27 Αυγούστου 2016

Θα μπορούσε ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ να αντικαταστήσουν το Α.Δ.Τ. για την έκδοση διαβατηρίων;

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Κι όμως ναι, στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δεν πραγματοποιείται η έκδοση διαβατηρίου. Μπορεί ο ΑΜΚΑ να αφορά την κοινωνική ασφάλιση δηλαδή την ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη, καθώς και ο ΑΦΜ να αφορά τη φορολογική μας δραστηριότητα, πλέον χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση του προσώπου, απαξιώνοντας έτσι τα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Μόνο ένα ανώμαλο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικά μυαλό θα χρησιμοποιούσε εκτός από τους δύο μάρτυρες και τους δύο αυτούς αριθμούς μάλιστα σε έγγραφη μορφή, όπως αναλύει το δημοσίευμα που ακολουθεί.

Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 200,000 Έλληνες πολίτες που δεν χρησιμοποιούν τον ΑΜΚΑ για προσωπικούς λόγους, ελευθερίας ή και θρησκευτικής συνείδησης, τι θα απογίνουν όλοι αυτοί; δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε χώρες μη κράτη μέλη της Ε.Ε.;

Στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.amka.gr/index.html  ο ΑΜΚΑ αναφέρεται σαν "ένα προνομιακό και έξυπνο εργαλείο στα χέρια των πολιτών μας", μάλλον θα έπρεπε να λένε "ΑΜΚΑ ένα προνομιακό και έξυπνο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων, για να σας φακελώνουμε και να σας παρακολουθούμε", "ΑΜΚΑ ο αριθμός που αντικαθιστά την Αστυνομική Ταυτότητα".

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν ένα χρόνο χωρίς ΑΜΚΑ δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την φορολογική μας δήλωση και ύστερα από πιέσεις τροποποίησαν την διαδικασία, για όσους δεν είχαν ΑΜΚΑ.

Φυσικά αναφερόμαστε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την "Αριστερή" - "προοδευτική" κυβέρνηση, που "σέβεται" τα δικαιώματα και τις "ελευθερίες" των πολιτών, είναι αυτοί οι αριστεροί που απεχθάνονται τον φασισμό, αλλά τον χρησιμοποιούν κατά κόρων και με πάθος στην καθημερινότητα τους εφαρμόζοντας τον στους άλλους, στερώντας τους το μεγαλύτερο ιδανικό την ελευθερία.

Είναι τρομακτική η γραφειοκρατία που επιβάλλουν αυτοί που λένε ότι επιδιώκουν την κατάργηση της ή μήπως τελικά στοχεύουν να μετατρέψουν το ΑΔΤ σε ένα κουρελόχαρτο ώστε να εκδώσουν την "κάρτα πολίτη";που δήθεν θα εξαλείψει την γραφειοκρατία. ΑΜΚΑ και ΑΦΜ εναντίων ΑΔΤ, ποιος λέτε να νικήσει;

Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα και δεχθούμε κι αυτό, τότε η ανωτέρω ερώτηση θα μετατραπεί σε συμπέρασμα "ΑΜΚΑ και ΑΦΜ εναντίων ελευθερίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων". 

Tι αλλάζει στην έκδοση των διαβατηρίων 

Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο πλαίσιο διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προτεινόμενο άρθρο συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής εφαρμογής της προωθούμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης και της ανάγκης διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, αφού αποτελεί μία αρκετά συχνή διοικητική διαδικασία για την καθημερινότητα του πολίτη. 

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο 

Συγκεκριμένα, αποσυνδέεται η χρήση αστυνομικής ταυτότητας από τη διαδικασία

έκδοσης διαβατηρίου, αφού για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων απαιτείται βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από δύο μάρτυρες και διασταύρωση των στοιχείων τόσο του αιτούντος όσο και των μαρτύρων, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Δημοτολόγιο» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών.
 
Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η προσκόμιση από τον αιτούντα εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ., στοιχεία που επίσης διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων σε πραγματικό χρόνο στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμοδίων για την τήρησή τους φορέων.
 
Έτσι σύμφωνα το πολυνομοσχέδιο τα παραπάνω στοιχεία, επίσης, διασταυρώνονται μέσω πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών έκδοσης σε πραγματικό χρόνο με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμόδιων για την τήρησή τους φορέων.
 
Σε περίπτωση ανηλίκου, η βεβαίωση των στοιχείων του γίνεται από έναν γονέα του ή από εκείνον που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
 
Στην ίδια περίπτωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία των περιπτώσεων (α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου. Τα στοιχεία του βεβαιούντα γονέα ή του έχοντα την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανηλίκου πιστοποιούνται.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.