13 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi 

Στις 30 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, έγραψα άρθρο με τίτλο: «Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας είναι επακόλουθο των μνημονίων», όπου μεταξύ των άλλων έγραφα: «…Και ενώ η κυβέρνησή μας κοιμάται και μένει ουραγός των εξελίξεων, έρχονται τα μηνύματα από ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Ν.Υόρκης “Καλάμι”: “Την ώρα που οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ συνεχίζουν τον... τουρισμό τους και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς, των Αλβανόφωνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι, προπαγανδίζουν περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για... ''γενοκτονία''. Οι περίπου 330.000 Αλβανόφωνοι (μεταξύ τους και Κοσσοβάροι) στις ΗΠΑ, συγκεντρωμένοι σε μεγάλες παροικίες (Νέα Υόρκη, Βόρεια Νέα Υερσέη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Κόλπος Τάμπα, Χάρτφορντ Κοννέτικατ, Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια), δικτυώνονται στο Κογκρέσσο και συγκεντρώνουν χρήματα”. Οι Αλβανοί που τόσα έχουν ωφεληθεί από την Ελλάδα δεν παύουν να αναπαράγουν και να αναμοχλεύουν το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς», από τη στιγμή που τους δίνει το δικαίωμα αυτό, η παντελής ανυπαρξία υπερήφανης Εθνικής φωνής από τις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας. Χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις Εθνικές κραυγές αγωνίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανού, αλλά ούτε και του διαδόχου του, εξ ίσου δυναμικού, Μητροπολίτου Ανδρέα για το πολύ ευαίσθητο Εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου. Και αφού τα αυτιά και τα μάτια των κυβερνώντων είναι κλειστά σε τέτοιες κραυγές αγωνίας, οι Αλβανοί ζητούν και τα ρέστα, αξιώνοντας τα εδάφη μας μέχρι την Πρέβεζα…». (δείτε ΕΔΩ) 

Αυτός, λοιπόν, ο δυναμικός  Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέας, εκδίδει από την ακριτική και αιματοβαμμένη Κόνιτσα, έδρα της Μητροπόλεώς του, τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο: «Βορειοηπειρωτικόν ΒΗΜΑ» (μου αποστέλλεται ανελλιπώς και ευχαριστώ γι΄ αυτό), όπου μάχεται υπέρ βωμών και εστιών. Μάχεται για τα Ιερά και τα Όσια των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας! Κάνει το χρέος του προς την πατρίδα, όπως ακριβώς είναι καθήκον του κάθε ρασοφόρου. Δηλαδή η προάσπιση της Πίστεως και της Πατρίδος! Έτσι, από το τελευταίο τεύχος αρ. 29, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα συγκλονιστικό άρθρο της πρώτης σελίδας και το οποίο επιγράφεται: «ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»:

