η απίστευτη λεκτική κόντρα μεταξύ των κκ Πολάκη – Γεωργιάδη.

Η σύμπτωση τότε 15 Δεκεμβρίου και τώρα 15 Μαΐου, για τους λάτρεις των θεωριών «συνωμοσιολογίας», εκλαμβάνεται καθοριστική καθώς δημιουργούνται γαργαλιστικά ερωτηματικά για παρασκήνια, προθέσεις, μηχανορραφίες, στημένα σκηνικά κοκ.

Δεν θα σταθώ στην σύμπτωση της ημερομηνίας καθώς το επεισόδιο απαιτεί πολύ προσοχή στον χειρισμό της ερμηνείας και των επιπτώσεών του ενόψει μάλιστα της ΚΡΙΣΙΜΗΣ ψηφοφορίας στη Βουλή των «νέων μέτρων» όπως αποκαλεί τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές η Κυβέρνηση ή του «4ου Μνημονίου» όπως χαρακτηρίζει τις συμφωνίες σύσσωμη η Αντιπολίτευση.

Δεν θα ρωτήσω γιατί ο τηλεοπτικός φακός του καναλιού της Βουλής στράφηκε αλλού ενώ ήταν επικεντρωμένος στη αρχή του επεισοδίου με τον κ Δένδια (δεν γνωρίζω πού καθόταν) να περνά μπροστά από τον αγορεύοντα κ Κασιδιάρη.

Δεν μας έδειξε ο φακός τι έγινε (και ΔΕΝ θα κάνω υποθέσεις για ραπίσματα και γρονθοκοπήματα).

Η κατάληξη ήταν η αποπομπή από τη Βουλή ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. (είπε η κ Κοσιώνη στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ ότι η στροφή του τηλεοπτικού φακού ήταν αποτέλεσμα πάγιας εντολής για να αποφευχθεί ο διασυρμός της Ελληνικής Βουλής σε διεθνή κλίμακα…)

Ανάμεσα στο πόσα θα μας «κόψουν» σύμφωνα με την Κυβέρνηση και πόσα θα μας «κόψουν» σύμφωνα με την Αντιπολίτευση μένουμε ΟΛΟΙ ζαλισμένοι με νούμερα, ποσοστά και «συμφωνίες»!

Προφανώς όπως συμβαίνει από την Άνοιξη του 2010 και μετά «το Καστελόριζο του κ Παπανδρέου» η ΑΛΗΘΕΙΑ κρύβεται στις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα των ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ παρέα με τον διάβολο που, κατά το γνωστό γνωμικό, είναι πάντα κρυμμένος στα ψιλά γράμματα…

Συζητώ με φίλους και γνωστούς, μεγάλους και νεότερους στην ηλικία, εντός και εκτός Ελλάδος και – ώ του θαύματος – σχεδόν ΟΛΟΙ συγκλίνουν στην άποψη ότι είτε τα λέμε «μέτρα» είτε τα λέμε «4ο Μνημόνιο» θα περάσουν την ερχόμενη Πέμπτη με την συμπαγή (μπετόν αρμέ) πλειοψηφία των 153 Βουλευτών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Είπα ΔΕΝ θα σχολιάσω το επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στους κκ Κασιδιάρη και Δένδια καθώς απαιτείται ψυχραιμία και χρόνος για να «κάτσει η σκόνη» και να δούμε τα πράγματα καθαρά.

Έλα, όμως, που μου έρχεται στο νου το παλαιό ανέκδοτο με τους μεθυσμένους, τα χαμένα κλειδιά και τον στύλο της ΔΕΗ και αφού σας το διηγηθώ βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας…

Περπατά ένας τύπος, αρκετά πιωμένος αλλά όχι «φέσι» και βλέπει κάτω από το στύλο της ΔΕΗ εκεί όπου υπάρχει και το φως 3 τύπους, τύφλα στο μεθύσι, μπρούμυτα να ψάχνουν κάτι στο χώμα.

- Τι χάσατε βρε παιδιά τους ρωτά ο μισό-μεθυσμένος;
- Έχασε ο Μάκης τα κλειδιά του απαντούν οι δύο στρέφοντας τα κεφάλια τους προς τον Μάκη. 
- Να βοηθήσω; Ρωτά ο μισό-μεθυσμένος
- Και δεν βοηθάς, του λένε και οι τρεις και πέφτει ο τύπος στα μπρούμυτα και ψάχνει…

Μετά από λίγα λεπτά διαπιστώνοντας προφανώς ότι κλειδιά ΔΕΝ υπάρχουν εκεί που έψαχναν οι τρεις και τώρα ψάχνουν οι τέσσερις σηκώνεται ο μισό-μεθυσμένος και ρωτά επιτακτικά:
- Ρε παλληκάρια πού τα έχασε τα κλειδιά ο Μάκης;

Σηκώνεται ο πρεσβύτερος της τριάδας, δείχνει με το δεξί του χέρι 30-40 μέτρα παρακάτω και του λέει:
- ΝΑ, εκεί κάτω…
Καλά ρε παιδιά, εκεί τα έχασε και εδώ τα ψάχνετε;
Ρωτά ο μισό-μεθυσμένος και πριν προλάβει να ξεκαρδιστεί στα γέλια τον προλαβαίνει ο πρεσβύτερος:
- Εδώ έχει φως, εκεί είναι πίσσα-σκοτάδι…

Στην κοινωνική ψυχολογία η προτροπή είναι απλή:
«Ρίξε τον προβολέα εκεί που θέλεις να στραφεί η προσοχή του ακροατηρίου…»
Πέμπτη ψηφίζονται τα νέα «μέτρα»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.