7 Δεκεμβρίου 2023

COP28 - Η Ατζέντα των Παγκοσμιοποιητών Δεν Ήταν Ποτέ Πιο Εμφανής

Μετάφραση: Απολλόδωρος
4 Δεκεμβρίου 2023 | Kit Knightly | Διαβάστε το εδώ
 
Από σήμερα το πρωί, βρισκόμαστε τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της διάρκειας δύο εβδομάδων συνόδου κορυφής για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.
 
Ναι, όπως όλοι μπορούμε να σημειώσουμε για χιλιοστή φορά, κυριολεκτικά στόλοι ιδιωτικών τζετ έχουν κατέβει στην έρημο, ώστε τραπεζίτες και δισεκατομμυριούχοι να μιλήσουν για να βεβαιωθούν ότι δεν θα οδηγούμε πια ή δεν θα τρώμε πολύ τυρί.
 
Τι είναι στην ατζέντα; Η παγκοσμιοποίηση - και ποτέ δεν ήταν πιο προφανής.
 
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva ουσιαστικά το είπε αυτό:
“Ο πλανήτης έχει βαρεθεί τις ανεκπλήρωτες συμφωνίες για το κλίμα. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Καμμία χώρα δεν θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δράσουμε από κοινού, πέρα από τα σύνορά μας".
 
Οι εναρκτήριες δηλώσεις της Πέμπτης ήταν αναμενόμενα καταδικαστικές, με την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Charles III και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres να παίζουν το παραδοσιακό σκετς “ο τσακωμός του καλού με τον κακό μπάτσο”.
 
Ο Charlie προειδοποίησε ότι ξεκινάμε ένα "τεράστιο, τρομακτικό πείραμα", διερωτώμενος "πόσο επικίνδυνο είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να κάνουμε τον κόσμο μας;".
 
Ενώ ο Tony προσέφερε μόνο το ελάχιστο, λεπτότερο κομμάτι ελπίδας στους παγκόσμιους ηγέτες:
“[...] Μπορείτε να αποτρέψετε την πλανητική συντριβή και το κάψιμο του πλανήτη. Έχουμε τις τεχνολογίες για να αποφύγουμε το χειρότερο του κλιματικού χάους - αν δράσουμε τώρα".
 
Οι υπόλοιπες δύο εβδομάδες θα αφιερωθούν αναμφίβολα σε λομπίστες, τραπεζίτες, βασιλείς και πολιτικούς που θα αποφασίσουν πώς ακριβώς θα "δράσουν". Ή, ακριβέστερα, πώς θα πουλήσουν τις προσυμφωνημένες ενέργειές τους στους πληθυσμούς τους που για όλους αυτούς δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από βοοειδή.
 
Μας λένε κυριολεκτικά τα σχέδιά τους, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ακούσουμε.
 
Για παράδειγμα, η Παρασκευή και το Σάββατο αφιερώθηκαν στην "Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα", στην οποία πάνω από 170 παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την Ατζέντα 2030.
 
Η ιστοσελίδα της COP28 υπερηφανεύεται γι' αυτό:
“Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, 176 παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Δράση για το Κλίμα (WCAS), σηματοδοτώντας μια νέα εποχή δράσης για το κλίμα στο δρόμο προς το 2030.
 
Πρόκειται για 176 παγκόσμιους ηγέτες από περίπου 195 χώρες, άρα καλύπτουν πάνω από το 90% του κόσμου.
 
Μεταξύ των συμφωνιών και των δεσμεύσεων που έχουν υπογραφεί στη σύνοδο κορυφής μέχρι στιγμής είναι η "Διακήρυξη των Εμιράτων για τη βιώσιμη γεωργία, τα ανθεκτικά συστήματα τροφίμων και τη δράση για το κλίμα". Η οποία, σύμφωνα με το BBC, υπόσχεται τα εξής:
“να στοχεύσουν στην αντιμετώπιση των τροφίμων που θερμαίνουν τον πλανήτη"
 
Όλοι παίζουμε αυτό το παιχνίδι αρκετά καιρό για να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, έτσι δεν είναι;
 
Σημαίνει όχι άλλο κρέας και γαλακτοκομικά, και πολύ περισσότερα ζωύφια και κύβους γενετικά τροποποιημένης σόγιας.
 
Ποτέ δεν το λένε αυτό, φυσικά. Στην πραγματικότητα, δεν αναφέρουν ποτέ συγκεκριμένα τρόφιμα ή πρακτικές [μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη δήλωση εδώ].
 
