Στις 4 Ιουλίου του 2013 σε μία γεωπολιτική προσέγγιση των τεκταινομένων με τον τίτλο ... ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... τονίζαμε:
¨Όλος νεοποχίτικος θίασος επί της Πλανητικής θεατρικής σκηνής. Τα στρατηγικά πιόνια στις θέσεις τους περιμένουν με αγωνία την έναρξη του παγκόσμιου αιματοκυλίσματος. Άραγε το υφιστάμενο πολιτικό δυναμικό της χώρας μας προετοιμάζεται για την γεωπολιτική καταιγίδα που τυχόν θα ενσκήψει σαν τυφώνας στην περιοχή μας?
Σε ένα μη απίθανο σφράγισμα των στενών του Σουέζ θα μπορέσουν να διαχειρισθούν την γεωπολιτική αυτή ανατροπή? Τα φρέσκα γεγονότα στην Αίγυπτο και οι προθέσεις του Μόρσι αυτό πιθανώς δείχνουν. Η πρόθεση του Μόρσι, ήταν να δώσει σχεδόν αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης στην διώρυγα του Σουέζ στο Κατάρ Μάλιστα προωθούσαν μέσω του Κατάρ, την δημιουργία στην διώρυγα μία “ανεξάρτητης ζώνης” με δικούς της νόμους.
Όμως ας φύγουμε από την φλεγόμενη Μέση Ανατολή και να έρθουμε στην εγγύς με εμάς Καθ Υμάς Ανατολή, εδώ κοντά μας στον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ, κοινώς στα στενά των Δαρδανελίων.
Μήπως και εδώ ένας άλλος τύπος παρεμφερής σαν τον Μόρσι με ίδιο ιδεολογικό-πολιτικό υπόστρωμα δεν προανήγγειλε πριν λίγο καιρό το άνοιγμα μιας νέας τεχνητής διώρυγας στην Ανατολική Θράκη για να διασώσει τάχα δήθεν το οικολογικό περιβάλλον του Βοσπόρου και να αποτρέψει τυχόν ναυτικά ατυχήματα μέσα στα στενά του, ερχόμενος κατάφωρα σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις!!
Ποιοί λοιπόν σκοτεινοί σχεδιασμοί κρύβονται με φτηνές δικαιολογίες πίσω από το πιθανό και παράνομο σφράγισμα των δύο αυτών γεωπολιτικών ναυτικών αξόνων- διαδρόμων της λεκάνης της Μεσογείου?¨
Ένα μήνα μετά τα πραγματικά γεγονότα μας προσγειώνουν σε μία σκληρότερη πραγματικότητα.
Α. Αύγουστος 12, 2013.
¨Έχουμε εμπρός μας- την προοπτική ενός πανάρχαιου ονείρου: το όνειρο ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου. Βλέπουμε αυτό το γιγάντιο όνειρο, το κοινό όνειρο: τα Ηνωμένα Αραβικά Κράτη. Και το κράτος Ηνωμένα Αραβικά Κράτη θα γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του Αλλάχ.¨
Πηγή ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Β. Αύγουστος 13, 2013
¨Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισπανίας και Βρετανίας για τα στενά του Γιβραλτάρ…
Το Λονδίνο απειλεί να μηνύσει τη Μαδρίτη επειδή έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα της με το Γιβραλτάρ -το οποίο βρίσκεται μεν στην Ιβηρική χερσόνησο, αλλά ανήκει στη Βρετανία ¨ πηγή
Κάποιοι κύκλοι φαίνεται εκ του μηδενός να προσπαθούν να δημιουργήσουν ασφυξία στο τρίτο στρατηγικό πέρασμα της λεκάνης της Μεσογείου. Ίσως γιατί από εκεί αργότερα θα κατεβαίνουν πολεμικοί στόλοι με άφιξη στα νερά της Μεσογείου!!
