Τελευταίες αναρτήσεις

22 Μαρτίου 2017

Σε ποιόν πληρώνει φόρους η λεγόμενη “ΜΚΟ” PRIO; Επιδιώκει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Του Μάριου Ευρυβιάδη

Έχω επανειλλημένα δημόσια ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο η αυτοπροσδιοριζόμενη ως “ΜΚΟ” οργάνωση  PRIO, (η οποία δρα στην Κύπρο από το 1997 και η οποία οργανώθηκε από κάποιον Dan Smith, που είναι επιφανές μέλους της παγκόσμιας βιομηχανίας για την παραγωγή ειρήνης, τάχατες,  (“peace racquet”) και του οποίου το βιογραφικό “κελαηδά” από μακριά), κατέχει φορολογικό μητρώο στην Κύπρο. 

Ανταπόκριση δεν βρήκα για μια οργάνωση που εσκεμμένα και βάσει στρατηγικού σχεδίου, απεργάζεται την κατάλυση του κυπριακού κράτους. 

Ξαναθέτω το ζήτημα στους αρμόδιους και στο Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή. Η οργάνωση αυτή διαχειρίζεται λεφτά τα οποία προέρχονται αποδεδειγμένα από ξένες κυβερνήσεις, κυρίως αλλά όχι μόνο από τη Νορβηγία του Άιντα και τις ΗΠΑ,  ως παρένθετο φορέα. Με τα λεφτά αυτά πληρώνονται δεκάδες συνεργάτες και υπαλλήλοί της.
Πως γίνονται τελικά οι πληρωμές αυτές;

Αυτοί που πληρώνονται, εκ των οποίων αρκετοί είναι ξένοι υπήκοοι, που πληρώνουν φόρους;

Οι Τούρκοι συνεργάτες της PRIO που είναι ξένοι υπηκόοι που πληρώνουν φόρους;
Στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην Τουρκία ή στο κατοχικό καθεστώς;

Ο σημερινός διευθυντής της οργάνωσης στην Κύπρο, ο πολύς, λαλίστατος και πολυταξιδευμένος  κύριος Director, Dr. Harry-Zachary Tzimitras, πού πληρώνει φόρους;

Στην Τουρκία όπου εργαζόταν προτού “επιλεχθεί” για την  Κύπρο από το “ιερατείο” της οργάνωσης;
Στην Ελλάδα, της οποίας είναι υπήκοος;
Στην Κ.Δ., όπου θεωρητικά εργάζεται;
Στα κατεχόμενα;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα παίρνουν “μαύρα” οι εργαζόμενοι και συνεργάτες της PRIO,  μιας επί της ουσίας ΜΚΟ μαϊμού…

Εάν οι  αρμόδιοι φορείς δεν “τεμπελιάζουν”, αλλά κωλύονται πολιτικά ή και προσωπικά- εγώ είμαι πεπεισμένος πως συμβαίνει το δεύτερο, με τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις- δεν μπορεί να θέσει ως θέμα την παρουσία και τις δραστηριότητες της PRIO στην Κύπρο κάποιος βουλευτής;

Αν θέλει παραδείγματα ας κοιτάξει  την υφιστάμενη νομολογία σε χώρες όπως το Ισραήλ, την Ινδία, την Ρωσία, και πιο πρόσφατα την Ελβετία κλπ, όπου τέθηκε “χαλινάρι” στις αυθαιρεσίες τέτοιων ΜΚΟ μαϊμού. Τα κράτη αυτά αντιλήφθηκαν έστω και αργά, όπως  στην περίπτωση της Ρωσίας, πως οι πλείστες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τους ευρωατλαντιστές μέσω παρένθετων φορέων με εκατομμύρια δολάρια και οι ατζέντες τους υποσκάπτουν τα κράτη που τους φιλοξενούν.

Για την ιστορία, αναφέρω πως το PRIO ιδρύθηκε στη Νορβηγία από τον Johan Galtung το 1959 με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της χώρας. Ο διεθνιστής αυτός “παραγωγός” της ειρήνης,  θεωρούσε ως το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όχι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά τον “δομικό φασισμό” (“structural fascism”) του αμερικανικού συστήματος διακυβέρνησης!

Επιπλέον έχει χαρακτηρίσει τις ΗΠΑ “killer country” και την κατηγόρησε πως εξασκεί “neo-fascist state terrorism”. 

Αυτός και το συνάφι του φιλόδοξουν να “παράξουν” ειρήνη στην Κύπρο διαλύοντας το κράτος που τους ανέχεται αλλά και τους κλείνει το μάτι. 

Πηγή: mignatiou.com 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.