19 Αυγούστου 2013

Αντίχριστες γεωπολιτικές προθέσεις και Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο Θεοβάδιστο Όρος του Σινά.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στις 4 Ιουλίου του 2013 σε μία γεωπολιτική προσέγγιση των  τεκταινομένων με τον τίτλο ... ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... τονίζαμε:
¨Όλος νεοποχίτικος θίασος επί της Πλανητικής θεατρικής σκηνής. Τα στρατηγικά πιόνια στις θέσεις τους περιμένουν με αγωνία την έναρξη του παγκόσμιου αιματοκυλίσματος. Άραγε το υφιστάμενο πολιτικό δυναμικό της χώρας μας προετοιμάζεται για την γεωπολιτική καταιγίδα που τυχόν θα ενσκήψει σαν τυφώνας στην περιοχή μας?

Σε ένα μη απίθανο σφράγισμα  των στενών του Σουέζ θα μπορέσουν  να διαχειρισθούν την γεωπολιτική αυτή ανατροπή? Τα φρέσκα γεγονότα στην Αίγυπτο και οι προθέσεις του Μόρσι αυτό πιθανώς δείχνουν. Η πρόθεση του Μόρσι, ήταν να δώσει σχεδόν αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης στην διώρυγα του Σουέζ στο Κατάρ Μάλιστα προωθούσαν μέσω του Κατάρ, την δημιουργία στην διώρυγα μία “ανεξάρτητης ζώνης” με δικούς της νόμους.
Όμως ας φύγουμε από την φλεγόμενη Μέση Ανατολή και να έρθουμε στην εγγύς με εμάς Καθ Υμάς Ανατολή, εδώ κοντά μας στον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ, κοινώς στα στενά των Δαρδανελίων.


Μήπως και εδώ ένας άλλος τύπος παρεμφερής σαν τον Μόρσι με ίδιο ιδεολογικό-πολιτικό υπόστρωμα δεν προανήγγειλε πριν λίγο καιρό το άνοιγμα μιας νέας τεχνητής διώρυγας στην Ανατολική Θράκη για να διασώσει τάχα δήθεν το οικολογικό περιβάλλον του Βοσπόρου και να αποτρέψει τυχόν ναυτικά ατυχήματα μέσα στα στενά του, ερχόμενος κατάφωρα σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις!! 

Ποιοί λοιπόν σκοτεινοί σχεδιασμοί κρύβονται με φτηνές δικαιολογίες πίσω από το πιθανό και παράνομο σφράγισμα των δύο αυτών γεωπολιτικών ναυτικών αξόνων- διαδρόμων της λεκάνης της Μεσογείου?¨

Ένα μήνα μετά τα πραγματικά γεγονότα μας προσγειώνουν σε μία σκληρότερη πραγματικότητα. 

Α. Αύγουστος 12, 2013.

¨Έχουμε εμπρός μας- την προοπτική ενός πανάρχαιου ονείρου: το όνειρο ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου. Βλέπουμε αυτό το γιγάντιο όνειρο, το κοινό όνειρο: τα Ηνωμένα Αραβικά Κράτη. Και το κράτος Ηνωμένα Αραβικά Κράτη θα  γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του Αλλάχ.¨
Πηγή ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ 

Β. Αύγουστος 13, 2013 

¨Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισπανίας και Βρετανίας για τα στενά του Γιβραλτάρ…

Το Λονδίνο απειλεί να μηνύσει τη Μαδρίτη επειδή έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα της με το Γιβραλτάρ -το οποίο βρίσκεται μεν στην Ιβηρική χερσόνησο, αλλά ανήκει στη Βρετανία ¨ πηγή 

Κάποιοι κύκλοι φαίνεται εκ του μηδενός να προσπαθούν να δημιουργήσουν ασφυξία στο τρίτο στρατηγικό πέρασμα της λεκάνης της Μεσογείου. Ίσως γιατί από εκεί αργότερα θα κατεβαίνουν πολεμικοί στόλοι με άφιξη στα νερά της Μεσογείου!! 

