28 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Γράφουν οι:
Παναγιώτης Αποστόλου
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας” 

Η ιστορία του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ του Ανδρέα Γεωργίου, αποκαλύπτει μια σειρά από παθογένειες του ευρύτερου χώρου της Δεξιάς ως προς την οικονομική κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε την 5ετία 2004-2009 και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή για πολιτικές που αφορούν τις δημόσιες δαπάνες, τις ανάγκες για κοινωνική πολιτική, ακόμη και τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται για την μείωση του χρέους από μία κοινωνία που ζει την ύφεση και ψάχνει το φως στο τούνελ!!

Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τα εγκληματικά λάθη της και γι΄ αυτό οι κατά χιλιάδες φίλοι και οπαδοί της που έχουν αποχωρήσει είτε από κομματικές θέσεις είτε από τοπικές επιτροπές είναι μια ανάμνηση του παρελθόντος. Το κόμμα των “νοικοκυραίων” έχει χάσει το στοίχημα της επικράτησης. Θα διαλυθεί όπως ακριβώς διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι τα τρέχοντα προβλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι ευνοϊκά για τον συντηρητικό λεγόμενο πολιτικό χώρο. Εν τούτοις η Νέα Δημοκρατία πριν βάλει οριστικά “λουκέτο”, μπορεί να τα αλλάξει όλα, από την στρατηγική της, μέχρι και την επικοινωνιακή της τακτική με την Κοινωνία. Οι αλλαγές που όλοι οραματίστηκαν μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έγιναν και δείχνουν την αδυναμία του κόμματος να ξεπεράσει την εποχή των Μνημονίων.

Η αντιπολίτευση που κάνει στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν της δίνει πόντους, από τη στιγμή που οι πολίτες ακόμη και σήμερα της επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης με τον Σαμαρά πρωθυπουργό.

Σε τίποτα δεν θυμίζει πια τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος, η σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα κι ενώ το κύμα των εθνικιστικών – πατριωτικών κομμάτων & κινημάτων  ανεβάζει τα ποσοστά του σε όλη την Ευρώπη, το κόμμα των Καραμανλή, Αβέρωφ, Μητσοτάκη, Έβερτ, έχει εγκλωβιστεί στο νεοφιλελεύθερο δογματισμό της.

Χίλια κομμάτια η Δεξιά. 

Σχεδόν κάθε δύο μήνες δημιουργείται και ένας πολιτικός φορέας με ψηφοφόρους από τη Δεξιά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν τελικά αυτή η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ελπίζει σε εκλογικά ποσοστά του παρελθόντος.

Μπορεί όλα αυτά τα κόμματα να της αφαιρούν πολύ μικρό αριθμό ποσόστωσης, ωστόσο μαζί με αυτόν της αφαιρούν το πολύ βασικό ποσοστό παράστασης νίκης σε πιθανές εκλογές και αυτό γιατί και η σημερινή της ηγεσία δεν έχει εκείνο το αφήγημα ώστε να πείσει τους πολίτες να την επανεκλέξουν Κυβέρνηση.

Αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να δώσει απαντήσεις ούτε στην λαθρομετανάστευση, ούτε σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, ούτε την είδαμε να συμμετέχει με ουσία στις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, για τις άδειες των καναλιών για τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Ούτε καν την έχουμε δει για τη θέση που καλείται να πάρει ακόμη και για το δημόσιο χρέος, ένα θέμα που χειρίζεται, για την τύχη του με απόλυτη ευθύνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και σε θέματα αγοράς, καθημερινότητας, ασφάλειας, προστασίας των δανειοληπτών αλλά και στην διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την προστασία του εμπορικού κλάδου, της παιδείας, του τουρισμού και του πολιτισμού είναι από ανύπαρκτη έως και δόλια κάτι που έχει εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δικαίως παραπέμπει την αναγκαστική του υπαγωγή στο τρίτο Μνημόνιο, στο γεγονός ότι η χώρα έχει πτωχεύσει από τις πολιτικές που ακολούθησαν για 4 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Τα βάρη έχουν πέσει εξ ολοκλήρου στους πολίτες, γεγονός που αναγκάζει τους ίδιους να δίνουν κύριο βάρος στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους παρά στην κοινή διαμόρφωση μιας πρότασης που θα αναγεννήσει τον συντηρητικό χώρο.

Ανίκανη η Νέα Δημοκρατία. 

