Τελευταίες αναρτήσεις

11 Μαΐου 2018

Ρώσος ναύαρχος θα κόψει την τούρτα των γενεθλίων της ΠΟΛΗΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ θα σβήσουν τα κεράκια.

Στην μεγάλη πτώχεια της ΕΛΛΑΔΟΣ ανοίγει ο δρόμος για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ. 
Φρόντισαν για αυτό οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία εν μέρει. 
Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πήρε ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ένα κορδόνι μέτρο και άρχισε να τρέχει για να χαράξει τα όρια της ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ δηλ. της Κωνσταντινούπολης.
Μα που τρέχετε «Μεγαλειότατε» του φώναζαν οι αυλικοί του, ξεπεράσατε τα όρια της παλαιάς πόλης του Βύζαντα.
Και εκείνος τους απάντησε 

- «ώσπου να σταματήσει αυτός που προπορεύεται εμού», θέλοντας έτσι να δηλώσει ότι ενεργούσε κάτω από θεία καθοδήγηση

Πριν πάμε στα σημερινά να προετοιμαζόμαστε ιστορικά για κάτι που μας δόθηκε ήδη άνωθεν. 

Η Κωνσταντινούπολη έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ στις 11 ΜΑΙΟΥ 

Πως έγιναν τότε και πως θα γίνουν σήμερα; 
«Ο Κωνσταντίνος, λίγους μήνες μετά την οριστική επικράτησή του επί του Λικινίου, και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 324, επέλεξε να θέσει το θεμέλιο λίθο για την ίδρυση της δικής του πρωτεύουσας στην πρώην μεγαρική αποικία του Βυζαντίου, στο σημείο όπου ο Βόσπορος χυνόταν στην Προποντίδα και η Ευρώπη προσέγγιζε την Ασία. 

Η μεταφορά της πρωτεύουσας του κράτους σε άλλη πόλη δεν ήταν στα αρχικά σχέδια του Κωνσταντίνου.

Στη Ρώμη έχτισε ο αυτοκράτορας τη θριαμβική αψίδα του, για να θυμίζει στους υπηκόους τη νίκη επί των δυναστικών αντιπάλων του, και εκεί γιόρτασε το 326 την επέτειο των είκοσι χρόνων από την αρχική αναγόρευσή του σε Αύγουστο (vicennalia).

Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εορτασμών έγιναν κάποια έκτροπα, που έδωσαν στον αυτοκράτορα να καταλάβει ότι ενδεχομένως ο λαός της Ρώμης δεν ήταν πλήρως με το μέρος του.

Επίσης τον υποστήριζε και μέρος της συγκλητικής τάξης, που έβλεπε στο πρόσωπο του δυναμικού αυτοκράτορα μια απειλή για τα κεκτημένα δικαιώματά της. 

Έτσι ο Κωνσταντίνος επέλεξε, τέσσερα χρόνια μετά την επίσημη «ίδρυση» της πόλης, να διακηρύξει εκ νέου την ίδρυσή της, αυτή τη φορά ως Νέας Ρώμης, ως νέας πρωτεύουσας του κράτους (4 Νοεμβρίου 328).

Ο Φιλοστόργιος, παραδίδοντας μια πρώιμη χριστιανική παράδοση, αναφέρει ότι ανέλαβε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος να χαράξει τα νέα όρια της πόλης.

Όμως καθώς είχε απομακρυνθεί πολύ από τα παλαιότερα όρια, οι αυλικοί και οι αρχιτέκτονες που τον ακολουθούσαν τον ρώτησαν πόσο ακόμη σκόπευε να προχωρήσει. Κι εκείνος απάντησε «ώσπου να σταματήσει αυτός που προπορεύεται εμού», θέλοντας έτσι να δηλώσει ότι ενεργούσε κάτω από θεία καθοδήγηση.

Ο Κωνσταντίνος περίμενε να ολοκληρωθούν τα βασικότερα έργα που θα έδιναν στη νέα πρωτεύουσα την αίγλη που της ταίριαζε….

Τα επίσημα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν στις 11 Μαΐου 330, (δηλ. σαν σήμερα) με την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων που είχαν διαρκέσει 40 ημέρες.

Η επιλογή της ημερομηνίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς 11 Μαΐου ήταν η γιορτή του αγίου Μωκίου, ο οποίος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού στο Βυζάντιο.

Ο άγιος Μώκιος, που κατά την πρώιμη περίοδο θεωρήθηκε προστάτης της πόλης, πριν από τη σταδιακή εξέλιξή της σε «Θεοτοκούπολη», είχε μαρτύριο στην Κωνσταντινούπολη από πολύ νωρίς.» http://constantinople.ehw.gr/forms/fLemmaBodyExtended.aspx?lemmaID=10819 

« Το 330 μ.χ. και αφού τελείωσε όλο το τειχόκαστρο, τα σπίτια και τις Ιερές εκκλησίες, την αφιέρωσε στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν για να ευχαριστήσει τον Θεό, για το μεγαλοπρεπές αυτό έργο, έκανε λιτανεία με τον τότε Πατριάρχη, όλο τον κλήρο και τον λαό.

Όταν ανέβηκαν στον Φόρο, έστησαν εκεί οι πολίτες δικό του ανδριάντα, που μέσα στο κεφάλι του έβαλαν τα καρφιά με τα όποια κάρφωσαν τον Χριστό. Στη βάση του ανδριάντα τοποθέτησαν τα δώδεκα καλάθια, που μέσα είχαν μαζέψει τα περισσεύματα των πέντε άρτων, που ευλόγησε ο Χριστός και πολλαπλασιάστηκαν. Από τότε λοιπόν η Εκκλησία, γιορτάζει κάθε χρόνο αυτή τη γιορτή για ανάμνηση.

Η συγκεκριμένη ημέρα της τελέσεως των εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως επιλέχθηκε σκόπιμα, γιατί συνέπιπτε με την ημέρα της μνήμης του μαρτυρίου του Αγίου Μωκίου, ο οποίος ήταν και ο πολιούχος του Βυζαντίου.» http://www.saint.gr/404/saint.aspx 

Για να δούμε τώρα πως θα ξαναγίνουν σήμερα πάλι τα γενέθλια της ΠΟΛΗΣ;

Αν επιμένουμε αδελφοί στο θέμα και κάποιοι σκανδαλίζονται να τους πούμε ότι από το 2012 σε επανειλημμένη αρθρογραφία μας ομιλούσαμε για μελλοντικές θρασύτατες προκλήσεις του νεοθωμανού σουλτάνου στο ΑΙΓΑΙΟ για τις οποίες θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε ΚΆΤΑΛΛΗΛΑ ενώ άλλοι μας έστελναν μηνύματα να μην τον ερεθίζουμε.

Και σήμερα το όλο γεωπολιτικό σκηνικό θυμίζει λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. 
Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας
Η Ελλάδα μας θα πει το ψωμί –ψωμάκι και ήδη το λέει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι». http://www.diakonima.gr/ 

ΚΑΙ ερωτάμε εμείς στις μέρες μας. 
Γιατί θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι;
Αυτό τώρα μπορούμε να το κατανοήσουμε, πριν δέκα χρόνια ήταν κάτι το αδιανόητο.

Διότι τώρα τα τοκογλυφικά τρωκτικά δεν άφησαν τίποτε, όλα τα ροκάνισαν και άφησαν τον Έλληνα και την Ελλάδα δίχως να έχει την δυνατότητα σε μια άσχημη γεωπολιτική συγκυρία να καλύψει βασικές και ζωτικές ανάγκες.
Η σημειολογία είναι επαρκής για να δούμε τι παίχτηκε τα τελευταία έτη. 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 πρώτο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν 
ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 τουρκικές εκλογές εν μέσω πύρινης λαίλαπας στην Μέση Ανατολή 
ΜΑΙΟΣ 2018 τι θα φέξει; 

Να μην έχουμε παράπονο διότι ο σουλτάνος αποδείχτηκε ο καλύτερος διαφημιστής των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ που ήδη πραγματοποιούνται στις μέρες του. 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ κάτι που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τον Μάρτιο του 1993 
¨-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι. 
- Μην τους υπολογίζεται καθόλου, μην τους δίνεται σημασία. 
– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί, τόσο θα υπάρχουν. 
- Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι. 