Γ. Αύγουστος 15, 2013 

¨Η Αίγυπτος φλέγεται, η Συρία ζει τον τρίτο χρόνο αιματοκυλίσματος, η Τουρκία συνταράσσεται... Οι νεκροί στην Αίγυπτο ξεπερνούν τις 2.500 παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί 580 νεκρών και σε αυτούς περιλαμβάνονται και αρκετοί στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας... Η αποτυχία των ΗΠΑ να διαχειριστεί την Αραβική Άνοιξη είναι μνημειώδης. Αυτό είναι η "καλή" εκδοχή. Η κακή είναι να βρίσκονται οι ΗΠΑ πίσω από όλο αυτό το χάος που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια όλης της περιοχής.¨
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr 

Όλα αυτά τι δείχνουν και τι φέρνουν? 

Πίσω από την θεωρία της δήθεν ¨σύγκρουσης Πολιτισμών και Θρησκειών¨, πίσω από τον στρατηγικό έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου και πίσω από την διασφάλιση των ενεργειακών ροών κρύβεται κάτι ποιο σπουδαίο για τις ονειρώξεις των νεοποχιτών. Και αυτό είναι η ανατροπή με κάθε μέσον των απ αιώνος πνευματικών  σταθερών αξιών των περιοχών που περικυκλώνουν  την κοιτίδα του πολιτισμού που είναι η λεκάνη της Μεσογείου. 

Σήμερα η προσωπική μας ευαισθησία σε συνεργασία με μοντέλα διαχείρισης κρίσεων και ανεξάρτητη γεωπολιτική ανάλυση μας κατευθύνουν σε μία συγκεκριμένη περιοχή με ανυπολόγιστη παγκόσμια διαχρονική αξία. Και αυτή η περιοχή είναι η περιοχή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά  με τον Οφθαλμό της Ορθοδοξίας που διαθέτει και είναι η Ιερά Μονή της Αγίας και Πάνσοφου Αικατερίνης.

Μέσα από την ατμοσφαιρική διαύγεια και την καθαρότητα των δορυφορικών λήψεων η Σιναϊτική Χερσόνησος προβάλλεται σαν μια τριγωνική γρανιτώδη γέφυρα εικοσιτεσσάρων χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων ανάμεσα σε δύο Ηπείρους, την Αφρική και την Ασία. Καθώς περιβάλλεται από τρεις θάλασσες, τη Μεσόγειο, την Ερυθρά και τον Κόλπο της Άκαμπα, αποτελεί τη συντομότερη δίοδο από την Ευρώπη προς την Ινδία και την Άπω Ανατολή. Κατέχοντας στρατηγική θέση ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, λειτούργησε από την αρχαιότητα ως ένα στρατηγικό σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, και κυρίως σαν πνευματικό σημείο όπου ο Θεός διάλεξε για να δώσει στην ανθρωπότητα το Νόμο Του. 

Στο χώρο αυτό του Νοτίου Σινά υφίσταται με διηνεκή επί  δέκα επτά αιώνες παρουσία πνευματικής και πολιτιστικής παραδόσεως και διαφυλάξεως των προσκυνημάτων η Ιερά Μονή Σινά, και η τιμή που αποδίδει στην Πάνσοφο Αγία Αικατερίνη.

 Στον τόπο ακριβώς αυτό όπου ο Μωυσής είδε το όραμα της Αγίας Βάτου ενώ ποίμαινε τα πρόβατα του Ιοθώρ, στους πρόποδες του ίδιου όρους στην κορυφή του οποίου ο Θεός του παρέδωσε αργότερα και το Νόμο, ευρίσκεται η Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, το αρχαιότερο εν λειτουργία Χριστιανικό μοναστικό καθίδρυμα με αδιάσπαστη ζωή 1700 σχεδόν χρόνων. 

Από τους ελληνορωμαϊκούς χρόνους έως σήμερα διατηρείται εδώ αναλλοίωτος ο οικουμενικός ελληνορθόδοξος χαρακτήρας της Μονής, καθώς δεν έχει γνωρίσει ποτέ σοβαρή καταστροφή ή βίαιη αλλαγή στην ταυτότητα του έμψυχου δυναμικού της. 

