3 Αυγούστου 2013

Τι κάνετε ρε κτήνη; Εκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή μητέρα με ανήλικα άρρωστα παιδιά!!!!

Καρκινοπαθής μητέρα με δυο άρρωστα παιδιά 13 και 9 ετών, βρίσκεται σε απόγνωση, εφόσον το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη του, αδιαφορώντας και εκθέτοντας σε κίνδυνο τα ανήλικα αγόρια.

Ο 13χρονος που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση και χρειάζεται υποστήριξη οξυγόνου, με την διακοπή του ρεύματος από την γεννήτρια (η οποία ηλεκτροδοτεί την καντίνα που διαμένει η οικογένεια), έχασε τις αισθήσεις του και με την άμεση βοήθεια του ΕΚΑΒ, κατάφερε να επανέλθει.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/7), στην περιοχή της Πάτρας. Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, 9 ετών, πάσχει από ενδοκρανιακή υπέρταση.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή (21/7), όταν η απελπισμένη μητέρα, κα Σούλα Μέρμελα, περιλούστηκε με βενζίνη, κλείστηκε μέσα στην καντίνα που ζει με την οικογένειά της, άνοιξε την φιάλη υγραερίου και απειλούσε να βάλει φωτιά και δώσει τέλος στη ζωή της.

Ο λόγος; Σύμφωνα με δηλώσεις της καταγγέλουσας κυρίας Μέρμελα, η ΔΕΗ αρνείται να επανασυνδέσει το ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δυο παιδιών.

«Δεν αντέχω να βλέπω αβοήθητα τα παιδιά μου, να αργοπεθαίνουν. Η ΔΕΗ μας έχει κόψει το ρεύμα. Το παιδί μου είναι κωφό, καρδιοπαθής με βαριά νοητική υστέρηση και έχει 22 ηλεκτροκαλώδια στο κεφάλι του. Χρειαζόμαστε και οι δύο οξυγόνο. Δεν με νοιάζει για εμένα, το παιδί μου όμως, πως θα αντέξει χωρίς υποστήριξη οξυγόνου;» Αυτά είναι τα τρεμάμενα λόγια της μητέρας που είναι έτοιμη να θυσιάσει τη ζωή της για την οικογένειά της.

Η οικογένεια βρίσκεται σε απόγνωση και καθημερινά προσπαθεί απευθυνόμενη σε κάθε αρμόδιο για την άμεση, επέμβαση και επίλυση του θέματος της. Τελευταία ενέργεια εχθές (Τρίτη 30/7), όπου η μητέρα προέβη στην αρμόδια Υπηρεσιακή Εισαγγελέα Πατρών, με την καταγγελία έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Αποτέλεσμα μηδέν. Έπειτα από παρέμβαση του patrasevents.gr προς την ΔΕΗ, την Περιφέρεια Διεύθυνσης Δικτύου και προς τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πατρών Μασσαρά Θεοχάρη, διαπιστώθηκε πως κανείς αρμόδιος δεν έχει την αρμοδιότητα για να γίνει η επανασύνδεση.

Θα αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό; Ο κος Μασσαράς, σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με Διευθυντικό Στέλεχος της ΔΕΗ στην Αθήνα, έλαβε την εξής απάντηση: ¨Έχουμε εντολή να μη γίνει επανασύνδεση σε καμία περίπτωση¨.

Από την Περιφέρεια Διεύθυνσης Δικτύου, ο Διευθυντής κος Μυλωνάς Σπυρίδων απουσίαζε, ο Υποτομεάρχης κος Ρέγκλης ήταν εκτός γραφείου, ενώ η αρμόδια του τμήματος κα Σταγάκη, προχθές (Τετάρτη 31/7), μετατέθηκε σε άλλο τμήμα και δεν χειρίζεται πλέον την υπόθεση αυτή.

Η αξιοπρέπεια της οικογένειας, κράτησε σιωπηλό το ζευγάρι για αρκετό καιρό. Πλέον η αντιμετώπιση από το κράτος τους οδήγησε στο να μιλήσουν στα Μ.Μ.Ε.

"Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι που μας έχει χτυπήσει ανελέητα οι μοίρα. Τα παιδιά μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουμε για να ζήσουμε να κρατήσουμε την καντίνα που είναι και το σπιτικό μας. Είναι μεγάλο το χρέος αλλά εδώ τίθεται θέμα υγείας".

Υστάτη κίνηση της κας Μέρμελα είναι να ξεκινήσει με τα πόδια από Πάτρα προς Αθήνα, μη έχοντας άλλη επιλογή, με σκοπό να συναντήσει κάποιον Υπουργό για να καταφέρει να σώσει τα παιδιά της.

Ρεπορτάζ: Ελένη Βασιλοπούλου.

πηγή
από το Ελλήνων Παλιγεννεσία

ΣΧΟΛΙΟ
Το ότι είναι οι πολιτικοί κοπρόσκυλα και πουλημένοι ανθέλληνες προδότες το ξέρουμε...
Ομως υπάρχουν ρεμάλια κι ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους...
Ποιος τόλμησε να κόψει το ρεύμα στους ανθρώπους αυτούς; 

Υπάρχει κανένας από τους μνημονιακούς προδότες με ίχνη ανθρωπισμού να δώσει λύση; 
Θα του το κρατήσουμε για ελαφρυντικό.... στην κρεμάλα.

Οταν μερικές φορές οι πολιτικοί τρώνε ξύλο από αγανακτισμένους πολίτες, τα προδοτικά κόμματα και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ με άναρθρες κραυγές καταδικάζουν την βία "από όπου κι αν προέρχεται"... όπως λένε χαρακτηριστικά...
Αυτό που συμβαίνει στην οικογένεια της κυρά Σούλας είναι βιά ναί ή όχι;

Είναι βία και μάλιστα σωματική... και θανατηφόρος μάλιστα.
Επιδιώκουν να σκοτώσουν την ίδια και τα παιδιά της... 

Νομίζετε ότι για να ασκήσεις βία πρέπει να χτυπήσεις κάποιον; 
Οχι...
Οταν είναι άρρωστος κι εξαρτάται από ένα μηχάνημα για να ζήσει και του κόψεις το ρεύμα, είναι πολύ μεγαλύτερη σωματική βία με στόχο τον θάνατο μάλιστα.
Οταν ο άλλος είναι άρρωστος και δεν του δίνεις τα φάρμακά του είναι βία...
Οταν είναι πολύτεκνος και του κόβεις το νερό είναι βία...
Οταν είναι άνεργος και δεν έχει να πληρώσει το δάνειο και η τράπεζα του κάνει έξωση είναι βία...

Αν η μάνα αυτή αντί να προσπαθήσει να αυτοκτονήσει πήγαινε και "καθάριζε" κανένα ρεμάλι... απο τους υπευθύνους, εγώ προσωπικά αν ήμουν δικαστής θα την αθώωνα, διότι ενέργησε για λόγους αυτοάμυνας και αυτοσυντήρησης...

Πότε θα το καταλάβετε;
Μας κλέβουν με την ΔΕΗ, με τους φόρους άμεσους κι έμμεσους... αλλά λέμε (πολύ κακώς) τέλοσπαντων, γιατί ακόμα μερικοί έχουμε να πληρώσουμε.
Ομως αυτοί είναι φονιάδες σκοτώνουν αυτόν που δεν έχει να πληρώσει, όχι δεν θέλει... ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Και φονιάδες είναι και όσοι νομοθετούν, αλλά και όσοι εφαρμόζουν τους προδοτικούς νόμους....

Απλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε. 



Share

1 σχόλιο:

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν ειναι δυνατόν να δημοσιευθεί σχόλιο ανωνυμου που περιεχει επωνυμη προσωπικη καταγγελια για συγκεκριμένα προσωπα τα οποια δεν εχουν ουδεμια σχεση με την αναρτηση....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.