26 Αυγούστου 2016

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr

Έφθασε στα χέρια μας μια καταγγελία υπαλλήλου της ΔΕΗ που αναφέρει ότι, οι Τσίπρας - Καμμένος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Δήμαρχο Καμίνη, χρησιμοποιώντας σχέδιο του περασμένου αιώνα, όταν δεν υπήρχαν κατοικίες στην περιοχή του Ρουφ, εγκαθιστούν – παρανόμως - μέσα στον χώρο της ΔΕΗ, εκεί όπου εργάζονται δεκάδες υπάλληλοι, τον χώρο μεταφόρτωσης των σκουπιδιών!!

Μέσα σε αυτό τον χώρο που βλέπετε δεξιά διαμορφώνεται ο χώρος μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του δήμου Αθήνας.

Όλη η βρωμιά, η μπόχα και η μόλυνση που θα προέρχεται από την καθημερινή συμπίεση των σκουπιδιών, θα περνά στα πνευμόνια των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Όταν η εκλυόμενη βρωμιά σε υγρή μορφή θα περνά μέσα στο έδαφος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο υπέδαφος υπάρχει σημαντικός υδροφόρος ορίζοντας. Όταν, από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα μέχρι και τις αρχές του 21ου, ο Δήμος Αθηναίων σχεδίαζε να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης για τα σκουπίδια του Δήμου της Αθήνας στον Ελαιώνα και συγκεκριμένα στον χώρο της ΔΕΗ και στον τομέα κατασκευών στο Ρουφ. 

Τότε, όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με τη Δ.Σ.Σ.Μ. (Διεύθυνση Συντήρησης Συνεργείων Μεταφοράς) και τη διεύθυνση Κατασκευών Μεταφοράς, ξεσηκώθηκαν για να μη δημιουργηθεί αυτός ο σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών. Πίστευαν ότι με αυτή τη διαμαρτυρία, θα αποτρεπόταν το σχέδιο του Δήμου της Αθήνας. Ωστόσο, μετά από 16 χρόνια, μπήκαν στο χώρο δύο απορριμματοφόρα και μία πρέσα αυτοκινούμενη η οποία θα δέχεται τα σκουπίδια από τα απορριμματοφόρα όλης της Αθήνας και θα τα συμπιέζει, ώστε να μικραίνει ο όγκος τους.

η φορητή πρέσα του Σ.Μ.Α.

Ενέργειες που έκανε ο εργαζόμενος… 

Ο καταγγέλλων εργαζόμενος της ΔΕΗ γι΄ αυτήν την υλοποίηση του παράνομου έργου από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου μας είπε:

“Από τις 16 Μαρτίου 2016 ενημερώθηκα ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει πουληθεί στο Δήμο της Αθήνας. Επομένως, δεν ανήκει το οικόπεδο στον ΑΔΜΗΕ. Βέβαια, δεν έχω δει κανένα τίτλο ιδιοκτησίας. Μόνο από τα λεγόμενα των προϊσταμένων, που δεν έχω λόγο να μην τα πιστέψω. Έμαθα από έναν γνωστό ο οποίος θα δουλέψει με τους οικοδόμους που θα φτιάξουν το έργο, ότι η πολεοδομία δεν τους έχει δώσει άδεια να ξεκινήσουν αυτό το έργο.

Πήγα στην πολεοδομία του Αιγάλεω και πληροφορήθηκα ότι κατέθεσαν χάρτες του οικοπέδου πριν λίγες μέρες, για να βγάλουν άδεια στις 8 Ιουλίου 2016. Εν τω μεταξύ στα σχέδια που κατέθεσαν φαινόταν ένα άδειο οικόπεδο χωρίς κανένα κτίσμα. Δόλια λοιπόν, κατέθεσαν παμπάλαιο σχέδιο που δεν φαίνονται τα κτίσματα, επομένως και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Την άδεια εν τω μεταξύ που θα βγάλουν, την ήθελαν για ασφαλτόστρωση και όχι για Σ.Μ.Α (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Αμέσως μετά, έκανα αίτηση για μη έκδοση άδειας προς το Δήμο Αθηναίων, γιατί ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει Σ.Μ.Α και όχι ασφαλτόστρωση και μάλιστα σε απόσταση 20 μέτρων από τους εργαζόμενους. Έτσι, τίθεται θέμα υγιεινής των εργαζομένων. Πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου και ο φάκελος θα πάει στον ίδιο αρμόδιο που έχει και το φάκελο του Δήμου Αθηναίων.

 
Όπως φαίνεται στο δημόσιο έγγραφο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο, όταν λείπουν όλοι από την Αθήνα!!

Ο επόμενος στόχος μου ήταν να γνωστοποιήσω στις παρακείμενες εταιρείες, επιχειρήσεις, όμορους Δήμους και κατοίκους, την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α),  ώστε να τους έχουμε και αυτούς μαζί μας.

Γι΄ αυτό ενημερώθηκαν οι παρακάτω εταιρείες:

Μπισκότα Παπαδοπούλου, Κέντρο Μεταγωγών, Ο.ΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ΗΛΠΑΠ, Σύλλογος Αγίας Άννας (Εργατικές Πολυκατοικίες) και Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.

Εύλογα ερωτήματα… 

Που θα έθεταν πολλοί …αφελείς πολίτες. Τα “ζουμιά” που θα τρέχουν από την συμπίεση, θα τα απορροφά το χώμα;

Θα δημιουργηθούν αποχετεύσεις κάτω από τη πρέσα;
Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον υδροφόρο ορίζοντα;
Τις αναθυμιάσεις, τις μυρωδιές, ποιος θα τις αναπνέει; Η περιοχή είναι γεμάτη εργαζόμενους, πώς θα αντέξουν όλοι αυτοί;

Συναινεί στο οικολογικό έγκλημα της περιοχής και ο Δήμος Αιγάλεω; 

Ο καταγγέλλων μας ενημέρωσε επίσης ότι, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αιγάλεω κ. Νικόλαος Νικητάκης τον ενημέρωσε πως θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και στην ερώτηση εάν γνώριζε ότι ο Δήμος της Αθήνας θα μετέφερε τα σκουπίδια του εντός των ορίων με τον Δήμο του Αιγάλεω, του απάντησε “ναι το γνωρίζω, σε σύμπραξη με το δικό μας Δήμο, κάνει ο Δήμος Αθηναίων αυτό το έργο”. 

Θα περιμένουμε την αντίδραση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα (πρώην υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), όπως και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αλλά και της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.