5 Δεκεμβρίου 2023

Οι (απαραίτητες) προϋποθέσεις για τις σχέσεις με την κατοχική Τουρκία

Γράφει ο
Θεοφάνης Μαλκίδης 
 
Συμφωνώ με τη διατύπωση πολλών Ελλήνων που παραμένουν ακόμη νοήμονες και εχέφρονες, ότι δεν πρόκειται για «ελληνοτουρκικό διάλογο», αλλά στην πραγματικότητα είναι οι παράλογες, έξω από κάθε πολιτική γραμμή και διπλωματική τακτική, διαπραγμάτευση και υποχώρηση στον τουρκικό επεκτατισμό. Συνεπώς η επίσκεψη του προϊστάμενου του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αφορά τη συζήτηση εκ του σύνεγγυς για τις προϋποθέσεις για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα. Προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν την πραγματική φιλία, την ειρηνική συνύπαρξη και βεβαίως έναν κόσμο δικαίου και όχι ζούγκλας…..
 
Οι προϋποθέσεις αφορούν τα συμφέροντά μας σε γη, αέρα και θάλασσα, αφορούν την επιβίωση και τη συνέχειά μας ως έθνους, την ίδια στιγμή που όταν δεν υπάρχουν διαρροές για το περιεχόμενο και την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης Ερντογάν, υπάρχουν οι ανακοινώσεις από τους σύμμαχους μας οι οποίοι βιάζονται (;) να κλείσουν «εκκρεμότητες» στην περιοχή…..
 
Είναι παγκοίνως γνωστό και χιλιοειπωμένο, πόσο μάλλον συνεχώς προβεβλημένο καθημερινώς σε δελτία ειδήσεων που αναπαράγουν τον ιμπεριαλισμό της Άγκυρας, ότι η Τουρκία έχει εδαφικές διεκδικήσεις, απειλεί με casus belli αν η Ελλάδα ασκήσει τα νόμιμα και κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες δικαιώματά της, ότι ζητά αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου και θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική», ό τι έχει ως βασικό δόγμα τη «Γαλάζια Πατρίδα» και σύνορα καρδιάς τη Θεσσαλονίκη! 
 
Συνεπώς όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι ζητά με προκλητικό, με χυδαίο τρόπο και με θράσος η Τουρκία, ο Ερντογάν, οι συγκυβερνήτες του φασίστες Γκρίζοι Λύκοι και η κουστωδία τους από τους Κεμαλικούς μέχρι τους παρακρατικούς, ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Την ίδια στιγμή οφείλουμε απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, πολλαπλώς εκφρασμένο και ανηλεώς υλοποιημένο, να αντιτάξουμε τις Ελληνικές απαιτήσεις, τις διεκδικήσεις απέναντι στην Τουρκία. 
 
Διεκδικήσεις οι οποίες πρέπει να είναι απέναντι στην απομείωση της εθνικής μας κυριαρχίας και σε οποιαδήποτε συμφωνία που αφορούν υποχωρήσεις από εθνικές θέσεις, τη στιγμή που οι διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας, αποδίδουν τα δικαιώματα της Ελλάδας και κατοχυρώνουν την εθνική ακεραιότητα. 
 
Έτσι, μπροστά στην κατοχική Τουρκία, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, ο Ελληνισμός στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ελληνικές αυτόχθονες κοινότητες, στη Διασπορά, απαιτούν από την Τουρκία τα εξής:
 
1. Αναγνώριση της Γενοκτονίας ενός εκατομμυρίου Ελληνίδων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Πόντου, Θράκης και Καππαδοκίας. Το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας είναι το πιο χαρακτηριστικό για το πως απαιτούμε να φερθεί ο ένοχος, ο θύτης, ο γενοκτόνος. 
 
2. Απόσυρση του Τουρκικού στρατού από την Κύπρο που κατέχει παράνομα σχεδόν το μισό νησί. Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος από την Τουρκία, αποχώρηση των Τούρκων εποίκων από τα κατεχόμενα, απόδοση αποζημιώσεων για τις περιουσίες των Κυπρίων προσφύγων και παροχή κάθε πληροφορίας για τους αγνοούμενους.
 
3. Άρση του casus belli, αφού με αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση, καμία ειρηνική συνύπαρξη. Η απειλή της Τουρκίας για πόλεμο στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το ελληνικό δικαίωμα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια, δεν είναι διεθνή νομιμότητα, αλλά Μεσαίωνας, ζούγκλα. Ο Ελληνισμός δεν μπορεί να κάνει «διάλογο», ενώ η Τουρκία εκβιάζει με πόλεμο!
 
4. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχουν μόνο νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα ! Από τη Ζουράφα και τα Ίμια μέχρι το Καστελλόριζο! 
 
5. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, οι Πομάκοι, δεν είναι Τούρκοι. Είναι Έλληνες πολίτες, δεν αποτελούν τουρκική μειονότητα και τα ζητήματα που τους αφορούν είναι Ελληνικό εσωτερικό ζήτημα, όχι κάθε τουρκικού κρατικού και παρακρατικού φορέα. 
 
6. Ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου που συνιστά λόγω ματαίωσης της συζήτησης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν μπορεί να ανακηρύσσεται παράνομη ΑΟΖ και η Τουρκία με παράνομες αξιώσεις να απαιτεί το παράλογο ως λογικό και το ελληνικό ως τουρκικό!
 
7. Η Τουρκία είναι ο βασικός διακινητής μεταναστών, μεταμφιεσμένων σε πρόσφυγες στο Αιγαίο και τον Έβρο, την ίδια στιγμή που εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., άρα και την Ελλάδα, για να περιορίζει τις ροές, που τις χρησιμοποιεί ως ένα εργαλείο ενάντια στην εθνική μας ασφάλεια!
 
8. Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σε αντίθεση με την Τουρκία , η οποία δεν αναγνωρίζει και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά το επικαλείται συνεχώς για τη «Γαλάζια Πατρίδα»! 
 
9. Προστασία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, σεβασμός της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, προστασία των μνημείων και απόδοση των δικαιωμάτων των Ελληνόφωνων του Πόντου. 
 
Ο Ελληνισμός δεν έχει να συζητήσει κάτι με την κατοχική Τουρκία, ενόσω υφίσταται η σημερινή κατάσταση και βεβαίως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί οτιδήποτε! Ο Ελληνισμός απαιτεί αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό, πλήρης άσκηση όλων των δικαιωμάτων του και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη, αέρα και θάλασσα!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.