Γ. Αύγουστος 15, 2013
¨Η Αίγυπτος φλέγεται, η Συρία ζει τον τρίτο χρόνο αιματοκυλίσματος, η Τουρκία συνταράσσεται... Οι νεκροί στην Αίγυπτο ξεπερνούν τις 2.500 παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί 580 νεκρών και σε αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετοί στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας... Η αποτυχία των ΗΠΑ να διαχειριστεί την Αραβική Άνοιξη είναι μνημειώδης. Αυτό είναι η "καλή" εκδοχή. Η κακή είναι να βρίσκονται οι ΗΠΑ πίσω από όλο αυτό το χάος που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια όλης της περιοχής.¨
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr
Όλα αυτά τι δείχνουν και τι φέρνουν?
Πίσω από την θεωρία της δήθεν ¨σύγκρουσης Πολιτισμών και Θρησκειών¨, πίσω από τον στρατηγικό έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου και πίσω από την διασφάλιση των ενεργειακών ροών κρύβεται κάτι ποιο σπουδαίο για τις ονειρώξεις των νεοποχιτών. Και αυτό είναι η ανατροπή με κάθε μέσον των απ αιώνος πνευματικών σταθερών αξιών των περιοχών που περικυκλώνουν την κοιτίδα του πολιτισμού που είναι η λεκάνη της Μεσογείου.
Σήμερα η προσωπική μας ευαισθησία σε συνεργασία με μοντέλα διαχείρισης κρίσεων και ανεξάρτητη γεωπολιτική ανάλυση μας κατευθύνουν σε μία συγκεκριμένη περιοχή με ανυπολόγιστη παγκόσμια διαχρονική αξία. Και αυτή η περιοχή είναι η περιοχή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά με τον Οφθαλμό της Ορθοδοξίας που διαθέτει και είναι η Ιερά Μονή της Αγίας και Πάνσοφου Αικατερίνης.
Μέσα από την ατμοσφαιρική διαύγεια και την καθαρότητα των δορυφορικών λήψεων η Σιναϊτική Χερσόνησος προβάλλεται σαν μια τριγωνική γρανιτώδη γέφυρα εικοσιτεσσάρων χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων ανάμεσα σε δύο Ηπείρους, την Αφρική και την Ασία. Καθώς περιβάλλεται από τρεις θάλασσες, τη Μεσόγειο, την Ερυθρά και τον Κόλπο της Άκαμπα, αποτελεί τη συντομότερη δίοδο από την Ευρώπη προς την Ινδία και την Άπω Ανατολή. Κατέχοντας στρατηγική θέση ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, λειτούργησε από την αρχαιότητα ως ένα στρατηγικό σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, και κυρίως σαν πνευματικό σημείο όπου ο Θεός διάλεξε για να δώσει στην ανθρωπότητα το Νόμο Του.
Στο χώρο αυτό του Νοτίου Σινά υφίσταται με διηνεκή επί δέκα επτά αιώνες παρουσία πνευματικής και πολιτιστικής παραδόσεως και διαφυλάξεως των προσκυνημάτων η Ιερά Μονή Σινά, και η τιμή που αποδίδει στην Πάνσοφο Αγία Αικατερίνη.
Στον τόπο ακριβώς αυτό όπου ο Μωυσής είδε το όραμα της Αγίας Βάτου ενώ ποίμαινε τα πρόβατα του Ιοθώρ, στους πρόποδες του ίδιου όρους στην κορυφή του οποίου ο Θεός του παρέδωσε αργότερα και το Νόμο, ευρίσκεται η Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, το αρχαιότερο εν λειτουργία Χριστιανικό μοναστικό καθίδρυμα με αδιάσπαστη ζωή 1700 σχεδόν χρόνων.
Από τους ελληνορωμαϊκούς χρόνους έως σήμερα διατηρείται εδώ αναλλοίωτος ο οικουμενικός ελληνορθόδοξος χαρακτήρας της Μονής, καθώς δεν έχει γνωρίσει ποτέ σοβαρή καταστροφή ή βίαιη αλλαγή στην ταυτότητα του έμψυχου δυναμικού της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου