16 Αυγούστου 2013

Βγήκε από την ύφεση η Ευρωζώνη... Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Αφού ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, από το βάθος της καρδιάς σε όσους και όσες γιορτάζουν την ημέρα κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω:

************************

Τάραξε τα νερά της κατάθλιψης και έδωσε δικαίωμα για χαμόγελα αισιοδοξίας η ανακοίνωση της EUROSTAT για έξοδο της Ευρωζώνης από την ύφεση…

Την ανακοίνωση πανηγύρισαν γνωστά ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά στο τεύχος που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης πανηγυρικής γιορτής της Χριστιανοσύνης, ο διευθυντής του ενημερωτικού Public Service Newsletter, Dean Carroll αναλύει και καταθέτει με σοβαρότητα την άποψή του για την «πανηγυρική» ανακοίνωση της EUROSTAT ότι η Ευρωζώνη βγαίνει από την ύφεση καθώς σημειώθηκε οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 0.3% και σε ποσοστό 0.1% για ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών-μελών. 

Μετά από 6 συνεχή αρνητικά τρίμηνα ήρθε η χτεσινή ανακοίνωση της EUROSTAT για έξοδο από την ύφεση που πρέπει να ξάφνιασε όλους εκείνους που ζούνε έξω από τις εύπορες Μητροπολιτικές φούσκες και τους εύπορους αγροτικούς θύλακες.

Δεν μετράει τίποτε το γεγονός ότι το ΔΝΤ προβλέπει επίπεδα ανεργίας του 25% στην Ισπανία, (για την Ελλάδα δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο ο κ Carroll) ενώ εκατομμύρια αποφοίτων θα παραμένουν άνεργοι και εκατομμύρια από ανειδίκευτους εργαζόμενους θα απασχολούνται με συμβόλαια ‘μηδενικής δέσμευσης απασχόλησης’ σε επίπεδα ελάχιστου ορίου αμοιβής. 

Καταστήματα και Δημόσια κτίρια, που αποτελούν την καρδιά πολλών πόλεων, κλείνουν  με επικίνδυνες ταχύτητες και βιομηχανικά κέντρα έχουν μεταβληθεί σε «πόλεις φαντάσματα»

Αμέτρητες οικογένειες επιβιώνουν με όσα  τους παρέχουν «Τράπεζες τροφίμων» ενώ το κόστος μεταφοράς – και το κόστος καυσίμων - αυξάνεται σε απαγορευτικά για το μέσο πολίτη επίπεδα. 

Όλα αυτά, όμως, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν  αφού η EUROSTAT ανακοίνωσε ότι η ύφεση τερματίστηκε… 

Λέει  και άλλα το άρθρο του Dean Carroll και μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εάν επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο ΕΔΩ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.