- Και βέβαια, φανερά, τώρα τους υποστηρίζουν πολύ, αλλά, κρυφά και οι Άγγλοι, και οι Γάλλοι, σιγά-σιγά, σε λίγο, θα υποστηρίζουν και εμάς. 

- Σε κάποια στιγμή, θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς, γιατί θα καταλάβουν, ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.¨

Αναγνωστόπουλος Αστέριος. Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλιστικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη. Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση. Νικόλαος Ζουρνατζόγλου Επισμηναγός Ε.Α

Το ζητούμενο είναι από τις θέσεις πολιτικής ευθύνης που κατέχουν οι ιθύνοντες αν μπορούν με τις ικανότητες τους να αντιληφθούν τον γεωπολιτικό –οικονομικό χωροχρόνο για να διασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα, να καθορίσουν γραμμές και να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες συγκυρίες;

Πότε η Ελλάδα θα εισέλθει ταχέως σε Εθνική μετάνοια και περισυλλογή; 
Μια δρασκελιά δρόμος από τα κόλλυβα των τούρκων..; 
«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. 
Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. 
Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. 
Αυτό είναι το θέλημα του Θεού.» AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Ο ¨ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ¨ στην Τουρκία εν αγνοία του ¨ΕΚΤΕΛΕΙ¨ το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Ήρθε η ώρα και η στιγμή που το ΑΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ εκτελείται πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων (τουρκογενείς φυλές) που ήρθαν από το πουθενά βλ. Μογγολία, εισήλθαν μέσα στην Παγκόσμια Ιστορία και δίδαξαν βαρβαρότητα.

Διάλογος το 1994 γενόμενος στα Πάμφυλα της Λέσβου με τον γνωστό πλέον στο Πανελλήνιο Παπα-Φώτη τον Λαυρεώτη στο σημερινό Μετόχι του Παναγίου Τάφου στον Ιερό Μονύδριο του Αγίου Νεομάρτυρα Λουκά του εκ Παμφύλων.

«- Παπα- Φώτη τι θα γίνει με τις προκλήσεις των τούρκων; 
Και από τον μακαριστό γέροντα πήραμε τις εξής πνευματοκίνητες απαντήσεις. 
- Λες εγώ να μην ανησυχώ και να μην προσεύχομαι για να μην μας δαγκώσουν πριν την ώρα τους τα λυσσασμένα σκυλιά. 
- Έτσι που μας κατάντησαν εδώ μέσα στην Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε τον ψόφιο κοριό μέχρι να έρθει ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ που με τον εγωισμό του θα εκτελέσει την διάλυση της Τουρκίας, εν αγνοία του εκτελώντας το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 

Στην ερώτηση μου ότι δεν καταλαβαίνω τίποτε μου είπε. 
- ούτε πρόκειται να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις και μαζί με αυτόν τον ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ θα κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος της μεταπολίτευσης εδώ που άνοιξε με την προδοσία της Τραγωδίας του Κυπριακού. 
- η τουρκία θα μας επιτεθεί διαλυμένη και θα μοιάζει με ένα λυσσασμένο σκύλο δίχως δόντια που θα δαγκώνει όμως με τα ούλα του. 
- αυτό παιδί μου θα είναι το ΘΑΥΜΑ και θα πιστέψουν πολλοί αδιάφοροι εδώ μέσα. 
- τότε παλληκάρι μου μετά από λίγο θα ανοίξει η θάλασσα και ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΟΥ θα φουσκώνει τα Άσπρα –Ελληνικά –Πανιά για να ελλιμενιστούν στο Κοντοσκάλι κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.» 

Και έτσι θα γίνει διότι το επιβεβαιώνει ένας ΑΓΙΟΣ που υπήρξε φίλος του Παπά – Φώτη και ήταν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σ’ εμάς;» 

«Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελλό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις». 

Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό. 
Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε: «Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική» 
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Πηγή: Περιοδικό Παρακαταθήκη http://www.diakonima.gr/ 

Ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος δεν είναι τυχαίο που σαν ιδρυτής της πρωτόθρονης εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης είναι και ο προστάτης του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού. 

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.