Οι Σιναΐτες Πατέρες, από την ύστερη αρχαιότητα έως  σήμερα, διακονούν αδιάλειπτα μία  παράδοση φιλανθρωπίας, ασκήσεως και  προσευχής.

Ο θρησκευτικός και ευρύτερα πνευματικός, πολιτιστικός της χαρακτήρας και η φιλανθρωπική της δραστηριότητα έχουν προσδώσει στην Ιερά Μονή Σινά ιδιαίτερη ακτινοβολία, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς των πιστών όχι μόνο του Χριστιανικού Κόσμου, αλλά  και του Ιουδαϊσμού, και του Μωαμεθανισμού.

Οι Σιναίτες  Πατέρες είναι αφιερωμένοι στην προστασία της μεγάλης Σιναϊτικής Παραδόσεως, των Προσκυνημάτων, των Μνημείων της και των Μετοχίων της στην Αίγυπτο και τον διεθνή χώρο. Με τον τρόπο αυτό, δια μέσου των αιώνων, διατηρείται ο χώρος αυτός ως ένας ιερός βιβλικός τόπος, όπου μέχρι σήμερα το νόημα των γεγονότων της Νομοδοσίας και όλης της Παλαιάς Διαθήκης, φωτίζεται και ερμηνεύεται με την εποχή της Καινής Διαθήκης στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, την τιμή προς τη Θεοτόκο, και όλους τους Αγίους, ιδίως δε προς την Αγία και Πάνσοφο Αικατερίνη.

Ιδιαιτέρως  η Σιναϊτική Βιβλιοθήκη και το Σιναϊτικό Αρχείο διασώζουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει η αδιάρρηκτη συνέχεια πολιτιστικού βίου από την  περίοδο της ύστερης αρχαιότητας  έως σήμερα, σε βαθμό που να αποδεικνύεται  ότι στον ελληνορωμαϊκό κόσμο της Ανατολής δεν υπήρξε ποτέ περίοδος χάσματος σκοτεινών αιώνων. ΕΔΩ

Τι μπορεί να πούμε περισσότερα από αυτά που αναφέρονται για  το  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ αυτό ΡΑΝΤΑΡ που έστησε η Θεοσέβεια της ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ και η στρατηγική διαίσθηση του Ιουστινιανού που χάρισαν στην ανθρωπότητα αυτόν τον ανεκτίμητο Θησαυρό!!!

Αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι να κτυπήσουμε καμπανάκια στους αρμόδιους φορείς για να προληφθούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις  την στιγμή που η δαιμονική  μισαλλοδοξία στην Αίγυπτο εκτονώνεται σε κάθε τι που έχει σχέση με τον Χριστιανισμό.

Αν η Αίγυπτος οδηγηθεί σε εμφύλιο, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτό της Συρίας δηλ. οι ισλαμοφασίστες θα κτυπούνε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελληνορθόδοξη παράδοση, επεκτείνοντας την μανία τους πέραν των Κοπτών.

Άλλωστε αυτό είναι και τα σχέδια της νέας εποχής που βιάζεται να ¨καθαρίσει¨ τον πλανήτη από αυτούς τους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Ορθοδοξίας στο Παγκόσμιο Στερέωμα.

Δυστυχώς σε όλους μας  πλανάται ένα ερώτημα. Ποιοι αρμόδιοι φορείς μπορούν να επιληφθούν τέτοιων ενεργειών? Όταν η ίδια η Ορθοδοξία κτυπιέται με μένος μέσα στην ίδια τη Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι αντίχριστες δυνάμεις του  αιώνος τούτου του απατεώνος έχουν βαλθεί να κτυπήσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την Ελληνοχριστιανική Παράδοση κάτω σαν το Χταπόδι.

Δεν γνωρίζουν όμως κάποια λεπτομέρεια ότι όταν το χταπόδι  κτυπιέται για τα καλά γίνεται  πιο μαλακό και πιο εύγεστο. Έτσι με τα κτυπήματα τους η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα γίνει το καλύτερο πνευματικό φαγητό στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα των ημερών μας για να θρέψει με αιώνιες αλήθειες τις επόμενες γενιές.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.