29 Ιουνίου 2026

Πιέσεις «σκληροπυρηνικών» στον Πούτιν: «Βάλε τέλος στη διπλωματία και κλιμάκωσε τον πόλεμο»!

 
Η οργή των ακραίων κύκλων τροφοδοτείται από τα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα με drones σε καίριες ρωσικές υποδομές, σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι η αμερικανική μεσολάβηση για τον τερματισμό της σύρραξης έχει αποτύχει.
 
Το «τελεσίγραφο» των σκληροπυρηνικών
 
Αν και οι φωνές δεν είναι νέες –ζητώντας εδώ και καιρό από πλήρη επιστράτευση και επιθέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Κιέβου, έως και τη χρήση τακτικών πυρηνικών– η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο».
 
Ο επιχειρηματίας Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, σε πρόσφατη δήλωσή του, έθεσε το ερώτημα για τη μη χρήση πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι ο πόλεμος απαιτεί «νίκη με κάθε κόστος».
 
Στο Telegram, επιδραστικοί μπλόγκερ όπως ο Γιούρι Μπαράντσικ καλούν τη Μόσχα να υιοθετήσει πιο σκληρές τακτικές, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί το Κίεβο για να αποδυναμώσει τη Ρωσία.
 
Το blog «Obsessed by War», με περισσότερους από 650.000 ακόλουθους, έχει ζητήσει να καταστούν μη βιώσιμες μεγάλες ουκρανικές πόλεις μέσω βομβαρδισμών.
 
Άλλοι θεωρούν ότι έχει έρθει η στιγμή να εγκαταλειφθούν οι υπό αμερικανική διαμεσολάβηση συνομιλίες και να επιδιωχθεί η πλήρης καταστροφή του ουκρανικού κράτους.
 
«Η έναρξη συστηματικών αεροπορικών επιδρομών στη Μόσχα από την ουκρανική χούντα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το πράσινο φως της Ουάσιγκτον. Και γιατί ο Τραμπ έδωσε τέτοιο πράσινο φως στον Ζελένσκι; Η απάντηση είναι απλή – το Ιράν είχε τον Τραμπ σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να υπογράψει μια ταπεινωτική συμφωνία», δήλωσε ο μπλόγκερ Γιούρι Μπαράντσικ.
 
«Τώρα πρέπει να ξεσπάσει κάπου… Οπότε δεν έχουμε άλλη επιλογή – είτε υπερισχύσουμε του Τραμπ είτε εκείνος θα υπερισχύσει σε εμάς», ανέφερε στο Telegram.
 
Παρά τις έντονες πιέσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρεί μια στάση αυτοσυγκράτησης. Παρόλο που κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ (μετά τη σύνοδο της Αλάσκας) παραμένουν σε τέλμα, το Κρεμλίνο αποφεύγει τις ακραίες ρητορικές.
 
Ο Πούτιν επενδύει στη σταδιακή κατάληψη στρατηγικών σημείων στο Ντονμπάς, όπως η Κοστιαντίνιβκα, και παρακολουθεί τις πολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη, εκτιμώντας ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας.
 
Αναλυτές επισημαίνουν ότι το αυστηρά ελεγχόμενο σύστημα εξουσίας του Πούτιν επιτρέπει αυτή τη ρητορική όσο παραμένει εντός των «άγραφων κανόνων», αποφεύγοντας όμως την υιοθέτηση προτάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.
 
Η ρωσική ηγεσία βρίσκεται πλέον σε μια δύσκολη ισορροπία: από τη μία πλευρά, οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις ουκρανικές επιδρομές που πλήττουν το εσωτερικό της χώρας, και από την άλλη, επιδιώκει να διατηρήσει ανοιχτό το παράθυρο μιας διπλωματικής λύσης, αποφεύγοντας τον «ολόκληρο πόλεμο» που ζητούν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που είναι εχθρικές προς τη Ρωσία φαίνεται να παραμερίζονται από πιο «ρεαλιστικές» πολιτικές δυνάμεις.
 
«Εκείνοι που θέλουν να αποκαταστήσουν φυσιολογικές σχέσεις μαζί μας, να σταματήσουν αυτή την ατελείωτη προσπάθεια στρατηγικής ήττας της Ρωσίας, ενισχύονται», είπε ο Πούτιν. «Στο τέλος όλα θα πάνε καλά».
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.