Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαρτίου 2017

Το 1821 χαλάει το νεοθωμανικό profil του εν δυνάμει σουλτάνου.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πως τα φέρνει φέτος  η χρονιά, πρώτα να εορτάσουμε την διπλή Εορτή της 25 Μαρτίου και μετά να δούμε τι θα συμβεί στην τουρκία στις 16 Απριλίου. 

Δεν επαναστάτησαν μόνο οι Έλληνες, επαναστάτησε και ο κ. Ερντογάν και σήμερα ζει την επανάσταση του.  

«Εκτενές άρθρο για την προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θεμελιώσει ακόμα πιο βαθιά την εξουσία του, δημοσιεύουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα του Απριλίου μπορεί να δώσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας εξουσίες πέρα και από αυτές που είχε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. 

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου χαρακτηρίζεται από τους FT ως η τελευταία πράξη της «επανάστασης» του Ερντογάν, με τις συνταγματικές αλλαγές να του δίνουν μεγαλύτερη εξουσία από όση είχε ποτέ ο Κεμάλ Ατατούρκ. 

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι με τις αυξημένες αρμοδιότητές του ο Πρόεδρος Ερντογάν, θα μπορεί, πέρα από τον έλεγχο του προϋπολογισμού, των δικαστικών διορισμών και του γενικότερου ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας, να μεταμορφώσει την Τουρκία στη χώρα που ονειρευόταν από την αρχή της πρωθυπουργίας του, δηλαδή σε μία δημοκρατία με ισλαμικά ιδεώδη, που θα υποστηρίζεται από μία πιστή κρατική μηχανή» 
Πηγή ΚΥΠΕ  

Όμως οι Έλληνες ήταν από τότε «τρελοί» και ξεπερνούσαν τον εν δυνάμει σουλτάνο της 
εποχής μας.
«Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον» 
Έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και συμπλήρωνε:
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα». 
«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω» 

Ο Γέρος του Μοριά γνώριζε την δυναμική του εγχειρήματος και γνώριζε που πάει το πράγμα, άσχετα αν μας έκοψαν την φόρα οι τότε τοκογλύφοι της εποχής εκείνης.

«Η χωρική εμβέλεια της Επανάστασης, βάσει του λεγομένου Γενικού Σχεδίου αφορούσε το σύνολο των περιοχών, όπου υπήρχε Ελληνικός πληθυσμός, με έμφαση να αποδίδεται ευλόγως στις περιοχές, οι οποίες αποτελούσαν τις ιστορικές εστίες του Ελληνισμού και στις οποίες ήταν δυνατόν να αναληφθεί δράση (Ελλαδικός χώρος, περιφέρεια Μολδοβλαχίας, Αιγαίο Πέλαγος, Κωνσταντινούπολη).

Το Σχέδιο προέβλεπε την ταυτόχρονη εξέγερση των χριστιανικών εθνοτήτων των Σέρβων και των Μαυροβουνίων, την αποστασία της Μολδοβλαχίας ώστε να εμπλακεί η Ρωσική Αυτοκρατορία, την κατάληψη της Ηπείρου με την αξιοποίηση του αυτονομιστικού κινήματος του Αλή πασά και την καταστροφή του οθωμανικού στόλου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι επαναστάτες, δηλαδή, επεδίωκαν τον έλεγχο των ευρωπαϊκών οθωμανικών επαρχιών, στις οποίες ο ισλαμικός πληθυσμός ήταν μειονοτικός, επιδιώκοντας να αποκόψουν μέσω του Αιγαίου και των Στενών τις μικρασιατικές από τις ευρωπαϊκές επαρχίες. 

Η νότιος Ελλάδα θα αποτελούσε το εστιακό σημείο έντασης των εχθροπραξιών λόγω της πληθυσμιακής υπεροχής του ελληνικού πληθυσμού, του ετοιμοπόλεμου ανθρωπίνου δυναμικού και των γεωφυσικών (ορεινή διαμόρφωση) και γεωγραφικών δεδομένων (προσβασιμότητα από δυτικές θαλάσσιες δυνάμεις)… 

Η Επανάσταση υπήρξε η απόπειρα αποκατάστασης της πολιτικής κυριαρχίας των Ελλήνων, μιας εθνοτικής ομάδος με υψηλό πολιτισμικό κεφάλαιο, η οποία είχε υπάρξει ο ιστορικός φορέας ενός αυτοκρατορικού πολιτειακού σχηματισμού, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η τελευταία, ως ο κύριος αντίπαλος στην εξάπλωση του dar-al-Islam είχε αποτελέσει κύριο στόχο και γεωπολιτικό αντίπαλο της ισλαμικής -αραβικής και τουρκικής (σελτζουκικής και οθωμανικής)- εξάπλωσης ήδη από τον 7ο αιώνα.» Η γεωπολιτική σημασία του 1821- Ιωάννης Κωτούλας 24/03/2015
Η ονείρωξη του νεοσουλτάνου προσκρούει στο Ελληνικό 21 και αυτό που άφησε ημιτελές   και φυσικά θα το έχει πάντα έμπροσθεν του.
Όμως κάποιοι άνοιξαν ξαφνικά στις μέρες μας την πείνα του κ. Ερντογάν και της αυλής του. 

“Θα κάνουμε δημοψήφισμα για τα νησιά που μας πήραν οι Έλληνες” λένε οι Τούρκοι http://www.militaire.gr/
19 Μαρτίου 2017 

Μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα ανέλαβαν οι γεωπολιτικοί ψυχίατροι να δώσουν έτοιμες λύσεις στους μεγάλους παίκτες του πλανήτη για την περίπτωση του κ. Ερντογάν. 
Και τους είπαν:
- Βλέπετε, είναι άπληστος. 
- δώστε του τις ευκαιρίες που ζητάει (Βόρειος Συρία – ενεργειακά και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο). 
- μην του χαλάτε στην αρχή κανένα χατίρι μέχρι να πέσει στην παγίδα της απληστίας του. 
- μετά πελεκήστε τον από μέσα και από έξω. 
Η αλεπού βγαίνει στο γεωπολιτικό παζάρι σαν κλεφτοκοτάς. 
Ο σουλτάνος επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τους χαρακτήρισε σαν  αλεπού σε ανύποπτο χρόνο.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.» 
Το 21 έδωσε ένα παγκόσμιο πολιτισμικό  μήνυμα απέναντι στην διαχρονική  βαρβαρότητα. 
Όσες επαναστάσεις και πραξικοπήματα και αν κάνουν οι τούρκοι τέτοιο μήνυμα πότε δεν θα μπορέσουν να δώσουν γιατί  είναι η ίδια η διαχρονική βαρβαρότητα. 
Με πίστη και ελπίδα 
Δρ.Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.