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία πληρώνει τα σπασμένα από την σαρωτική λογική της λιτότητας που ακολουθούν τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ή αν θέλετε τα κόμματα της παρέας Μέρκελ και Σόϊμπλε!! Αναπόφευκτα αλλοιώνεται σε έναν μεγάλο βαθμό ο αριθμός ή το ποσοστό ομοιογένειας και κοινού πλαισίου επικοινωνίας με τον λαό.

Αυτή η περιβόητη “συμφωνία αλήθειας” μπορεί σαν φράση να ακούγεται με ενδιαφέρον από τους ψηφοφόρους αλλά τίποτα από όλα όσα διακηρύσσει εντός κι εκτός βουλής ο αρχηγός της δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τον κόσμο που αποχωρεί από το κόμμα.

Η δημιουργία δεκάδων πολιτικών σχημάτων στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς είναι αποτέλεσμα αρχικά της λογικής Σαμαρά να συμπαραταχθεί με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο με εισροή ψηφοφόρων ακόμη και άπό το Κέντρο.

Τα Μνημόνια όμως και οι σκληροί (για την καθημερινότητα των πολιτών) νόμοι που ψήφισε αλλά και η τακτική της να μην κοντράρει τους δανειστές, την έχουν φέρει σε τόσο δυσμενή θέση που το μόνο που θα την σώσει θα είναι κάποιο ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ “λάθος” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το οποίο θα εξοργίσει αφάνταστα την κοινή γνώμη.

Να γυρίσει σελίδα. 

Κι αν όλα αυτά είναι διαπιστώσεις, σαφέστατα και υπάρχουν ρεαλιστικές προτάσεις για να γυρίσει η σελίδα στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια πρώτη πρόταση η κλήση των δημιουργών όλων αυτών των μικρών σχημάτων, φορέων και κομμάτων και η ένταξη τους με οικονομική και πολιτική αυτοτέλεια. Με την δική τους αφήγηση ακόμη κι αν αυτή είναι αντιμνημονιακή. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε τα Ζάππεια, αλλά και κανένας ψηφοφόρος δεν θα δώσει “λευκή” εντολή σε ένα κόμμα που έχει απεμπολήσει την επαφή του με τους ψηφοφόρους.

Επίσης, άλλη μια σημαντική πρόταση για τη Νέα Δημοκρατία, είναι η ολοκληρωτική αλλαγή νοοτροπίας των στελεχών της και το άνοιγμα της σε όλα τα μικρά πατριωτικά σχήματα με στόχο να κρατήσει τα ηνία και την πρωτιά της με ισχυρό πατριωτικό πρόσημο και με πολιτικές που συνάδουν με την υπάρχουσα πολιτική αντίληψη.

Για την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή δεν θέλει να καταλάβει ή βολεύεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας ολοένα και σκληρότερα μέτρα και πνίγοντας και εξαφανίζοντας μεγάλες ομάδες της κοινωνίας όπως οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ., τελικά όλοι αυτοί θα επιστρέψουν στο κόμμα του το οποίο φέρει ακεραία την ευθύνη για την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος αλλά και οι διάφοροι ομιλητές της σε τηλεοπτικά πάνελ οφείλουν να σεβαστούν τον κόσμο που τόσα χρόνια τους στήριξε και να αλλάξουν την τακτική τους σε θέματα αντιπολίτευσης.

Ακούει ο Κυριάκος την Κοινωνία; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει και υποχρεούται να κάνει άνοιγμα στον σκληρό πατριωτικό χώρο και έχει την ευκαιρία καθώς η λαθρομετανάστευση και η Ισλαμοφοβία, του αφαιρούν ψήφους και του “κλέβουν” τη δυναμική σε μια χρονική στιγμή που πολλά κόμματα αυτού του χώρου διεκδικούν ακόμη και την πρωθυπουργία στις χώρες τους.

Η χθεσινή συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι και η συνάντηση Τσίπρα με τους αρχηγούς κρατών του Nότου της Ευρώπης στις αρχές του Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι τελευταίοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι έρχονται μέρες άκρατου συντηρητισμού στην Ευρώπη και είναι πανάκεια για ένα κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες της, δυνάμεις.

Το ολέθριο λάθος της Νέας Δημοκρατίας που είναι η αποχώρηση εκατοντάδων στελεχών της και η ένταξη αυτών σε μικρότερα κόμματα αλλά και η απουσία τους από τον δημόσιο διάλογο είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την συσπείρωση του χώρου και η πρόταση για ένα μεγάλο πολιτικό συνασπισμό που πολύ πιθανόν να αλλάξει τη μορφή της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και να την ξαναφέρει σε πορεία Εξουσίας!!

Μιας Νέας Δημοκρατίας, πραγματικά Νέας και όχι μιας ΝΔ της καρέκλας και της τσέπης!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.