Αντ' αυτού, χρησιμοποιούν απλώς φράσεις όπως "πολιτικές προσανατολισμού [για] τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου", ή "στροφή από πρακτικές με υψηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε πιο βιώσιμες προσεγγίσεις παραγωγής και κατανάλωσης".
 
Η διατήρηση της εύλογης άρνησης μέσω ασαφούς γλώσσας είναι μέρος του χορού, αλλά όποιος δίνει προσοχή ξέρει ακριβώς για τι μιλάνε.
 
Δεν σταματάει εκεί. Οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα "ταμείο απωλειών και ζημιών", έναν πόρο 430 εκατομμυρίων δολαρίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες που πρέπει να "ανακάμψουν" αφού "ζημιωθούν" από την κλιματική αλλαγή.
 
Ο Ajay Banga, επικεφαλής του γνωστού “φιλανθρωπικού οργανισμού” της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι απόλυτα υπέρ της ιδέας και θα υποστηρίξει το σχέδιο συμφωνώντας να "παγώσει" την αποπληρωμή χρέους από κάθε κυβέρνηση που επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή.
 
Ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό, είδαμε το ίδιο πράγμα στις τροπολογίες των “Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών” (ΔΥΚ-ΙΗR) του ΠΟΥ μετά το Covid - είναι μια δεξαμενή δωροδοκίας. Μία που χρησιμεύει τόσο για την προώθηση της αφήγησης της κλιματικής αλλαγής όσο και για την καθοδήγηση της πολιτικής στον τρίτο κόσμο. Η κυβέρνηση κάθε αναπτυσσόμενης χώρας που θέλει ένα κομμάτι αυτής της πίτας θα πρέπει να μιλήσει δημόσια για όλες τις “αρνητικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή” στη χώρα της.
 
Ταυτόχρονα, για να πάρουν τα χρήματα, θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να συμφωνήσουν να "υιοθετήσουν πολιτικές φιλικές προς το κλίμα" ή/και να υποβάλουν τις κλιματικές τους πολιτικές σε μια "ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων" που θα διορίσει ο ΟΗΕ.
 
Αμέσως στην κατάλληλη στιγμή, ο πρόεδρος της Κένυας έχει ήδη μιλήσει:
“Στην ανατολική Αφρική, οι καταστροφικές πλημμύρες ακολούθησαν την πιο σοβαρή ξηρασία που έχει δει η περιοχή εδώ και 40 χρόνια... Η τάση να αγνοούμε τις αναπτυξιακές και βιομηχανικές ανάγκες της Αφρικής δεν είναι πλέον βιώσιμη θέση... Η μετατροπή της Αφρικής σε πράσινο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας δεν είναι απαραίτητη μόνο για την ήπειρο, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια εκβιομηχάνιση και την απαλλαγή από τον άνθρακα".
 
...μπορείτε σχεδόν να δείτε το σήμα των δολαρίων να είναι ζωγραφισμένο στα μάτια του.
 
Παράλληλα με την υπόσχεση για τα τρόφιμα και το ταμείο ζημιών, έχουμε την “Παγκόσμια Υπόσχεση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Απόδοση” ( Global Renewables and Energy Efficiency Pledge ), η οποία στοχεύει στην αύξηση της εξάρτησης από την "πράσινη ενέργεια". Πάνω από 120 χώρες υπέγραψαν αυτή τη δέσμευση.
 
Και έπειτα υπάρχει η Παγκόσμια Δέσμευση για το μεθάνιο (Global Methane Pledge), την οποία έχουν υπογράψει 155 κυβερνήσεις > καθώς και 50 πετρελαϊκές εταιρείες.
 
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει ότι το τελευταίο εργοστάσιο άνθρακα θα κλείσει το 2025, αυτό το εργοστάσιο στον Άγιο Δημήτριο της Κοζάνης εξακολουθεί να είναι ενεργό. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αυξήσει τη ζήτηση για προμήθειες με βάση τα ορυκτά στην Ευρώπη και πολλές χώρες έχουν επεκτείνει τα εργοστάσια άνθρακα για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες. Φωτογραφία: Savvas Karmaniolas/Shutterstock Πηγή: https://www.wri.org/insights/cop26-climate-pledges-tracking-progress
 
Πρώτη, πρώτη η Ελλάδα μας …δεσμεύτηκε να κλείσει το τελευταίο εργοστάσιο λιγνίτη μέχρι το 2025.. Μεγαλεία.. 
 
