13 Αυγούστου 2013

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ και ο Χάρος της μνημονιακής πολιτικής ζωής.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨Ο Χάρος  έστησε παγανιά εδώ στην μικρή  μας γειτονιά και τώρα τρέχει και  ξεπουλάει τα σήμαντρα του άδη...¨¨ 

Ημέρες κατοχής ζει η πατρίδα μας, με τους υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης να αδιαφορούν πλήρως με τις τραγικές καταστάσεις που ζει η κοινωνία μας. Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, τα αιτήματα των συμπολιτών μας στα επισιτιστικά προγράμματα των διαφόρων οργανώσεων, ολοένα και αυξάνονται, οι οποίες αναγκάζονται να θέσουν κριτήρια για τη διανομή τροφίμων. 

Η πρόσφατη εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού κάλυψε τις ανάγκες 400 οικογενειών ωστόσο 120 έμειναν εκτός καθώς τα χρήματα της  χορηγίας δε έφτασαν για όλους, με αποτέλεσμα να δίνουν προβάδισμα στις οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης. defencenet.gr 

Αν πάμε ένα χρόνο πριν, ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος σε προεκλογικές συνεντεύξεις του μας "πουλούσε" μεταξύ των άλλων και βαρύγδουπους τίτλους, όπως   τους  πολλαπλασιαστές ανάπτυξης!!

Τι είναι ρε παιδιά αυτό το φρούτο ρωτούσα τους φίλους μου? Και αυτοί προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν μέσα από την βιβλιογραφία της οικονομετρίας περί αυτού του όρου.

Τζάμπα όμως γιατί σε λίγο καιρό το κατανοήσαμε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο όλοι οι Έλληνες, όταν είδαμε τους πολλαπλασιαστές  και τους εκφραστές τους να ενεργούν με το πιο ανάλγητο τρόπο πολλαπλασιάζοντας τα μεγέθη των αυτοκτονιών, των λουκέτων, της ανεργίας, της εγκληματικότητας κ.α

Θα μείνουμε όμως σε έναν ιδιαίτερο πολλαπλασιαστή που ενεργούσε αθόρυβα και διαχρονικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αυτόν της υποτίμησης και της απαξίωσης της Ελληνικής κοινής γνώμης. Ουσιαστικά αναφερόμασθε στην διαπόμπευση της ανθρώπινης κοινής λογικής δηλ. του κοινού νου που πολλές ταυτιζόταν με το εθνο- κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον που προσβαλλόταν βάναυσα μέσα από πολιτικά  γεγονότα και συγκυρίες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με χειροπιαστά δείγματα παλινωδιών.

Αυτός ο πολλαπλασιαστής της απαξίωσης με όλα τα συνεπακόλουθα του  φαίνεται να άπτεται των ορίων της εσχάτης προδοσίας που μπορεί να ενεργηθεί εναντίον κάποιου Έθνους.

Σημειολογικά θα σταθούμε σε κάποια γεγονότα τα οποία τοποθετούμενα σε κάποια χρονική  σειρά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της απαξίωσης της κοινής λογικής. 

¨Το Wikilieaks προκαλεί σεισμό στο ελληνικό πολιτικό κι επιχειρηματικό σύστημα, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη... παραμιλάει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα μας.

Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται  η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών... των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007! 

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο! 


Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο! 

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή. 

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ. 

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. 

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας ¨¨ ΠΗΓΗ  planet- greecce Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012. 

Όλα αυτά θα έπρεπε σαν γεωλογικά δεδομένα από ετών να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν ( και όχι σαν διαρροές μέσω ξένων) ώστε να είναι σε γνώση της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Όμως τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έγινε η περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» έπαιξε αυτή σημαίνοντα και καθοριστικό ρόλο σε αυτά που ακολούθησαν σε βάρος μας  ενώ αντίθετα  μία διαφορετική παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία των αγορών και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, το olympia.gr η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το planet-greece κλπ.

Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

Πάμε όμως παρακάτω. Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ, μετά την ορκωμοσία του, στην ¨φίλη¨ χώρα της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2013 συνοδεύεται με γριφώδεις δηλώσεις ¨πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδος με την Τουρκία¨.

Λίγες ημέρες μετά, τον Αύγουστο του 2013 στο επίσημο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού και θιασώτη ¨¨των πολλαπλασιαστών ανάπτυξης¨¨ έχουμε δηλώσεις αποκαλυπτικές. Έτσι αντί να ακούσει πρώτα ο Ελληνικός Λαός τα καλά νέα και να "χαρεί", ακούνε πρώτα τα Αμερικανάκια ότι "βρήκαμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα". 

¨Κατά τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας αριθμούς είπε ότι κατά τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται σε 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες (που  μετέφερε το Capital.gr) ο κ. Σαμαράς επισήμανε  ότι το σύνολο του εν λόγω δυναμικού  που κρύβεται συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο (προφανώς σε διαφορετικές λεκάνες, δηλαδή Κύπρος, Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας) μπορεί να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια. Η αποκάλυψη του κ. Σαμαρά αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένο ότι η Ελλάδα αναμένει – θεωρητικά μέχρι το τέλος του έτους – τα αποτελέσματα των σεισμικών καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του 2013 από τη Νορβηγική PGS (που αφορά σε διαφορετική λεκάνη σε σχέση με τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα). ¨ 
ΠΗΓΗ Capital.gr

Άραγε αυτά που ανακοινώσατε στους  Αμερικάνους τα είπατε και στους κατεξοχήν δανειστές μας Γερμανούς? Τα γνωρίζουν και οι γείτονες μας Τούρκοι?

Λοιπόν ας μην  δουλευόμασθε!! εδώ και χρόνια η γεωδυναμική ανάλυση δορυφορικών  δεδομένων έδωσε στους φίλους, στους γείτονες αλλά και στους  δανειστές και τοκογλύφους της δύσμοιρης πατρίδας μας όλα εκείνα τα στοιχεία για να απεργασθούν ευρύτερα γεωπολιτικά πλάνα μέσω της οικονομικής καταδυνάστευσης λαών.

Έπρεπε ρε ξευτιλισμένοι να πεινάσει πρώτα  ο Ελληνικός Λαός και μετά να σκεφτείτε  ότι η μικρή Ελλάδα κατέχει  τα μεγαλύτερα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα στην Δυτική Ευρώπη ακόμα μάλιστα και τα high tech μέταλλα η τις σπάνιες γαίες? 

Όλη αυτή η  διαχρονική πολιτική ολιγωρία και απιστία  των χρόνων της μεταπολίτευσης  συγκέντρωσε πάνω στον ενεργειακό πλούτο της πατρίδας μας ένα ετερόκλητο πλήθος αντικρουόμενων συμφερόντων που το καθένα διεκδικεί για την πάρτη του το σύνολο του θησαυρού μας ως να μην υφίσταται Ελληνικό Έθνος. Και φαίνεται να θέλουν να τον διεκδικήσουν  με οποιοδήποτε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Τώρα που  το μυστικό γνωστοποιήθηκε ¨τοις πάσι¨, να είσθε σίγουροι ότι έρχονται και τα πολεμικά γεράκια για να αρπάξουν τα κομμάτια τους!! Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πρωτοπάρει?

Τελικά αυτό που σχεδιάσθηκε με την συνεργεία των δανειστών μας είναι μία στρατηγική πολιτική που οδηγεί την πατρίδα μας στα δόντια του Χάρου!!