«Κατά καιρούς ακούγονται ευχές για τη Βόρειο Ήπειρο, όπως “το αύριο είναι καλύτερο απ΄το χθες”. Όμως δεν γνωρίζει κανείς αν αυτή η ευχή θα ισχύσει για την αδικημένη Βόρειο Ήπειρο, αφού όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν θα είναι πολύ ευοίωνα. Ας δούμε δυο περιστατικά –από τα πολλά- που στηρίζουν τους φόβους όλων όσων αγαπούν την Βόρειο Ήπειρο και τον εκεί Ελληνισμό, ο οποίος επιμένει να ζει στην γη των πατέρων του. Και παρά το γεγονός, ότι έχουμε ξαναγράψει για τα θέματα αυτά, θεωρούμε ότι πρέπει συχνά να τα υπενθυμίζουμε, γιατί έχουν μείζονα σημασία για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
    1. Ένα θέμα, που παρουσίασε έξαρση τον τελευταίο καιρό, είναι το ότι η Ελλάδα αποφάσισε να μη χορηγούνται οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες αν δεν παραμένουν μόνιμα εδώ. Και παλαιότερα είχε προκύψει κάτι τέτοιο, αλλά με κάποια φόρμουλα είχε διευθετηθεί, ύστερα και από σχετικές διαμαρτυρίες του ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ και της Σ.Φ.Ε.Β.Α. Τώρα το ξανάφεραν στην επιφάνεια. Υποθέτουμε, από τον φόβο των κυβερνώντων μήπως χάνονται λεφτά τζάμπα, σε καιρούς, μάλιστα, που γίνονται παντού αιματηρές οικονομίες. Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, με καινούργιες δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε, άλλη μια φορά, για την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Τόνισε πως με τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες δεν ασκείται εθνική πολιτική. Τα οικονομικά θέματα δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπερισχύουν των εθνικών θεμάτων, γιατί αν, ο μη γένοιτο ισχύσει η εξωφρενική αυτή κυβερνητική απόφαση, τότε σίγουρα θα αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος. Και στα σπίτια και στις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών θα εγκατασταθούν Κοσσοβάροι και Τσάμηδες, κάτι που διακαώς επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος ώστε να μπορεί ο Αλβανός Πρωθυπουργός να ομιλεί για τηνΜεγάλη Αλβανία!
    2. Το ότι αυτό είναι ακριβώς ο απώτερος στόχος της Αλβανίας το διακήρυξε επίσημα ο Σαλί Μπερίσα με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του. Είπε, δηλαδή, ότι στόχος των Αλβανών είναι να ενοποιήσουν τα Αλβανικά εδάφη, όπως το Κόσσοβο, μέρος της ΠΓΔΜ, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, μέχρι και την Άρτα και την Πρέβεζα! Και όλα αυτά να αποτελέσουν την Μεγάλη Αλβανία”. Θα πείτε ίσως: όνειρα. Ναι, αλλά αν δεν προσέξουμε και δεν αγωνισθούμε για το Έθνος μας και ειδικά για την Βόρειο Ήπειρο, που δυστυχώς, δεν έχει δικαιωθεί, τότε τα όνειρα αυτά των εχθρών της Πατρίδος μας δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν εφιαλτική πραγματικότητα
Είναι, βέβαια, παρήγορο ότι ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος έδωσε αμέσως την πρέπουσα αποστομωτική απάντηση, με αποτέλεσμα την αναδίπλωση του κ.Μπερίσα. Χρειάζεται, όμως, η Ελληνική ηγεσία να χαράξει μια σταθερή και αταλάντευτη εξωτερική πολιτική, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, όπως εν προκειμένω με τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κι ακόμη χρειάζεται να καταλάβει ότι “ο Αλβανός δεν έχει μπέσα”, όπως επανειλημμένως ετόνιζε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Γιατί, ενώ, στην κυριολεξία, “χόρτασε ψωμί” στην Ελλάδα και η Αλβανική οικονομία στηρίχθηκε από τα εμβάσματα των εν Ελλάδι εργαζομένων Αλβανών, τώρα, σε μια επίδειξη αλαζονείας, μιλάει για την…“Μεγάλη Αλβανία”! Κι αν σκεφθεί κανείς, ότι η Αλβανία χρειάζεται την υποστήριξη της Ελλάδος προκειμένου να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και, ενδεχομένως, και άλλων διεθνών Οργανισμών…Ας είναι, λοιπόν, το τρέχον έτος 2013, έτος σημαντικών εθνικών αποφάσεων για την Ελλάδα. αυτό ευχόμαστε. Και προς αυτή την κατεύθυνση συν Θεώ ο ΠΑΣΥΒΑ και η ΣΦΕΒΑ θα κινηθούν». 

Δυστυχώς, όμως, σε τούτη την ευλογημένη από τον Θεό χώρα και μουντζωμένη από τους προδότες και δοσίλογους πολιτικούς, ποτέ δεν χαράχτηκε μια εξωτερική  πολιτική, κυρίως στα Εθνικά θέματα και η οποία με συνέπεια και  συνέχεια θα ακολουθείτο από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι, στην μνημονιακή Ελλάδα του 2013, που όλοι εχθροί και «φίλοι» εποφθαλμιούν τον ενεργειακό μας πλούτο, η Ελλάδα αδύνατη πολιτικά και ευνουχισμένη στρατιωτικά (κλείνουν στρατόπεδα, μειώνονται δραστικά οι αμυντικές δαπάνες και οι μισθοί των αξιωματικών, πληγώνεται ανεπανόρθωτα το φρόνημα των στρατιωτών), κινδυνεύει να υποστεί βαρύτατες ήττες στη διπλωματική σκακιέρα από τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας. 

Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες της σημερινής εποχής για την πατρίδα μας, ο Πρωθυπουργός μας θα έπρεπε να θυμάται το ρηθέν από τον μεγάλο μας φιλόσοφο, Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι» (Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση)».

Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς στο  πρόσφατο ταξίδι σας στις ΗΠΑ και στη  συνάντηση που είχατε με τον  Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, είχατε τον πατριωτισμό  και τη φρόνηση  να θέσετε ευθαρσώς τα προβλήματα των  Εθνικών μας θεμάτων και τα οποία πηγάζουν από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.