Αυτές οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν περίπου τη μισή παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου και θέλουν απλώς να βοηθήσουν τον πλανήτη, δεν έχουν κανένα οικονομικό συμφέρον σε αυτή την κατάσταση.
 
Υπάρχει και η μικρότερη Declaration on Climate, Relief, Recovery and Peace (Διακήρυξη για το Κλίμα, την Ανακούφιση, την Ανάκαμψη και την Ειρήνη), η οποία υπογράφηκε μόνο από 70 χώρες (και 39 ΜΚΟ). Αυτή δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ πολέμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στοχεύει στην "ενίσχυση της οικονομικής στήριξης για την ανθεκτικότητα του κλίματος σε εμπόλεμες και εύθραυστες καταστάσεις", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρη.
 
Και, φυσικά, 124 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και της Κίνας) έχουν υπογράψει την αναπόφευκτη "Διακήρυξη για το κλίμα και την υγεία" (‘Declaration on Climate and Health’).
 
Χρηματοδοτείται με 1 ΔΙΣ. δολάρια από δωρητές όπως το Ίδρυμα Rockefeller και υποτίθεται ότι έχει ως στόχο:
“να αξιοποιήσει καλύτερα τις συνέργειες στη διασταύρωση της κλιματικής αλλαγής και της υγείας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των χρηματοδοτικών ροών".
...που ίσως είναι η χειρότερη πρόταση που έχει γράψει ποτέ κανείς.
 
Έχω γράψει για την ατζέντα πίσω από τη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με τη δημόσια υγεία αρκετά για μία ζωή. Μπορείτε να διαβάσετε μια βαθύτερη ανάλυση του θέματος εδώ, εδώ και εδώ... και εδώ και εδώ.
 
Όλα αυτά πρόκειται να κορυφωθούν με αυτό που αποκαλούν "Παγκόσμιος Απολογισμός" (“Global Stocktake”). Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδιάμεση έκθεση για τις Συμφωνίες του Παρισιού, η οποία μπορεί να "αξιοποιηθεί για την επιτάχυνση της φιλοδοξίας στον επόμενο γύρο των σχεδίων δράσης για το κλίμα που αναμένεται το 2025".
 
Ό,τι κι αν σημαίνει το "αξιοποίηση για την επιτάχυνση των φιλοδοξιών", να είστε βέβαιοι ότι όλες οι συμμετέχουσες κυβερνήσεις θα συμμορφωθούν με χαρά.
 
Αυτό περιλαμβάνει όλες τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των BRICS, παρεμπιπτόντως.
Αυτό περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και την Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Αυτό περιλαμβάνει το Ισραήλ... και την Παλαιστίνη.
 
Βέβαια, υπάρχει μια δόση “εχθρότητας” που αναφέρεται, με κάποιες αντιπροσωπείες να αποχωρούν ορμητικά από τις συναντήσεις με τους Ισραηλινούς, αλλά βασικά, ακόμη και τα θύματα και οι δράστες της γενοκτονίας μπορούν προφανώς να βάλουν κάτω τις αγεφύρωτες διαφορές τους και να συμφωνήσουν να προσποιηθούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.
 
Βασικά, είναι σαν να ξαναρχίζει ο Covid.
Ξέρουμε, όπως ακριβώς και για το Covid, ότι η επίσημη αφήγηση της κλιματικής αλλαγής είναι ένα ψέμα.
 
Ξέρουμε, όπως ακριβώς και ο Covid, ότι η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την εισαγωγή μαζικού κοινωνικού ελέγχου και παγκόσμιας διακυβέρνησης.
 
Και ξέρουμε, όπως και ο Covid, ότι σχεδόν όλες οι παγκόσμιες κυβερνήσεις και στις δύο πλευρές όλων των διαχωριστικών γραμμών το υποστηρίζουν.
 
Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν πάντα, ακόμα κι αν είναι ευτυχείς να σκοτώνουν ο ένας τους πολίτες του άλλου σε μεγάλους αριθμούς, είναι όλοι στο ίδιο παγκοσμιοποιημένο τρένο με τα πλούτη, όλοι πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση για τον ίδιο προορισμό, και ποτέ δεν ήταν πιο προφανές.
 
Δικτυογραφία:
COP28: The Globalist Agenda Has Never Been More Obvious – OffGuardianShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.