16 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: Οι χριστιανοί στο στόχαστρο των ισλαμοφασιστών.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπήρξαν πιστοί σύμμαχοι του Χίτλερ, σχηματίζοντας την μεγαλύτερη δύναμη SS της ναζιστικής Γερμανίας, με απίστευτες σφαγές στο ενεργητικό τους.


ΑΙΓΥΠΤΟΣ: «Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε χριστιανοί» 

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης - Π.Σταφυλά 

Η βίαια καταστολή των «Αδελφών Μουσουλμάνων» (που επιθυμούν την ισλαμοποίηση του δημόσιου βίου) από την παρούσα μεταβατική κυβέρνηση (που εκφράζει τους οπαδούς ενός κοσμικού κράτους) έχει ως αποτέλεσμα την μετακύλιση της βίας εις βάρος των χριστιανών. Ο αιγύπτιος αρχηγός της «Αλ Κάιντα» -μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν-, Ayman al Zawahiri, σε 15λεπτο ηχογραφημένο μήνυμά του στις αρχές του μήνα, είχε στοχοποιήσει τους κόπτες ως συνεργούς στη συνομωσία ανατροπής του Μόρσι (USA TODAY,15/08/13).

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CBN στο Κάιρο, Gary Lane, υπάρχει άνωθεν εντολή από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» να σκοτώνουν τους χριστιανούς όπου τους βρίσκουν.

Ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών χριστιανών είναι ανεξακρίβωτος και γίνεται λόγος για γενίκευση του αντιχριστιανικού μένους.Τις προηγούμενες ημέρες, μια μικρή εκτελέστηκε καθώς έβγαινε από το κατηχητικό.

Σήμερα, το γαλλικό «Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας», καταγέλλει ότι κόπτης ταξιτζής σφαγιάστηκε από ισλαμιστές που διέκριναν το σταυρό που είχε σαν φυλαχτό στο αυτοκίνητό του ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα. Αναφέρεται επίσης απαγωγή κληρικού και της συζύγου του στο Αssiout.

Πολλοί Κόπτες, όπως και στο παρελθόν, προετοιμάζουν τη φυγή τους. Σε 9 επαρχίες οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ σε 4 απ’αυτές , η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.Πρόκειται για τις επαρχίες Αssiut,Fayoum,Minya,Sohag όπου υπάρχουν μεγάλες χριστιανικές κοινότητες. Ενδεικτικό της διακοινοτικής έντασης μεταξύ σουννιτών μουσουλμάνων και κοπτών που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο εδώ και δεκαετίες όπως υποστηρίζουν κόπτες στην Guardian είναι το περιστατικό που δημοσιοποιεί το Αssociated Press : « Σ’ένα χωριό της επαρχίας Minya στην Άνω Αίγυπτο, δημιουργήθηκε μια διένεξη την τελευταία εβδομάδα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για ένα φιλοστρατιωτικό τραγούδι που ακουγόταν σε ένα καφέ εστιατόριο.

Την επομένη, χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Μόρσι λεηλάτησαν σπίτια και μαγαζιά κοπτών.Στο Κάιρο τις τελευταίες ημέρες κάθε επιχείρηση ή ιδιοκτησία χριστιανού έγινε στόχος των Aδελφών μουσουλμάνων». Η βελγική La Libre(15/08/13) με τίτλο «Στοχοποιούνται οι χριστιανοί της Αιγύπτου», μιλάει για πόλεις-φαντάσματα και φοβισμένες οικογένειες: «Δύο ημέρες συνεχόμενων επιθέσεων των ισλαμιστών κατά δεκάδων εκκλησιών και οικογενειών. Οι κόπτες ζουν με το φόβο των ανατιποίνων. Κανείς δεν τολμάει να βγει έξω, εξομολογείται στο ΑFP ο Μάρκος, ένας 27χρονος αιγύπτιος μηχανικός».

Όμως, οι οπαδοί του Μόρσι δεν αρκούνται στις επιθέσεις εναντίον των κοπτών, αλλά λεηλατούν, πυρπολούν και καταστρέφουν εκκλησίες, σπίτια, μοναστήρια, ορφανοτροφεία, σχολεία και μαγαζιά που ανήκουν σε κόπτες προκαλώντας αναίτια τον πανικό, υλικές απώλειες και καταστροφές.

«Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε χριστιανοί» ανακοίνωσε την Πέμπτη, η κοπτική Ένωση Νεολαίας «Μaspera». Αυτά αναφέρονται στο μακροσκελές άρθρο της USA TODAY (15/08/13) που είναι αφιερωμένο στον απινή διωγμό της μειονότητας που αριθμεί επισήμως το 10% του πληθυσμού και είναι η μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα σε όλη τη Μέση Ανατολή με 8.000.000 -10.000.000 πληθυσμό.

Το Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας επικαλούμενο και το Αsia news αναφέρει ότι τα αραβόφωνα blogs των κοπτών μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 40 ιδρύματα τους χτυπήθηκαν και 17 εκκλησίες πυρπολήθηκαν από τα τελευταία έκτροπα. Όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena περισσότεροι από 80 οπαδοί του Μόρσι θα λογοδοτήσουν για την πυρπόληση εκκλησιών σε στρατοδικεία στην περιοχή του Σινά.

To ειδησεογραφικό CBN δια του ανταποκριτή του Gary Lane, δημοσιεύει κατάλογο των καταγεγραμμένων κατεστραμμένων ναών: 

Εκκλησία του 4ου αι. στην Άνω Αίγυπτο 
Εκκλησία της Παναγίας και του Αβραάμ, Daljan, Μίνια 
Εκκλησία αγίου Μηνά, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια 
Εκκλησία αγίου Γεωργίου, ναός κοπτικής αρχιεπισκοπής στο Sohag 
Εκκλησία της Παναγίας, Ναζλάχ, Φαγιούμ 
Ελληνική εκκλησία, Σουέζ (κάηκε) 
Κέντρο Νεότητας Κοπτών «Maspera »,Μίνια 
Γυναικεία Μονή του Καλού Ποιμένα , Σουέζ 
Βιβλική Εταιρεία, Φαγιούμ 
Εκκλησία Αγίου Μαξίμου,45η οδός, Αλεξάνδρεια 
Εκκλησία Αγίου Θεοδώρου, Φαγιούμ 
Εκκλησία Παναγίας, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια 
Καθολική εκκλησία Αγίου Μάρκου, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια 
Εκκλησία Ιησουιτών, Αμπού Χιλάλ Κεμπλί, Μίνια 

To CNN, μεταδίδει σήμερα δηλώσεις του κόπτη επισκόπου στο Λονδίνο, ο οποίος μιλάει για καταστροφή 50 ναών από την Τετάρτη, ενώ το ίδιο πρακτορείο αποκαλύπτει ότι οι ισλαμιστές εισβάλλουν σε βιβλιοπωλεία χριστιανικά και καίνε όλα τα βιβλία. Ο κόπτης επίσκοπος Άγγελος, εκτιμά ότι οι κόπτες απαριθμούν το 15% με 20% του πληθυσμού, κάτι που επιβεβαιώνουν ακόμα και αιγύπτιοι μουσουλμάνοι της διασποράς. 

Σύμφωνα με το RIA NOVOSTI, ο στρατηγός και Υπουργός Άμυνας, Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσσι, διέταξε την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων εκκλησιών με χρηματοδότηση από το Ταμείο του Στρατού.

Τέλος, οφείλει ο έλληνας Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα του CBN news που φέρει ελληνική εκκλησία στο Σουέζ να έχει καεί. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.