5 Δεκεμβρίου 2023

Αλλαγή φύλου: Δικαιώθηκε δασκάλα που κατέκρινε το περιεχόμενο σχολικών βιβλίων

«Αυτό που συνέβη δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί σε μια δημοκρατική κοινωνία» δήλωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Οντάριο για τη δασκάλα Carolyn Burjoski, που απολύθηκε από το σχολείο επειδή επέκρινε ως προπαγανδιστικά τα βιβλία για μετάβαση φύλου.
 
«Νίκη στο δικαστήριο για μια φιμωμένη δασκάλα επειδή άσκησε κριτική σε ένα βιβλίο για τρανς άτομα»: την είδηση δημοσιοποίησε η National Post επισημαίνοντας ότι αυτή η υπόθεση είχε περάσει απαρατήρητη στο Κεμπέκ. Θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο, καθώς αυτή η ιστορία είναι τόσο αποκαλυπτική για την εποχή μας.
 
Στις 17 Ιανουαρίου 2022, η δασκάλα Carolyn Burjoski αποβλήθηκε από μια συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής λόγω των σχολίων της για βιβλία που ήταν διαθέσιμα στα δημοτικά σχολεία. 
 
Επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένα βιβλία έκαναν να φαίνεται «πολύ απλή» και «πολύ ωραία» η μετάβαση από κορίτσι σε αγόρι ή από αγόρι σε κορίτσι. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της απαγόρευσε να μιλήσει. Αποκλείστηκε από τη συνάντηση. Την αποκάλεσαν «τρανσφοβική» στα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια της είπαν να μην εμφανιστεί ξανά στο μάθημα και να μείνει σπίτι, καθώς είναι αντικείμενο έρευνας. Της απαγόρευσαν να επικοινωνεί με τους μαθητές και τους συναδέλφους της δασκάλους. Συνταξιοδοτήθηκε αμέσως μετά και νοσηλεύτηκε για υπερβολικό άγχος. 
 
«Αυτό που συνέβη εδώ δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί σε μια δημοκρατική κοινωνία», είπε ο δικαστής Τζέιμς Ράμσεϊ του Ανώτατου Δικαστηρίου του Οντάριο σχετικά με τη στάση της Σχολικής Επιτροπής. «Ο κώδικας ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των διεμφυλικών ή με τρανς ανηλίκων. Δεν απαγορεύει καμία συζήτηση, για κανένα θέμα».
 
Σε ένα από τα βιβλία που ανησύχησε τη δασκάλα Burjoski, υπάρχει μια σκηνή όπου ο Shane, ένα διεμφυλικό αγόρι (που γεννήθηκε κορίτσι) ενθουσιάζεται με την ιδέα να πάρει τεστοστερόνη. Όταν ο γιατρός του λέει ότι με τη λήψη ορμονών, πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά, το παιδί απαντά: “Αυτό είναι ωραίο!” 
 
Η κα Busjoski θεώρησε το βιβλίο προκαλούσε σύγχυση, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Shane, καθώς μεγάλωνε, μπορεί να μετανιώσει που ήταν στείρος. «Αυτό το βιβλίο κάνει τα παιδιά να πιστεύουν ότι αυτές οι σοβαρές ιατρικές παρεμβάσεις είναι εύκολες λύσεις στη συναισθηματική και ψυχολογική δυσφορία».
 
Στην απόφασή του, ο δικαστής αναφέρει ότι «Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πήρε μια αυθαίρετη και τρομερά εσφαλμένη απόφαση να φιμώσει τη νόμιμη έκφραση γνώμης».
 
Δικαίωμα λόγου 
 
Όταν έμαθε για την απόφαση του δικαστή, η δασκάλα είπε: «Αυτή είναι μια σημαντική νίκη, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους όσους τολμούν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους δημόσια».
Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ένας δάσκαλος έχει το δικαίωμα να εκφράζει ανησυχίες χωρίς να χάνει το δικαίωμά του να μιλάει, χωρίς να απολύεται, χωρίς να είναι θύμα δυσφήμισης.
 
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε για τη μετάβαση των φύλων, δεν πρόκειται να κάνουμε μια λογική και διαφωτιστική συζήτηση με το να φιμώνουμε όσους δεν σκέφτονται όπως εμείς. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.