ΟΧΙ δεν θα μας μασήσουν τα δόντια του Χάρου!!! Γιατί το γένος της πονεμένης  Ρωμηωσύνης έχει προστάτη και σε αυτήν την περίπτωση και είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ μας, η  επονομαζόμενη ΠΑΝΑΓΙΑ του ΧΑΡΟΥ. Και μάλιστα εδώ είναι και το παράξενο γεγονός ότι αυτή η ιδιαίτερη  ΠΑΝΑΓΙΑ μας βρίσκεται στους Λειψούς των Δωδεκανήσων, κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της ΑΟΖ μας, καθορίζοντας μάλιστα την γραμμή της Υφαλοκρηπίδας μας σε άμεση γειτνίαση με τα γεωλογικά αντίκλινα που περικλείουν τον αναφαίρετο Εθνικό Ενεργειακό πλούτο μας.

¨Βρισκόμαστε στα 1600 μ.Χ. Μοναχοί από την Ιερή Μονή της Πάτμου φτάνουν στη Λειψώ της Δωδεκανήσου και χτίζουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Χωριό το εξωμονάστηρο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ». 

Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της "Παναγίας του Χάρου". 

Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά το Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου».

Πλήθος προσκυνητών έρχονται στις 23 Αυγούστου, για να κλίνουν το γόνυ μπροστά στην εικόνα του θαύματος με το ακόλουθο ιστορικό:

Τον Απρίλιο  του 1943 η ευσέβεια μιας κοπέλας τοποθέτησε στην εικόνα άσπρους κρίνους. Αυτοί  ξεράθηκαν, όπως ήταν φυσικό. Μα ξαφνικά  τον Ιούλιο οι αποξηραμένοι κρίνοι άρχισαν παράδοξα να αποκτούν χυμούς και μάλιστα όσο πλησίαζε η γιορτή της 23ης Αυγούστου έφτασαν να βγάζουν μπουμπούκια μοσκομύριστα, ολοκληρωμένα την ημέρα του Πανηγυριού της. 

Το θαύμα αυτό πραγματοποιείται από τότε μέχρι σήμερα. Και προσφέρεται ως ευλογία της Παναγίας του Χάρου σε κάθε προσκυνήτρια ψυχή, αλλά συγχρόνως και ως «σημείον αντιλεγόμενον.¨
ΠΗΓΗ Παντοκράτωρ.

Αν κάποιοι δεν νοιάζονται για τις επερχόμενες γενιές των  Ελλήνων και φαίνεται να τις οδηγούν  στο στόμα του Χάρου της παγκοσμιοποίησης, υπάρχει η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ και η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ του Γένους των Ρωμηών με την Επονομασία ΠΑΝΑΓΙΑ του ΧΑΡΟΥ για να οδηγήσει τους άπληστους λεηλατητές της Δύσης  στην κοιλιά του Άδη που η ΣΤΑΥΡΩΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ μας  τον νίκησε . Άλλωστε η σημειολογία αυτού του Αγιογραφικού θέματος αυτό καταδεικνύει.

Αυτή η ΠΑΝΑΓΙΑ έχει ετοιμάσει και τα κόλλυβα των γειτόνων μας Αγαρηνών που τόσα χρόνια μας έχουν ¨¨πρήξει ¨¨με τον δήθεν τσαμπουκά τους στο Αιγαίο.

Φυσικά δεν ξεχνάει  και τους εκκλησιομάχους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου μας ευχόμενοι φιλανθρώπως υπέρ αυτών έστω και την ύστατη στιγμή "Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς υμών, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά, καὶ καλὴν ἀπολογίαν τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα.¨

Αυτό όμως δεν μας  στερεί το δικαίωμα να απαιτήσουμε εκ μέρους των πολιτικών μας να λογοδοτήσουν για το σύνολο των πράξεων τους με κορυφαία εκείνη την στιγμή που αποτύπωσε η τηλεοπτική κάμερα στην  γραφική παραλία του ακριτικού Καστελλόριζου στο διάγγελμα της επαίσχυντης εισόδου μας στο τοκογλυφικό μηχανισμό των μνημονίων.

Αυτός ο ιστορικός κύκλος πρέπει να κλείσει από εκεί που ξεκίνησε.

Η μνημονιακή πολιτική του Χάρου οφείλει να λογοδοτήσει  από το ηρωικό Καστελλόριζο ενώπιον  της Ελεύθερης Ελλάδος.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.