Τελευταίες αναρτήσεις

18 Μαΐου 2018

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ

Η αίσθηση των πολιτών για την παραίτηση Σακελλαρίου

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Η παραίτηση του -τέως πλέον- πρόεδρου του ΣτΕ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, όπως θέλουν κάποιοι να μας πείσουν. Ετσι κι αλλιώς ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον ίδιο, μια και τον Ιούνιο θα πήγαινε σπίτι του. Γι’ αυτό και αναρωτιόμαστε από τι παραιτήθηκε τελικά. Αλλά ας είναι... Οσο για το επιχείρημά του, περί διαρροών αποφάσεων, σεβαστό μεν, όχι πιστευτό δε. Και αυτό γιατί στη διάρκεια της θητείας του πολλές από τις αποφάσεις του ΣτΕ, από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μέχρι την περίεργη ιστορία με τα «πόθεν έσχες», είχαν κάνει βόλτα στα ΜΜΕ πολύ πριν καθαρογραφούν. Τότε όμως δεν είδαμε καμία ευαισθησία και καμία παραίτηση.

Δεν ξέρουμε πραγματικά αν ο κ. Σακελλαρίου έχει πολιτικές φιλοδοξίες και ποιες. Αυτό αφορά τον ίδιο, εκείνους που θα τον επιλέξουν και εκείνους που θα κληθούν να τον ψηφίσουν (εάν τον ψηφίσουν) σε ένα τέτοιο σενάριο. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Κάθε πράγμα για να έχει αξία πρέπει να γίνεται στον καιρό του. Και η παραίτηση του έως χθες προέδρου του ΣτΕ έγινε με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χάνουν την όποια βαρύτητά τους οι καταγγελίες.

Διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής του επιπέδου του κ. Σακελλαρίου δεν γνώριζε πως η παραίτησή του θα προσομοίαζε με πομφόλυγα που θα έσκαγε και θα μετατρεπόταν σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να έχει προβληματίσει και τον ίδιο αλλά και όσους τον περιβάλλουν και ενδέχεται να τον συμβουλεύουν. Εμείς, πάντως, οφείλουμε να του μεταφέρουμε αυτό που ακούμε από τους πολίτες, μόνο για λόγους ιστορικούς πλέον.

Η αίσθηση, λοιπόν, που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει μεταμορφωθεί στον μακρύ βραχίονα της τρόικας και των αποφάσεών της, που υλοποιούνται μέσω των κυβερνήσεων αλλά και διάφορων συμφερόντων. Οι πολίτες θεωρούν ότι με εξαίρεση τα των δικών τους ζητημάτων, όλες οι άλλες αποφάσεις του ΣτΕ αδίκησαν τους πολλούς.

Ενδέχεται αυτή η άποψη να αδικεί κάποιους εξαίρετους δικαστές. Ισως και τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣτΕ. Αλλά, δυστυχώς, δεν είδαμε καμία παραίτηση, όταν το ΣτΕ έβαζε τη βούλα της Συνταγματικότητας στα Μνημόνια. Οταν νομιμοποιούσε δεκάδες περικοπές που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες σε απόγνωση. Οταν υιοθετούσε και αποδεχόταν τη θεωρία του περί «δημοσίου συμφέροντος», λες και αυτό το συμφέρον μπορεί να είναι σε αντίθεση με αυτό του λαού. Γι’ αυτό λέμε ότι αυτή η παραίτηση άργησε. Και μάλιστα πολύ...  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.