31 Αυγούστου 2013

Ποιοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ποιους τόσα χρόνια στην Ελλάδα;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση του μέχρι πριν από λίγες μέρες Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιου Σταυρίδη που απεπέμφθη μετ επαίνων από τους «σπόνσορές» του τους ίδιους και στη συνέχεια, αφού έστειλε όσους δεν ήθελαν την πώληση του Ελληνικού να πάνε να γα@@@@@νε, μας ενημέρωσε ότι ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες δηλαδή, δεν έχουμε ούτε  «μέτρια νοημοσύνη» και ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει τριγύρω του… Νορβηγούς.

Είναι σαφές ότι όταν λίγες μέρες μετά την καρατόμησή του από την ηγεσία του Ταμείου ήρθε στο φως μια συνέντευξη του στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende – που σημειωτέον είχε δοθεί ενώ ο κύριος Σταυρίδης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ- με αφορμή το αφιέρωμα της εφημερίδας στις 4 Αυγούστου με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες», ότι τέτοιοι «Σταυρίδηδες» υπάρχουν πολλοί και έχουν όλοι τους επιλεγεί να «κυβερνήσουν», τα τελευταία 4-5 χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις αυτής της ταλαίπωρης χώρας, να «κυβερνήσουν» μια χώρα που μισούν και κοροιδεύουν.

Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης, δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».

Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης – του οποίου τα αισθήματα προς την πλουτοπαραγωγική πλευρά της Ελλάδας και τους … ηλίθιους Έλληνες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού- διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι «μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά».

Και επειδή τον άκουσα να μιλάει Αγγλικά στη Νορβηγίδα  δημοσιογράφο με προφορά και πλούτο λεξιλογίου λαθρομετανάστη από το Μπάγκλα Ντες, φαντάζομαι πόσο … ακριβή είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος σ΄αυτό.

Δεν κάνω λάθος όμως στο ότι τον άνθρωπο που τρέφει αυτά τα αισθήματα για τους Έλληνες, τον επέλεξαν ΕΛΛΗΝΕΣ «κυβερνήτες», ιδιώτες και πολιτικοί, ως: Πρόεδρο στα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, διευθύνοντα σύμβουλο  στα Ελληνικά Πετρέλαια, πρόεδρο στα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου και πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ, πριν τον επιλέξουν από το Υπουργείο Στουρνάρα, τον περασμένο Απρίλιο, ως πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) .

Ε … μα είναι προφανές τότε το πώς και το γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ως λαός  – πρώτα-, ως  χώρα – στη συνέχεια- και ως πολίτες σήμερα, σ αυτά τα σημερινά χάλια. Δεν είναι ευθύνη αποκλειστική του Σταυρίδη - ο οποίος … πισίνες κατασκευάζει ο άνθρωπος και Αγγλικά Φραγκολεβαντίνικα μιλάει – είναι ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions)-  αλλά όλων αυτών των Σταυρίδηδων που διόριζαν Σταυρίδηδες επί 30 -40 χρόνια για να οδηγήσουν τους Έλληνες στην πλήρη απαξίωση και μετά, να τους …αντικαταστήσουν με Νορβηγούς.

Πόσοι εκλεγμένοι ή επιχειρηματικά «επιτυχημένοι» Σταυρίδηδες καταξίωσαν και διόρισαν πόσους άλλους Σταυρίδηδες που επί τόσα χρόνια μας «έβαλαν στο ντάκο»;

Ποιοι επιλέγουν ποιους τόσα χρόνια; Με ποιον στόχο και ποιον σκοπό; Και ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου στο τελευταίο καλοκαιρινό φύλλο της εφημερίδας , θάθελα να υποσημειώσω το ότι η ειδησεογραφία , όταν δεν είναι λανθασμένη ή κατευθυνόμενη, είναι αμείλικτη. Και τις τελευταίες μέρες το διάβασα παντού:

«Μέσω internet αλλά on air σε διαδικτυακή εκπομπή έλαβε το χρίσμα για τον Δήμο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης από τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο και όλα δείχνουν ότι θα είναι αυτός ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου.

Οι αμφιβολίες είναι πλέον ελάχιστες, τόσες όσες άφησε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του βουλευτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κατά πάσα πιθανότητα” εκείνος θα είναι ο υποψήφιος.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέφερε:
«Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είσαι ο υποψήφιος (της Χρυσής Αυγής) για την Αθήνα. Με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου είπε ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι σε έκοψα. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα πράγματα...».

Μεγάλο παιδί είναι ο κ. Μιχαλολιάκος, κόμμα έχει που με την ψήφο χιλιάδων  αγανακτισμένων, κουρασμένων, φτωχοποιημένων, εξαπατημένων  Ελλήνων απέκτησε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, ελευθερία λόγου έχει , που του εξασφάλισε το «σύστημα» το οποίο ο ίδιος πολεμά και απαξιώνει, όποιον θέλει ΕΠΙΛΕΓΕΙ για υποψήφιο όπου θέλει.

Το ζήτημα για τους Αθηναίους δεν είναι η υποψηφιότητα του Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη για τη θέση του Δημάρχου αλλά τι θα γίνει στην Αθήνα στην – ακραία- περίπτωση  που ο λαός της Αθήνας, το ίδιο τσαντισμένος, απογοητευμένος, εξαπατημένος και πιο φτωχός,  τον ΕΠΙΛΕΞΕΙ, τον ψηφίσει και ξυπνήσει ένα ωραίο πρωί με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη.

Η σκέψη αυτή και μόνη αυτής της ΕΠΙΛΟΓΗΣ, νομίζω ότι θα τους προσγειώσει τους Αθηναίους. Τσαντισμένοι, αγανακτισμένοι, εξαπατημένοι ναι. Αλλά με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη; Και μετά; Ποιον θα κατηγορούν για την ΕΠΙΛΟΓΗ;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.